Vinguiden.

BESTÄLL HÄR

52 st Patchwork

Minst en produkt måste väljas

Summa: kr

E-post *

Mobilnummer

Jag accepterar villkoren

* Obligatoriska fält

Patchwork & Projekt Fairhills

Patchwork, från Sydafrika, består av en härlig blandning av cabernet sauvignon (70%), cabernet franc (20%), petit verdot (5%) och malbec (5%). Vinet har stor doft och generös fruktighet av mörka bär och lakrits med inslag av mörk choklad samt en lång och kryddig eftersmak. Som om inte det räckte är det Fairtrade-märkt.

Patchwork passar utmärkt till grillat kött med grönsaker och olika typer av kryddiga korvar. Även till mustiga grytor är Patchwork ett perfekt vinval.

Detta Fairtrade-märkta Patchwork-vin är ett riktigt schysst vin!
Vinet kommer från Fairhills, ett av världens mest lyckade Fairtrade-projekt inom vin. Fairtrade innebär förbättrade ekonomiska villkor för arbetarna och deras familjer. Utöver den högre betalningen får odlarna också en extra premie som kan användas till investeringar som gynnar hela samhället.

Under de tio år som projektet funnits har livet i byn förändrats helt. Nu finns skolgång och barnomsorg för alla barn, fungerande sjukvård, datasal, bibliotek och utbildning för vuxna.

Genom att välja Patchwork’s Fairtrade-märkta vin så är du med och skapar bättre villkor för vinarbetarna och deras familjer.

Du Toitskloofs vingårdar i Breede River Valley i Rawsonville har steniga jordar, idealiska för druvodling. Under sommaren är vingårdarna tidigt skuggade av Du Toitskloofs Mountains höga toppar, vilket ger en långsam mognad och intensiv smak. Alla vingårdar ligger inom en radie av 10 km från vinkällaren vilket gör att de har samma typ av jordmån och mikroklimat.

Patchwork

Art.nr: 2182 • 14,5% • 87 kr

Projekt Fairhills

Producenten har sedan fler år varit involverad i ett av världens största Fairtrade-projekt för vin och har lyckats förbättra livssituationen både för vingårdarnas arbetare och deras familjer. Projektet täcker in en mängd saker såsom barnhem, skolbussar, multimedia-verktyg, utbildningsprogram för att lära vuxna läsa och skriva och stipendium för akademiska utbildningar. Projektet stöttar även regeringen i att driva den lokala grundskolan och har sponsrat ett datorcenter samt det publika biblioteket. Projektet verkar dessutom för att förbättra arbetarnas boende- och levnadsstandard, ökad arbetsplatssäkerhet, bättre arbetsledning och andra arbetsmiljöfrågor. Vidare har det startats ett hantverkskooperativ som producerar ljus, tvålar och pärlsmycken. Du Toitskloof har haft en avgörande roll i områdets utveckling och har fram till idag hjälpt över 1800 personer till en bättre tillvaro.

 

Copyright © Vinguiden.com | Västra Järnvägsgatan 21, 111 64, Stockholm | www.vinguiden.com | info@vinguiden.com

Allmänna villkor för Vinguiden Nordic AB:s webbplatser

Följande villkor gäller för tillgång till och användande av denna webbplats. Ditt användande av webbplatsen innebär att Du godkänner och accepterar dessa villkor utan undantag. Vinguiden.com är ett varumärke som representerar denna webbplats.

Syfte
Tillhandahålla marknaden med kvalitativ information inom ett visst produktsegment, främst vin.

Vår tjänst
Vinguiden.com är en oberoende informationskanal för alkoholhaltiga drycker där man upplyser besökaren om produkter från Systembolagets olika sortiment, däribland utvalda tips och beställningsvaror. Webbplatsen fungerar även som ett verktyg för att enklare hitta nya produkter som finns tillgängliga på Systembolaget.

Information enligt Personuppgiftslagen (PuL)
Vinguiden, värnar om din personliga integritet. Genom att besöka och interagera med vår hemsida (”Tjänsten”) kommer personuppgifter att samlas in och behandlas.

Vi behandlar dina personuppgifter för följande syften:

  • För att ge dig tillgång till Tjänsten
  • För att kunna ge dig kundsupport
  • För att kunna marknadsföra Tjänsten samt liknande produkter och tjänster
  • För att motverka bedrägeri och missbruk av Tjänsten samt andra olagliga aktiviteter som kan förekomma
  • För att utveckla Tjänsten utefter hur användarna faktiskt använder den, t.ex. göra vissa delar eller produkter mer framträdande och redigera layout
  • För att optimera vår service och Tjänst

För mer information om hur vi behandlar dina personuppgifter hänvisar vi dig till vår integritetspolicy.

