Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw

Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw

Vill du kolla om produkten redan finns på ditt systembolag?

  Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw (750ml)

  Pris: 99 kr

  Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw

  Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw det är precis vad det låter som! En helt ny Cava som tagits fram av ingen mindre än den folkkäre artisten Måns Zelmerlöw.

  Att lansera just en Cava var självklart för Måns, då Spanien är hans stora inspirationskälla när det gäller både mat och vin. Måns bodde under en tid delvis i Barcelona där han spenderade mycket tid med att skriva musik och njuta av kulturen, vädret, den avslappnade livsstilen och människorna. I Spanien utvecklades hans redan starka intresse för mat och dryck ytterligare.

  – Efter några veckor i Barcelona började jag hitta till restauranger som lokalbefolkningen gick till och fick mina första ”riktiga” tapasupplevelser. Vi satt i timmar och beställde in rätt efter rätt och bara njöt. Med en enorm kärlek till Barcelona i synnerhet, och naturen omkring känns det oerhört spännande att jag har fått möjligheten att göra en Cava tillsammans med Hermansson & Co och producenten Barcelona Brands S.L, berättar Måns Zelmerlöw.

  Cava tillverkas på samma traditionella vis som Champagne i Frankrike, vilket innebär att andra jäsningen sker i flaskan. I Spanien finns sex regioner som tillverkar Cava och druvorna som används är macabeo, parellada och xarel- lo. Barcelona Brands S.L är en välrenommerad vinproducent med fokus på ursprung, hantverk och hållbarhet.

  Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw kombinerar friskheten av vit frukt såsom äpple, päron och citrus med en finstämd rostad, brödig doft som kommer från de 18 månader som Cavan vilar på sin jästfällning. Cavan har en riklig mousse med ihållande bubblor. Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw är en brut med en sockerhalt på endast 9,2 g/ l som dessutom är både ekologiskt och veganskt producerad. Cavan kan avnjutas precis som den är, med eller utan mat, men med fördel serveras den vid 5-6°C som sällskapsdryck eller till rätter av fisk och skaldjur.

  – Jag är oerhört nöjd med min Cava, den är inte för söt, inte för torr, och den fungerar till det mesta, både som sällskapsdryck eller till en riktig festmåltid, avslutar Måns.

   
  Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw

  Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw

  Om drycken
  Smak
  Passar till
  Land/region Spanien, Cava
  Druvor Xarel.lo, Macabeo, Parellada
  Producent Barcelona Brands S.L
  Art. nr 50260
  Produkttyp Mousserande vin
  Alkoholhalt 11.5%
  Antal ordrar 2416
  Ekologisk Ja
  Sockerhalt 9,2 g/l
  Förpackning Flaska
  Pris 99 kr
  Volym 75 cl
  Importör Hermansson & Co AB
   

  Råvaror: Xarel.lo, Macabeo, Parellada

  Doft: Frisk doft med fruktiga inslag av äpple, päron och citrus med en mild rostad brödig ton från lagringen på jästfällningen.

  Smak: Frisk fruktig smak av äpple, päron och citrus med en mild rostad och brödig ton. Rik mousse med ihållande bubblor.

  3
  Syra
  2
  Torrt - Sött
  3
  Smakintensitet

  Passar till:


  Fågel

  Fisk

  Skaldjur

  Vinguiden har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget utan tipsar endast om viner som finns i deras sortiment. All försäljning samt beställning sker på och genom Systembolaget.se

  Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här