‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Kontakta oss
Kontakta oss
 
vinguiden
   
Some text

Saint Clair Riesling

Från populära Nya Zeeländska Saint Clair Family Estate kommer nu en nyhet som passar perfekt till våren och sommarens härliga kök - Saint Clair Riesling. Vinet har fått stående ovationer från Sveriges journalistkår och hyllats i Nyhetsmorgon TV4 av den tidigare Frantzénkocken Sebastian Gibrand som tycker att det är ett "perfekt vin i bra prisklass".

Vinet passar utmärkt till sushi och sashimi, till småplock, vitlök- och chilifrästa räkor och till kryddstarka rätter. Smashad mozzarellagratinerad blom- och brysselkål med vitlök, kapris och panko är ljuvligt. Pasta Pesto med grön pesto, basilika, mozzarella, olivolja, confiterade tomater och pinjenötter med ett stänk färsk citron på toppen är en annan fullträff till det här härliga vinet. Om du är sugen på fisk så är smörstekt vit fisk serverad med ett luftigt potatismos toppat med friterad kapris och citron med en syrlig vitvinssås på sidan är ytterligare en härlig kombination.

Du hittar vinet på den Nya Zeeländska hyllan i flertalet butiker, om vinet inte finns i just din butik tar det bara några dagar att få det levererat.

Saint Clair Riesling
Saint Clair Riesling

Nya Zeeland, Marlborough

Årgång: 2023
Druva: Riesling
Volym: 750 ml
Alkoholhalt: 10,5%
Mer info
139 kr
Läs mer / till produkt
Fisk Skaldjur Fågel
Fisk Skaldjur Fågel
Some text

Riesling – en tysk nationalskatt

Riesling härstammar från Tyskland där den finns omnämnd redan på 1340-talet. Runt 1700-talet ökade druvans popularitet och tyska vingårdar ryckte upp andra, mindre omtyckta druvor för att göra plats för Riesling. Men idag odlas även druvan i bland annat Österrike, Australien, USA, Nya Zeeland, Chile och Argentina.

Rieslingdruvan mognar sent på året och kan med fördel lagras länge utan att tappa smak eller fräschör. Smaken skiftar beroende på odlingsland, plats, jordmån och framställningsmetod samt när den skördas. Växer druvan i skifferjord får den oftast en ökad rökighet, medan andra jordmåner kan ge smaker av tjära, stål, jord eller blommor.

LÄS MER / TILL PRODUKT

Vilken mat passar till drycken?

Det är inte alltid lätt att veta vad som passar till. Vi tipsar om två recept som passar alldeles utmärkt till ovan dryck.

FÅGEL

FÅGEL

Kryddkyckling med gurksallad

FISK

FISK

Laxsallad med het dressing

Facebook Instagram YouTube
vinguiden
Det här tipset är en annons från Vinguiden.com som skickas i samarbete med importören Sigva.
Det här mailet är skickat till $email$
Om du vill ändra eller avsluta din epostprenumeration hos Vinguiden, klicka här.