Vinguiden.

BESTÄLL HÄR

. st Jacob's Creek Double Barrel Shiraz

Minst en produkt måste väljas

Summa: kr

E-post *

Mobilnummer

Jag accepterar villkoren

* Obligatoriska fält

Jacob’s Creek Double Barrel Shiraz
– med en touch av whisky

Jacob´s Creek Double Barrel Shiraz har förutom den traditionella lagringen på franska och amerikanska ekfat, fått en extra lagring på skotska whiskyfat. Detta ger en unik, fyllig och generös smakupplevelse med täta, mjuka tanniner och komplexa nyanser av mandel, söta röda frukter och mörk choklad.

De gamla whiskyfaten från Skottland har en positiv påverkan på druvan Shiraz. Ytterligare komplexitet och en mjukare stil adderas till shirazdruvans intensitet, rika smak och självsäkra attityd.

Druvorna till Jacob´s Creek Double Barrel kommer från utvalda vingårdar i Barossa.

Jacob’s Creek Double Barrel Shiraz är;
Generöst, intensivt, smakrikt.

Jacob’s Creek Double Barrel Shiraz

Art nr: 78375 | Alk: 14,8% | 149 kr

Vitlöksspäckad lammstek med potatisgratäng

En klassisk lammstek går hem hos de flesta. Potatisgratängen, som även innehåller jordärtskockor, är lättlagad och blir extra krämig när man först kokar den på spisen. Och så ett gott vin till det – som Jacob´s Creek Double Barrel Shiraz!

Så här gör du:
Börja med gratängen. Skala och skiva potatis och jordärtskockor. Skala och finhacka löken. Blanda med grädde, salt och peppar i en kastrull. Låt koka under omrörning cirka 20 min. Lägg allt i en ugnssäker form. Strö över riven ost vid gratinering.

Sätt ugnen på 125°. Salta, peppra och krydda steken med örtkryddor. Dela vitlöken mitt itu med skalet på. Tryck ut 6 stycken vitlöksklyftor och stick in dem lite utspritt i steken. Lägg steken i en ugnssäker form med resterande vitlök runt omkring. Stek i nedre delen av ugnen till 58° innertemperatur, cirka 1 tim och 20 min. Ta ut köttet, täck det med folie och låt det vila ungefär 30 min.

Höj temperaturen till 225°. Tillaga gratängen i mitten av ugnen tills den fått fin färg, cirka 15 min.

Skala och skär rödlöken i klyftor. Fräs den mjuk på medelvärme i smör- och rapsolja i en stekpanna. Tillsätt övriga ingredienser och koka cirka 10 min tills hälften av rödvinet kokat in. Häll ned lammskyn från formen och smaka av med salt och peppar. Skiva köttet tunt och servera med gratängen, rödlöken och gärna kokta haricots verts.

Servera med ett glas vin, ät drick och njut!

Receptkälla: Arla.se/recept

Ingredienser:
6 port.

1 kg benfri lammstek
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 hel vitlök
2 msk hackad färsk rosmarin
2 msk hackad färsk timjan

Gratäng:
600 g mjölig potatis
400 g jordärtskockor
1 gul lök
4 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1,5 dl Kvibbille cheddar riven

Rödvinskokt rödlök:
3 rödlökar
1 msk Arla Smör & rapsolja gourmet
3 dl rödvin
2 msk flytande honung
1 msk kalvfond
1 kvist färsk rosmarin

Till servering:
300 g färska haricots verts

 

Copyright © Vinguiden.com | Västra Järnvägsgatan 21, 111 64, Stockholm | www.vinguiden.com | info@vinguiden.com

Följande villkor (”Användarvillkoren”) reglerar din användning av Vinguidens tjänster (enligt avsnittet Tjänsterna nedan). Vinguiden Nordic AB, org.nr 556568-4759, (”Vinguiden”, ”vi” eller ”oss”) tillhandahåller Tjänsterna. Vinguiden är ett bolag inom Schibstedkoncernen där det norska bolaget Schibsted ASA är moderbolag. Mer information om Schibstedkoncernen och de enskilda bolag som ingår i koncernen hittar du här: https://www.schibsted.com. Genom att använda Tjänsterna godkänner du Användarvillkoren.

TJÄNSTERNA
Vinguidens tjänster består av webbplatsen www.vinguiden.com (”Webbplatsen”) och Vinguidens nyhetsutskick via SMS och e-post (gemensamt ”Tjänsterna”). Om du inte längre vill få nyhetsutskicken så följ informationen som finns med i varje SMS och e-post. Vinguidens mål är att genom Tjänsterna tillhandahålla marknaden med kvalitativ information om alkoholdrycker samt närliggande varor och tjänster.

