Vinguiden.

BESTÄLL HÄR

. st Gewurztraminer Réserve Hennÿ

Minst en produkt måste väljas

Summa: kr

E-post *

Mobilnummer

Jag accepterar villkoren

* Obligatoriska fält

Gewurztraminer Réserve Hennÿ är en klassiker som har funnits i Systembolagets sortiment sedan 1955! I över 60 år har producenten haft sin Gewurztraminer som permanent listad produkt på Systembolaget.

Ett medelfylligt, friskt och blommigt vin med en lite kryddig karaktär och inslag av litchi, honung, ananas, fläder och gråpäron. Torr, aning stram och lång eftersmak.

Innan skörden drar igång så kontrolleras vingården varannan dag så att druvorna plockas när de har en bra balans mellan socker och syra. Druvorna plockas för hand, selekteras noggrant och varje selekterad del kommer att pressas och få jäsa separat. Efter det att druvorna pressats rensas druvjuicen från pressrester och förs över till gamla ektankar eller glastankar för jäsning. Man försöker i mesta möjliga mån få till spontanjäsning med de jästsvampar som återfinns på druvorna.

Vinet provas varje dag under jäsningen och på så sätt följer man utvecklingen. Efter jäsningen får vinet vila på cement eller ståltankar och under vintermånaderna klarar sig vinet av sig självt. På våren efter skörd så sker ytterligare en filtrering innan vinet buteljeras, därefter får vinet ligga och lagras på butelj tills det anses som färdig att säljas.

Har man bra lagringsförhållanden så går denna Gewurztraminer att lagra upp mot 10 år.

Gewurztraminer Réserve Hennÿ

Druvor: 100% Gewurztraminer
Alkoholhalt: 13,5 %
Sockerhalt: 3 g/l
Syrahalt: 3,5 g/l

Vinproducenten Preiss-Hennÿ ligger i den lilla staden Mittelwihr i det franska vindistriktet Alsace. Familjen Preiss-Hennÿ, som startade verksamheten så tidigt som 1535, kommer ursprungligen från Riquewihr. Efter några hundra års verksamhet ville man säkra framtida vinodlarintressen och då, 1969, lät den dåvarande ägaren Hubert Preiss gifta sig med Chantal Beyer från Leon Beyer, ett annat av de mer välkända Alsacevinhusen. Idag drivs de båda vinhusen var för sig, men en hel del sköts även gemensamt.

I vinfälten och källarna återfinns vinmakare Yann Beyer, medan Yanns far Marc Beyer mer ägnar sig åt marknadsföring och försäljning. Nåväl, Marc har ett litet finger med i vintilverkningen också. Produktionen består av klassiska viner gjorda av klassiska druvsorter från distriktet Alsace, så som riesling, pinot blanc, pinot gris, muscat, sylvaner, pinot noir och så kanske den mest klassiska av dem alla nämligen gewurztraminer, den druvsorten som kanske de allra flesta kopplar ihop med just vindistriktet Alsace. Synonymt för viner gjorda av Marc och Yann Beyer är att det drar åt det lite torrare hållet i smaken.

 

Copyright © Vinguiden.com | Västra Järnvägsgatan 21, 111 64, Stockholm | www.vinguiden.com | info@vinguiden.com

Allmänna villkor för Vinguiden Nordic AB:s webbplatser

Följande villkor gäller för tillgång till och användande av denna webbplats. Ditt användande av webbplatsen innebär att Du godkänner och accepterar dessa villkor utan undantag. Vinguiden.com är ett varumärke som representerar denna webbplats.

Syfte
Tillhandahålla marknaden med kvalitativ information inom ett visst produktsegment, främst vin.

Vår tjänst
Vinguiden.com är en oberoende informationskanal för alkoholhaltiga drycker där man upplyser besökaren om produkter från Systembolagets olika sortiment, däribland utvalda tips och beställningsvaror. Webbplatsen fungerar även som ett verktyg för att enklare hitta nya produkter som finns tillgängliga på Systembolaget.

Information enligt Personuppgiftslagen (PuL)
Vinguiden, värnar om din personliga integritet. Genom att besöka och interagera med vår hemsida (”Tjänsten”) kommer personuppgifter att samlas in och behandlas.

