Vinguiden.

BESTÄLL HÄR

. st Gewurztraminer Réserve Hennÿ

Minst en produkt måste väljas

Summa: kr

E-post *

Mobilnummer

Jag accepterar villkoren

* Obligatoriska fält

Gewurztraminer Réserve Hennÿ är en klassiker som har funnits i Systembolagets sortiment sedan 1955! I över 60 år har producenten haft sin Gewurztraminer som permanent listad produkt på Systembolaget.

Ett medelfylligt, friskt och blommigt vin med en lite kryddig karaktär och inslag av litchi, honung, ananas, fläder och gråpäron. Torr, aning stram och lång eftersmak.

Innan skörden drar igång så kontrolleras vingården varannan dag så att druvorna plockas när de har en bra balans mellan socker och syra. Druvorna plockas för hand, selekteras noggrant och varje selekterad del kommer att pressas och få jäsa separat. Efter det att druvorna pressats rensas druvjuicen från pressrester och förs över till gamla ektankar eller glastankar för jäsning. Man försöker i mesta möjliga mån få till spontanjäsning med de jästsvampar som återfinns på druvorna.

Vinet provas varje dag under jäsningen och på så sätt följer man utvecklingen. Efter jäsningen får vinet vila på cement eller ståltankar och under vintermånaderna klarar sig vinet av sig självt. På våren efter skörd så sker ytterligare en filtrering innan vinet buteljeras, därefter får vinet ligga och lagras på butelj tills det anses som färdig att säljas.

Har man bra lagringsförhållanden så går denna Gewurztraminer att lagra upp mot 10 år.

Gewurztraminer Réserve Hennÿ

Druvor: 100% Gewurztraminer
Alkoholhalt: 13,5 %
Sockerhalt: 3 g/l
Syrahalt: 3,5 g/l

Vinproducenten Preiss-Hennÿ ligger i den lilla staden Mittelwihr i det franska vindistriktet Alsace. Familjen Preiss-Hennÿ, som startade verksamheten så tidigt som 1535, kommer ursprungligen från Riquewihr. Efter några hundra års verksamhet ville man säkra framtida vinodlarintressen och då, 1969, lät den dåvarande ägaren Hubert Preiss gifta sig med Chantal Beyer från Leon Beyer, ett annat av de mer välkända Alsacevinhusen. Idag drivs de båda vinhusen var för sig, men en hel del sköts även gemensamt.

I vinfälten och källarna återfinns vinmakare Yann Beyer, medan Yanns far Marc Beyer mer ägnar sig åt marknadsföring och försäljning. Nåväl, Marc har ett litet finger med i vintilverkningen också. Produktionen består av klassiska viner gjorda av klassiska druvsorter från distriktet Alsace, så som riesling, pinot blanc, pinot gris, muscat, sylvaner, pinot noir och så kanske den mest klassiska av dem alla nämligen gewurztraminer, den druvsorten som kanske de allra flesta kopplar ihop med just vindistriktet Alsace. Synonymt för viner gjorda av Marc och Yann Beyer är att det drar åt det lite torrare hållet i smaken.

 

Copyright © Vinguiden.com | Västra Järnvägsgatan 21, 111 64, Stockholm | www.vinguiden.com | info@vinguiden.com

Följande villkor (”Användarvillkoren”) reglerar din användning av Vinguidens tjänster (enligt avsnittet Tjänsterna nedan). Vinguiden Nordic AB, org.nr 556568-4759, (”Vinguiden”, ”vi” eller ”oss”) tillhandahåller Tjänsterna. Vinguiden är ett bolag inom Schibstedkoncernen där det norska bolaget Schibsted Media AS är moderbolag. Mer information om Schibstedkoncernen och de enskilda bolag som ingår i koncernen hittar du här: https://www.schibsted.com. Genom att använda Tjänsterna godkänner du Användarvillkoren.

TJÄNSTERNA
Vinguidens tjänster består av webbplatsen www.vinguiden.com (”Webbplatsen”) och Vinguidens nyhetsutskick via SMS och e-post (gemensamt ”Tjänsterna”). Om du inte längre vill få nyhetsutskicken så följ informationen som finns med i varje SMS och e-post. Vinguidens mål är att genom Tjänsterna tillhandahålla marknaden med kvalitativ information om alkoholdrycker samt närliggande varor och tjänster.

PERSONUPPGIFTSHANTERING
I vår Integritetspolicy finns det information om hur vi behandlar dina personuppgifter och hur vi skyddar din integritet när du använder Tjänsterna. Du hittar vår Integritetspolicy på https://www.vinguiden.com/privacy/vinguidens-integritetspolicy/

ÅLDERSGRÄNS
Du måste ha fyllt 25 år för att använda Tjänsterna.

