Vinguiden.

BESTÄLL HÄR

. st L Chardonnay

Minst en produkt måste väljas

Summa: kr

E-post *

Mobilnummer

Jag accepterar villkoren

* Obligatoriska fält

L som i Laroche i Languedoc

Du som gillar viner från Chablis har med all säkerhet hört talas om Domaine Laroche, en av de mest välrenommerade producenterna i Chablis. Utöver vingårdarna i Chablis har Laroche vingårdar i Languedoc och Chile. Oavsett var vinet producerats har de alla en gemensam nämnare – att de har sitt DNA i Chablis.

Det här är ett ungt och friskt vin som har en fin fruktig ton med inslag av gröna bär, äpplen och päron samt lite söt citrusfrukt. I avslutet finns en lite stenig ton samt en fin syra som ger det fräschör. Det här är ett rent och fräscht vardagsvin som går fin fint till fiskgrytan eller stekt fisk eller som ett trevligt sällskapsvin. Vinet är okomplicerat, rakt och är sammantaget ett utmärkt vitt allroundvin.
Magnus Reuterdahl, Dryckeslistan, okt 2016

«L» symboliserar Laroche. ”L” Chardonnays friskhet och mineraltoner illustrerar till fingerspetsen vad en Chablis-expert som Laroche kan göra med druvsorten Chardonnay i södra Frankrike.

L Chardonnay är gjort på druvan Chardonnay. Det är en druva som har förmågan att anpassa sig till många olika miljöer och klimat, det är också en druva som har förmågan att ta upp smak från sin omgivning och spegla denna.

Doften är ungdomlig, fruktig, med inslag av gula och gröna äpplen, vit och gul stenfrukt, citrusfrukter och örter. Smaken är torr, medelfyllig, fruktig, ren, frisk smak med inslag av gröna eller gula äpplen, persika, päron, lime samt örter. Aptitretande, friska mineraltoner balanserar den fräscha fruktigheten.

L Chardonnay

5649 | 13% | 89 kr

Pasta Vongole

Ingredienser
Använd gärna grövre juste pasta – man tager vad man haver – här är en lyxig variant men receptet blir gott med bara räkor.

Till 4 personer:
500 g grövre spagetti eller tagliatelli
3 msk olivolja
2 msk smör
10 halverade kvisttomater
1 lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, skalade & finskivade
1 bit röd chilifrukt, finhackad
500 g vongole- eller blåmusslor
200 g bläckfisk
6 havskräftor eller vanliga räkor

Gör så här
Tvätta och borsta musslorna.
Koka upp vatten & salt i en rymlig kastrull. Koka pastan några minuter al dente och häll av pastan i ett durkslag.

Använd en bred kastrull eller panna. Fräs tomathalvorna i en blandning av smör och olivolja tillsammans med lök, vitlök och chilifrukt så tomaterna blir härligt mosade. Tillsätt musslorna och låt de fräsa med tills de öppnar sig och släpper sin goda saft, tillsätt bläckfisken och kräftorna/räkorna. garnera med lite färsk timjan salt och peppar från kvarn och servera lite riven parmesan till.
Blanda pasta och sås, salta & peppra. Garnera med lite färsk timjan eller persilja och parmesan vid sidan om. Servera på genast!

 

Copyright © Vinguiden.com | Västra Järnvägsgatan 21, 111 64, Stockholm | www.vinguiden.com | info@vinguiden.com

Följande villkor (”Användarvillkoren”) reglerar din användning av Vinguidens tjänster (enligt avsnittet Tjänsterna nedan). Vinguiden Nordic AB, org.nr 556568-4759, (”Vinguiden”, ”vi” eller ”oss”) tillhandahåller Tjänsterna. Vinguiden är ett bolag inom Schibstedkoncernen där det norska bolaget Schibsted ASA är moderbolag. Mer information om Schibstedkoncernen och de enskilda bolag som ingår i koncernen hittar du här: https://www.schibsted.com. Genom att använda Tjänsterna godkänner du Användarvillkoren.

TJÄNSTERNA
Vinguidens tjänster består av webbplatsen www.vinguiden.com (”Webbplatsen”) och Vinguidens nyhetsutskick via SMS och e-post (gemensamt ”Tjänsterna”). Om du inte längre vill få nyhetsutskicken så följ informationen som finns med i varje SMS och e-post. Vinguidens mål är att genom Tjänsterna tillhandahålla marknaden med kvalitativ information om alkoholdrycker samt närliggande varor och tjänster.

PERSONUPPGIFTSHANTERING
I vår Integritetspolicy finns det information om hur vi behandlar dina personuppgifter och hur vi skyddar din integritet när du använder Tjänsterna. Du hittar vår Integritetspolicy på https://www.vinguiden.com/privacy/vinguidens-integritetspolicy/

ÅLDERSGRÄNS
Du måste ha fyllt 25 år för att använda Tjänsterna.