Vi behandlar dina personuppgifter för följande syften:

  • För att ge dig tillgång till Tjänsten
  • För att kunna ge dig kundsupport
  • För att kunna marknadsföra Tjänsten samt liknande produkter och tjänster
  • För att motverka bedrägeri och missbruk av Tjänsten samt andra olagliga aktiviteter som kan förekomma
  • För att utveckla Tjänsten utefter hur användarna faktiskt använder den, t.ex. göra vissa delar eller produkter mer framträdande och redigera layout
  • För att optimera vår service och Tjänst

För mer information om hur vi behandlar dina personuppgifter hänvisar vi dig till vår integritetspolicy.

Kopieringsskydd
Materialet (program, design, texter och bilder) på denna webbplats är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Du får inte modifiera, omforma, kopiera, visa, vidareförmedla, distribuera, publicera, licensiera, skapa arbeten som härrör från, överföra eller sälja någon information, produkt eller tjänst som erhållits genom denna webbplats. Material får kopieras endast för privat bruk och då med tydlig källanvisning till Vinguiden.com. För annat än privat bruk måste ett skriftligt medgivande erhållas från Vinguiden.com, annars är eftertryck eller annan kopiering förbjuden. Vi tillhandahåller materialet på denna plats gratis i strikt privat syfte för alla som är intresserade av ämnet. Materialet får ej användas i konkurrerande syfte.

Länkning
Vi ser gärna att andra gör en länk till vår webbplats så länge det inte stör Vinguiden.com:s verksamhetssyfte samt har ett strikt icke-kommersiellt syfte. Andra företag, organisationer eller privatpersoner får inte utnyttja Vinguiden.com:s varumärke eller webbplats utan godkännande, detta gäller även djuplänkning till och från denna webbplats om inte annat avtalats. I de tjänster vi erbjuder där det går att publicera egen information, kontakta medlemmar, annonsörer eller andra besökare får man inte uppge externa länkar i konkurrerande syfte, t.ex. att använda våra publika platser för att värva medlemmar till annan webbplats.

Kontakt, research eller marknadsföring
Företag, organisationer eller privatpersoner får inte utnyttja Vinguiden.com:s webbplats för att få kontakt i syfte att marknadsföra tjänster och produkter till andra besökare, kunder eller medlemmar på webbplatsen. Undersökningar, research, informationsinsamling eller journalister som söker personer betraktas som marknadsföring och är inte heller tillåtet. Detta inkluderar alla tjänster som Vinguiden.com erbjuder.

Garantier
Vinguiden.com lämnar inga garantier eller utfästelser för denna webbplats eller information, produkter och annat innehåll (inklusive tredje parts information, produkter, innehåll och tjänster) som finns eller erhållits genom denna webbplats.

Ansvarsbegränsning
Varken Vinguiden.com eller någon annan part som bidrar med information på webbplatsen kan i något fall hållas ansvarig för skador som orsakats annan.

Vidarelänkning via Vinguiden.com
Observera att Vinguiden.com ej är en samarbetspartner med Systembolaget. Webbplatsen nyttjar och presenterar endast produkter från det öppna API som Systembolaget tillhandahåller.

Förfarande

På Vinguiden.com webbplats:

Du väljer de produkter du vill gå vidare till från Vinguiden.com:s webbplats. Ingen beställning sker på Vinguidens webbplats.

De uppgifter om dig du lämnar kommer behandlas enligt personuppgiftslagen (1998:204) och syftet är endast att behandla din prenumeration på dryckesinformation från Vinguiden. Personuppgiftsansvarig är Vinguiden Nordic AB, org. nr. 556568-4759. Du har rätt att begära ett besked om vilka personuppgifter som vi behandlar om dig samt att begära rättelse av sådana uppgifter som inte längre stämmer. Ansökan om detta sker genom att skicka en undertecknad begäran till Västra Järnvägsgatan 21, 111 64 Stockholm.

På Systembolagets webbplats:

Du vidarebefordras till Systembolagets webbplats. Eftersom Vinguiden.com och Systembolaget inte har något kommersiellt samarbete sker all försäljning och beställning på Systembolagets sida.

 

Giltighet

Länkar

EUF-fördraget/Romfördraget

Konkurrenslagen

Godkännande
Om du klickar dig vidare till en produkt på Systembolagets webbplats från formulär på Vinguidens webbplats godkänner du att få tips, information och annonser via mail från Vinguiden.com. Du kan även få SMS till din mobiltelefon.
Närhelst du önskar kan du enkelt med ett knapptryck i utskicket avbryta mail-utskicken och/eller SMS-utskicken.
Vinguiden.com förbehåller sig rätten att ändra villkoren på denna sida. Uppdaterade villkor är giltiga från och med det de ligger publicerade på webbplatsen.