Vinguiden.

BESTÄLL HÄR

. st Allesverloren Chenin Blanc

Minst en produkt måste väljas

Summa: kr

E-post *

Mobilnummer

Jag accepterar villkoren

* Obligatoriska fält

Allesverloren Chenin Blanc –

Nu är det världspremiär för det första vita vinet från Allesverloren och först ut är vi i Sverige!

Danie Malan är en hängiven rödvinsmakare och har genom åren fått många fina utmärkelser för sina generösa röda viner. I åratal har Danie sökt efter druvor och experimenterat med diverse jäsnings- och lagringsmetoder för att skapa ett vitt vin i samma klass som de röda. Det har både varit mödosamt och svårt; men i år blev det verklighet och vinet är nu av samma höga kvalité som det röda. Äntligen är Danie nöjd, han har nått det mål han strävat efter i så många år och kan sätta det välkända namnet Allesverloren på etiketten på det vita vinet – Allesverloren Chenin Blanc.

FRAMSTÄLLNING: Druvorna handplockades och pressades försiktigt, musten fick jäsa och härefter klarnades vinet. Det färdiga vinet lagrades sedan i 7 månader på stora, gamla ekfat innan de återigen klarnades och slutligen buteljerades.

KARAKTÄR: Fruktig och fräsch med lite tropiska toner samt äpplen och citrus. Vinet har integrerad fatkaraktär. Ett välbalanserat, elegant vin som ger en lång och härlig eftersmak.

Passar utmärkt till fisk, lättare sorters pastarätter och soppor samt sallad. Fungerar utmärkt för sig själv på t ex ett mingelparty.

Allesverloren är WIETA certifierad

Danie Malan, ägare till Allesverloren, vill att alla som bor och arbetar på egendomen ska må bra och han och hans familj tar ett stort socialt ansvar för sina arbetare. Han jobbar för att allt ska bli bättre och har ett långsiktigt hållbarhetsarbete som han försöker utveckla hela tiden. Allesverloren är WIETA certifierad. WIETA är en icke vinstdrivande frivillig organisation som kontrollerar att allt sker enligt lag för bland annat rättvis handel.

Allesverloren Estates historia

Allesverloren Estate har en lång historia som sträcker sig ända tillbaka till tiden någon gång mellan 1696 – 1704 då guvernören av Kapprovinsen skänkte gården till en änka med namnet Cloete. Denna modiga kvinna var en av de första nybyggarna i det då ogästvänliga Swartland. År 1704 hände det som inte fick hända. Familjen kom tillbaka från en av sina långa och mödosamma resor där de inhandlat diverse verktyg och besökt kyrkan i Stellenbosch.

Allesverloren ”Allt är förlorat” var det första de sa när de kom tillbaka efter resan och såg förödelsen av det de hade byggt upp. Endast rester fanns kvar. Bostaden och de övriga byggnaderna var nerbrända och boskapen stulen av ”Sanjägarna”, en folkstam som höll till i de intilliggande bergen. Sedan dess har egendomen hetat Allesverloren. Idag är Allesverloren allt annat en förlorat då man säljer deras berömda kvalitetsviner över hela världen. Danie Malan som idag är chefsvinmakare på Allesverloren är 5e generationen och familjen Malan har ägt vingården sedan 1872.

Allesverloren Chenin Blanc

ARTNR: 75986 | PRIS: 99 kr | ÅRGÅNG: 2016
ALKOHOLSTYRKA: 13% | DRUVA: Chenin Blanc
SOCKERHALT: 2,2 g/l
SYRAHALT: 5,5
PRODUCENT: Allesverloren wine Estate
LAND: Sydafrika
REGION: Riebeek Valley Swartland

 

Copyright © Vinguiden.com | Västra Järnvägsgatan 21, 111 64, Stockholm | www.vinguiden.com | info@vinguiden.com

Följande villkor (”Användarvillkoren”) reglerar din användning av Vinguidens tjänster (enligt avsnittet Tjänsterna nedan). Vinguiden Nordic AB, org.nr 556568-4759, (”Vinguiden”, ”vi” eller ”oss”) tillhandahåller Tjänsterna. Vinguiden är ett bolag inom Schibstedkoncernen där det norska bolaget Schibsted ASA är moderbolag. Mer information om Schibstedkoncernen och de enskilda bolag som ingår i koncernen hittar du här: https://www.schibsted.com. Genom att använda Tjänsterna godkänner du Användarvillkoren.

TJÄNSTERNA
Vinguidens tjänster består av webbplatsen www.vinguiden.com (”Webbplatsen”) och Vinguidens nyhetsutskick via SMS och e-post (gemensamt ”Tjänsterna”). Om du inte längre vill få nyhetsutskicken så följ informationen som finns med i varje SMS och e-post. Vinguidens mål är att genom Tjänsterna tillhandahålla marknaden med kvalitativ information om alkoholdrycker samt närliggande varor och tjänster.