ANVÄNDNING AV TJÄNSTERNA MED MERA
Tjänsterna får endast användas för icke-kommersiellt bruk. Du får inte använda Tjänsterna på sådant sätt att Vinguiden eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Du får inte bryta mot svensk lag och du måste följa Användarvillkoren.

IMMATERIELLA RÄTTIGHETER
Vinguiden, eller Vinguidens licensgivare, innehar de immateriella rättigheterna till text, bild, design och det övriga material och information som görs tillgängligt för dig genom din användning av Tjänsterna. Samma sak gäller den bakomliggande programkoden för Tjänsterna. Sådant material och information får inte användas på annat sätt än inom ramen för normal användning av Tjänsterna.

KONTAKT, RESEARCH ELLER MARKNADSFÖRING
Företag, organisationer eller privatpersoner får inte utnyttja Tjänsterna för att få kontakt i syfte att marknadsföra tjänster och produkter till andra besökare, kunder eller medlemmar på Webbplatsen.

GARANTIER
Vinguiden lämnar inga garantier eller utfästelser för Tjänsterna eller information, produkter och annat innehåll (inklusive tredje parts information, produkter, innehåll och tjänster) som finns eller erhållits genom Tjänsterna.

REKLAMATION
Om du upptäcker fel i någon Tjänst som inte beror på dig och/eller din digitala miljö har du rätt att få felet åtgärdat. Fel ska reklameras inom skälig tid.
För att reklamera kontaktar du Vinguiden på info@vinguiden.com (vardagar klockan [08-16]) eller på postadress Vinguiden Nordic AB, 111 64 Stockholm.

LÄNKNING TILL OCH FRÅN WEBBPLATSEN
Vinguiden ser gärna att andra länkar till Webbplatsen så länge det inte påverkar Vinguiden negativt samt har ett strikt icke-kommersiellt syfte.

Inom ramen för Tjänsterna tillhandahålls länkar till samarbetspartners webbplatser. Dessa webbplatser kontrolleras inte av Vinguiden och vi ansvarar därför inte för innehållet på sådana webbplatser.

Observera att Vinguiden ej är en samarbetspartner till Systembolaget. Webbplatsen nyttjar och presenterar endast produkter som leverantörer och importörer säljer på Systembolaget.

FÖRFARANDE VID KÖP AV ALKOHOLDRYCKER
Vinguidens Webbplats innehåller information och tips om olika maträtter och drycker. All försäljning och beställning av alkoholdrycker sker på Systembolagets webbplats. Vinguiden och Systembolaget har inte något kommersiellt samarbete. Ingen beställning av alkoholdrycker sker på Vinguidens Webbplats.

ÖVERLÅTELSE
Du godkänner att det avtal som du ingår med Vinguiden genom att acceptera Användarvillkoren kan komma att överlåtas till annat bolag som helt eller delvis, direkt eller indirekt ägs av Schibsted ASA eller till tredje man i anslutning till en inkråms- eller verksamhetsöverlåtelse som inkluderar Tjänsterna.

ÄNDRINGAR I ANVÄNDARVILLKOREN
Eventuella förändringar träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig genom att ha hållits tillgängliga på https://www.vinguiden.com/villkorsforandring och/eller kommunicerats på annat sätt. I den mån Vinguiden gör väsentliga förändringar i Användarvillkoren som du inte accepterar har du rätt att avsluta din prenumeration.

FORCE MAJEURE
Vinguiden är befriade från ansvar för förlust, skada eller förseningar som orsakats av lagbud, myndighets påbud, krigshändelse, strejk, lock-out, blockad, extrema väderförhållanden, cyberattacker eller annan omständighet som Vinguiden inte kunde ha räknat med och vars följder Vinguiden inte kunde ha undvikit eller övervunnit.

UPPFÖRANDEKOD
Vinguiden följer uppförandekoden Schibsted’s Code of Conduct. Du kan ta del av uppförandekoden här: https://schibsted.com/about/code-of-conduct/.

LAGVAL OCH TVIST
Svensk lag ska tillämpas på Tjänsterna och Användarvillkoren.
Tvist hänförlig till Tjänsterna eller Användarvillkor, ska avgöras av svensk allmän domstol. Du kan också vända dig till Allmänna reklamationsnämnden, läs mer på https://www.arn.se

KONTAKT
Om du har frågor eller synpunkter på dessa Användarvillkor, vänligen kontakta vår kundservice på:
Mail på info@vinguiden.com
Vinguiden Nordic AB
Org.nr 556568-4759
111 64 Stockholm