Kopieringsskydd
Materialet (program, design, texter och bilder) på denna webbplats är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Du får inte modifiera, omforma, kopiera, visa, vidareförmedla, distribuera, publicera, licensiera, skapa arbeten som härrör från, överföra eller sälja någon information, produkt eller tjänst som erhållits genom denna webbplats. Material får kopieras endast för privat bruk och då med tydlig källanvisning till Vinguiden.com. För annat än privat bruk måste ett skriftligt medgivande erhållas från Vinguiden.com, annars är eftertryck eller annan kopiering förbjuden. Vi tillhandahåller materialet på denna plats gratis i strikt privat syfte för alla som är intresserade av ämnet. Materialet får ej användas i konkurrerande syfte.

Länkning
Vi ser gärna att andra gör en länk till vår webbplats så länge det inte stör Vinguiden.com:s verksamhetssyfte samt har ett strikt icke-kommersiellt syfte. Andra företag, organisationer eller privatpersoner får inte utnyttja Vinguiden.com:s varumärke eller webbplats utan godkännande, detta gäller även djuplänkning till och från denna webbplats om inte annat avtalats. I de tjänster vi erbjuder där det går att publicera egen information, kontakta medlemmar, annonsörer eller andra besökare får man inte uppge externa länkar i konkurrerande syfte, t.ex. att använda våra publika platser för att värva medlemmar till annan webbplats.

Kontakt, research eller marknadsföring
Företag, organisationer eller privatpersoner får inte utnyttja Vinguiden.com:s webbplats för att få kontakt i syfte att marknadsföra tjänster och produkter till andra besökare, kunder eller medlemmar på webbplatsen. Undersökningar, research, informationsinsamling eller journalister som söker personer betraktas som marknadsföring och är inte heller tillåtet. Detta inkluderar alla tjänster som Vinguiden.com erbjuder.

Garantier
Vinguiden.com lämnar inga garantier eller utfästelser för denna webbplats eller information, produkter och annat innehåll (inklusive tredje parts information, produkter, innehåll och tjänster) som finns eller erhållits genom denna webbplats.

Ansvarsbegränsning
Varken Vinguiden.com eller någon annan part som bidrar med information på webbplatsen kan i något fall hållas ansvarig för skador som orsakats annan.

Vidarelänkning via Vinguiden.com
Observera att Vinguiden.com ej är en samarbetspartner med Systembolaget. Webbplatsen nyttjar och presenterar endast produkter från det öppna API som Systembolaget tillhandahåller.

Förfarande

På Vinguiden.com webbplats:

Du väljer de produkter du vill gå vidare till från Vinguiden.com:s webbplats. Ingen beställning sker på Vinguidens webbplats.

De uppgifter om dig du lämnar kommer behandlas enligt personuppgiftslagen (1998:204) och syftet är endast att behandla din prenumeration på dryckesinformation från Vinguiden. Personuppgiftsansvarig är Vinguiden Nordic AB, org. nr. 556568-4759. Du har rätt att begära ett besked om vilka personuppgifter som vi behandlar om dig samt att begära rättelse av sådana uppgifter som inte längre stämmer. Ansökan om detta sker genom att skicka en undertecknad begäran till Västra Järnvägsgatan 21, 111 64 Stockholm.

På Systembolagets webbplats:

Du vidarebefordras till Systembolagets webbplats. Eftersom Vinguiden.com och Systembolaget inte har något kommersiellt samarbete sker all försäljning och beställning på Systembolagets sida.

 

Giltighet

Länkar

EUF-fördraget/Romfördraget

Konkurrenslagen

Godkännande
Om du klickar dig vidare till en produkt på Systembolagets webbplats från formulär på Vinguidens webbplats godkänner du att få tips, information och annonser via mail från Vinguiden.com. Du kan även få SMS till din mobiltelefon.
Närhelst du önskar kan du enkelt med ett knapptryck i utskicket avbryta mail-utskicken och/eller SMS-utskicken.
Vinguiden.com förbehåller sig rätten att ändra villkoren på denna sida. Uppdaterade villkor är giltiga från och med det de ligger publicerade på webbplatsen.