PERSONUPPGIFTSHANTERING
I vår Integritetspolicy finns det information om hur vi behandlar dina personuppgifter och hur vi skyddar din integritet när du använder Tjänsterna. Du hittar vår Integritetspolicy på https://www.vinguiden.com/privacy/vinguidens-integritetspolicy/

ÅLDERSGRÄNS
Du måste ha fyllt 25 år för att använda Tjänsterna.

ANVÄNDNING AV TJÄNSTERNA MED MERA
Tjänsterna får endast användas för icke-kommersiellt bruk. Du får inte använda Tjänsterna på sådant sätt att Vinguiden eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Du får inte bryta mot svensk lag och du måste följa Användarvillkoren.

IMMATERIELLA RÄTTIGHETER
Vinguiden, eller Vinguidens licensgivare, innehar de immateriella rättigheterna till text, bild, design och det övriga material och information som görs tillgängligt för dig genom din användning av Tjänsterna. Samma sak gäller den bakomliggande programkoden för Tjänsterna. Sådant material och information får inte användas på annat sätt än inom ramen för normal användning av Tjänsterna.

KONTAKT, RESEARCH ELLER MARKNADSFÖRING
Företag, organisationer eller privatpersoner får inte utnyttja Tjänsterna för att få kontakt i syfte att marknadsföra tjänster och produkter till andra besökare, kunder eller medlemmar på Webbplatsen.

GARANTIER
Vinguiden lämnar inga garantier eller utfästelser för Tjänsterna eller information, produkter och annat innehåll (inklusive tredje parts information, produkter, innehåll och tjänster) som finns eller erhållits genom Tjänsterna.

REKLAMATION
Om du upptäcker fel i någon Tjänst som inte beror på dig och/eller din digitala miljö har du rätt att få felet åtgärdat. Fel ska reklameras inom skälig tid.
För att reklamera kontaktar du Vinguiden på info@vinguiden.com (vardagar klockan [08-16]) eller på postadress Vinguiden Nordic AB, 111 64 Stockholm.

LÄNKNING TILL OCH FRÅN WEBBPLATSEN
Vinguiden ser gärna att andra länkar till Webbplatsen så länge det inte påverkar Vinguiden negativt samt har ett strikt icke-kommersiellt syfte.

Inom ramen för Tjänsterna tillhandahålls länkar till samarbetspartners webbplatser. Dessa webbplatser kontrolleras inte av Vinguiden och vi ansvarar därför inte för innehållet på sådana webbplatser.

Observera att Vinguiden ej är en samarbetspartner till Systembolaget. Webbplatsen nyttjar och presenterar endast produkter som leverantörer och importörer säljer på Systembolaget.

FÖRFARANDE VID KÖP AV ALKOHOLDRYCKER
Vinguidens Webbplats innehåller information och tips om olika maträtter och drycker. All försäljning och beställning av alkoholdrycker sker på Systembolagets webbplats. Vinguiden och Systembolaget har inte något kommersiellt samarbete. Ingen beställning av alkoholdrycker sker på Vinguidens Webbplats.

ÖVERLÅTELSE
Du godkänner att det avtal som du ingår med Vinguiden genom att acceptera Användarvillkoren kan komma att överlåtas till annat bolag som helt eller delvis, direkt eller indirekt ägs av Schibsted ASA eller till tredje man i anslutning till en inkråms- eller verksamhetsöverlåtelse som inkluderar Tjänsterna.

ÄNDRINGAR I ANVÄNDARVILLKOREN
Eventuella förändringar träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig genom att ha hållits tillgängliga på https://www.vinguiden.com/villkorsforandring och/eller kommunicerats på annat sätt. I den mån Vinguiden gör väsentliga förändringar i Användarvillkoren som du inte accepterar har du rätt att avsluta din prenumeration.

FORCE MAJEURE
Vinguiden är befriade från ansvar för förlust, skada eller förseningar som orsakats av lagbud, myndighets påbud, krigshändelse, strejk, lock-out, blockad, extrema väderförhållanden, cyberattacker eller annan omständighet som Vinguiden inte kunde ha räknat med och vars följder Vinguiden inte kunde ha undvikit eller övervunnit.

UPPFÖRANDEKOD
Vinguiden följer uppförandekoden Schibsted’s Code of Conduct. Du kan ta del av uppförandekoden här: https://schibsted.com/about/code-of-conduct/.

LAGVAL OCH TVIST
Svensk lag ska tillämpas på Tjänsterna och Användarvillkoren.
Tvist hänförlig till Tjänsterna eller Användarvillkor, ska avgöras av svensk allmän domstol. Du kan också vända dig till Allmänna reklamationsnämnden, läs mer på https://www.arn.se

KONTAKT
Om du har frågor eller synpunkter på dessa Användarvillkor, vänligen kontakta vår kundservice på:
Mail på info@vinguiden.com
Vinguiden Nordic AB
Org.nr 556568-4759
111 64 Stockholm