PERSONUPPGIFTSHANTERING
I vår Integritetspolicy finns det information om hur vi behandlar dina personuppgifter och hur vi skyddar din integritet när du använder Tjänsterna. Du hittar vår Integritetspolicy på https://www.vinguiden.com/privacy/vinguidens-integritetspolicy/

ÅLDERSGRÄNS
Du måste ha fyllt 25 år för att använda Tjänsterna.

ANVÄNDNING AV TJÄNSTERNA MED MERA
Tjänsterna får endast användas för icke-kommersiellt bruk. Du får inte använda Tjänsterna på sådant sätt att Vinguiden eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Du får inte bryta mot svensk lag och du måste följa Användarvillkoren.

IMMATERIELLA RÄTTIGHETER
Vinguiden, eller Vinguidens licensgivare, innehar de immateriella rättigheterna till text, bild, design och det övriga material och information som görs tillgängligt för dig genom din användning av Tjänsterna. Samma sak gäller den bakomliggande programkoden för Tjänsterna. Sådant material och information får inte användas på annat sätt än inom ramen för normal användning av Tjänsterna.

KONTAKT, RESEARCH ELLER MARKNADSFÖRING
Företag, organisationer eller privatpersoner får inte utnyttja Tjänsterna för att få kontakt i syfte att marknadsföra tjänster och produkter till andra besökare, kunder eller medlemmar på Webbplatsen.

GARANTIER
Vinguiden lämnar inga garantier eller utfästelser för Tjänsterna eller information, produkter och annat innehåll (inklusive tredje parts information, produkter, innehåll och tjänster) som finns eller erhållits genom Tjänsterna.

REKLAMATION
Om du upptäcker fel i någon Tjänst som inte beror på dig och/eller din digitala miljö har du rätt att få felet åtgärdat. Fel ska reklameras inom skälig tid.
För att reklamera kontaktar du Vinguiden på info@vinguiden.com (vardagar klockan [08-16]) eller på postadress Vinguiden Nordic AB, 111 64 Stockholm.

LÄNKNING TILL OCH FRÅN WEBBPLATSEN
Vinguiden ser gärna att andra länkar till Webbplatsen så länge det inte påverkar Vinguiden negativt samt har ett strikt icke-kommersiellt syfte.

Inom ramen för Tjänsterna tillhandahålls länkar till samarbetspartners webbplatser. Dessa webbplatser kontrolleras inte av Vinguiden och vi ansvarar därför inte för innehållet på sådana webbplatser.

Observera att Vinguiden ej är en samarbetspartner till Systembolaget. Webbplatsen nyttjar och presenterar endast produkter som leverantörer och importörer säljer på Systembolaget.

FÖRFARANDE VID KÖP AV ALKOHOLDRYCKER
Vinguidens Webbplats innehåller information och tips om olika maträtter och drycker. All försäljning och beställning av alkoholdrycker sker på Systembolagets webbplats. Vinguiden och Systembolaget har inte något kommersiellt samarbete. Ingen beställning av alkoholdrycker sker på Vinguidens Webbplats.

ÖVERLÅTELSE
Du godkänner att det avtal som du ingår med Vinguiden genom att acceptera Användarvillkoren kan komma att överlåtas till annat bolag som helt eller delvis, direkt eller indirekt ägs av Schibsted ASA eller till tredje man i anslutning till en inkråms- eller verksamhetsöverlåtelse som inkluderar Tjänsterna.

ÄNDRINGAR I ANVÄNDARVILLKOREN
Eventuella förändringar träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig genom att ha hållits tillgängliga på https://www.vinguiden.com/villkorsforandring och/eller kommunicerats på annat sätt. I den mån Vinguiden gör väsentliga förändringar i Användarvillkoren som du inte accepterar har du rätt att avsluta din prenumeration.

FORCE MAJEURE
Vinguiden är befriade från ansvar för förlust, skada eller förseningar som orsakats av lagbud, myndighets påbud, krigshändelse, strejk, lock-out, blockad, extrema väderförhållanden, cyberattacker eller annan omständighet som Vinguiden inte kunde ha räknat med och vars följder Vinguiden inte kunde ha undvikit eller övervunnit.

UPPFÖRANDEKOD
Vinguiden följer uppförandekoden Schibsted’s Code of Conduct. Du kan ta del av uppförandekoden här: https://schibsted.com/about/code-of-conduct/.

LAGVAL OCH TVIST
Svensk lag ska tillämpas på Tjänsterna och Användarvillkoren.
Tvist hänförlig till Tjänsterna eller Användarvillkor, ska avgöras av svensk allmän domstol. Du kan också vända dig till Allmänna reklamationsnämnden, läs mer på https://www.arn.se

KONTAKT
Om du har frågor eller synpunkter på dessa Användarvillkor, vänligen kontakta vår kundservice på:
Mail på info@vinguiden.com
Vinguiden Nordic AB
Org.nr 556568-4759
111 64 Stockholm