ANVÄNDNING AV TJÄNSTERNA MED MERA
Tjänsterna får endast användas för icke-kommersiellt bruk. Du får inte använda Tjänsterna på sådant sätt att Vinguiden eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Du får inte bryta mot svensk lag och du måste följa Användarvillkoren.

IMMATERIELLA RÄTTIGHETER
Vinguiden, eller Vinguidens licensgivare, innehar de immateriella rättigheterna till text, bild, design och det övriga material och information som görs tillgängligt för dig genom din användning av Tjänsterna. Samma sak gäller den bakomliggande programkoden för Tjänsterna. Sådant material och information får inte användas på annat sätt än inom ramen för normal användning av Tjänsterna.

KONTAKT, RESEARCH ELLER MARKNADSFÖRING
Företag, organisationer eller privatpersoner får inte utnyttja Tjänsterna för att få kontakt i syfte att marknadsföra tjänster och produkter till andra besökare, kunder eller medlemmar på Webbplatsen.

GARANTIER
Vinguiden lämnar inga garantier eller utfästelser för Tjänsterna eller information, produkter och annat innehåll (inklusive tredje parts information, produkter, innehåll och tjänster) som finns eller erhållits genom Tjänsterna.

REKLAMATION
Om du upptäcker fel i någon Tjänst som inte beror på dig och/eller din digitala miljö har du rätt att få felet åtgärdat. Fel ska reklameras inom skälig tid.
För att reklamera kontaktar du Vinguiden på info@vinguiden.com (vardagar klockan [08-16]) eller på postadress Vinguiden Nordic AB, 111 64 Stockholm.

LÄNKNING TILL OCH FRÅN WEBBPLATSEN
Vinguiden ser gärna att andra länkar till Webbplatsen så länge det inte påverkar Vinguiden negativt samt har ett strikt icke-kommersiellt syfte.

Inom ramen för Tjänsterna tillhandahålls länkar till samarbetspartners webbplatser. Dessa webbplatser kontrolleras inte av Vinguiden och vi ansvarar därför inte för innehållet på sådana webbplatser.

Observera att Vinguiden ej är en samarbetspartner till Systembolaget. Webbplatsen nyttjar och presenterar endast produkter som leverantörer och importörer säljer på Systembolaget.

FÖRFARANDE VID KÖP AV ALKOHOLDRYCKER
Vinguidens Webbplats innehåller information och tips om olika maträtter och drycker. All försäljning och beställning av alkoholdrycker sker på Systembolagets webbplats. Vinguiden och Systembolaget har inte något kommersiellt samarbete. Ingen beställning av alkoholdrycker sker på Vinguidens Webbplats.

ÖVERLÅTELSE
Du godkänner att det avtal som du ingår med Vinguiden genom att acceptera Användarvillkoren kan komma att överlåtas till annat bolag som helt eller delvis, direkt eller indirekt ägs av Schibsted Media AS eller till tredje man i anslutning till en inkråms- eller verksamhetsöverlåtelse som inkluderar Tjänsterna.

ÄNDRINGAR I ANVÄNDARVILLKOREN
Eventuella förändringar träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig genom att ha hållits tillgängliga på https://www.vinguiden.com/villkorsforandring och/eller kommunicerats på annat sätt. I den mån Vinguiden gör väsentliga förändringar i Användarvillkoren som du inte accepterar har du rätt att avsluta din prenumeration.

FORCE MAJEURE
Vinguiden är befriade från ansvar för förlust, skada eller förseningar som orsakats av lagbud, myndighets påbud, krigshändelse, strejk, lock-out, blockad, extrema väderförhållanden, cyberattacker eller annan omständighet som Vinguiden inte kunde ha räknat med och vars följder Vinguiden inte kunde ha undvikit eller övervunnit.

UPPFÖRANDEKOD
Vinguiden följer uppförandekoden Schibsted’s Code of Conduct. Du kan ta del av uppförandekoden här: https://schibsted.com/about/code-of-conduct/.

LAGVAL OCH TVIST
Svensk lag ska tillämpas på Tjänsterna och Användarvillkoren.
Tvist hänförlig till Tjänsterna eller Användarvillkor, ska avgöras av svensk allmän domstol. Du kan också vända dig till Allmänna reklamationsnämnden, läs mer på https://www.arn.se

KONTAKT
Om du har frågor eller synpunkter på dessa Användarvillkor, vänligen kontakta vår kundservice på:
Mail på info@vinguiden.com
Vinguiden Nordic AB
Org.nr 556568-4759
111 64 Stockholm