Vinguiden.com
Sveriges största vinguide

Vintips från Systembolagets hela sortiment, direkt i din mejlkorg

Världsrekord i champagneprovning

Vinguiden kommer hålla världens största champagneprovning. Den 28 oktober är det nämligen dags på Stockholm Waterfront då Vinguiden håller Master Class med efterföljande champagneprovning. Världens största.

Sverige är en av världens tio viktigaste marknader för Champagne. Alltsedan millennieskiftet har konsumtionen av det nordfranska bubbelvinet stigit. Men vi konsumerar inte bara mer, utan betalar också gärna lite mer för det mousserande vinet. Dessutom har kunskapen skjutit i höjden.

Det vill vi på Vinguiden fira på vårt speciella sätt: Genom att arrangera världens största champagneprovning. Det gör vi på Stockholm Waterfront lördagen den 28 oktober. Alla som deltar på provningen får också ett diplom med sig hem som visar att man har varit med att slå världsrekord.

Det är inte bara en vanlig provning för att slå världsrekord. Det är även en Master Class där vinutbildaren och Vinguidens Johan Franco Cereceda går igenom de olika champagnestilarna, blickar tillbaka på en spännande historia och tittar på de förutsättningar som finns i Champagne och det som gör vinet oomtvistat störst när det kommer till bubbelvin. För de är många – förutsättningarna.Champagne är ju inte bara ett riktigt bra vin tack vare jordmånen eller druvorna. Det är betydligt mer än så, det är traditioner, druvblandningar, stilar, läge på vingårdar, uppbindning av rankorna, när druvorna skördas, hur de skördas, lagring, stål eller ekfat, hur länge… Det är med andra ord en mängd olika parametrar som det tas hänsyn till för att göra ett stort vin.

Under Master Classen och provningen kommer även en representant från Guinness World Records att vara på plats. Dels för att räkna deltagare, dels för att se att provningen går rätt till. Det finns nämligen en rad kriterier för att Vinguidens event ska bli godkänt. Inte bara att antal besökare ska överstiga det tidigare rekordet, det måste provas champagne i tre stilar och inramningen ska vara seriös.

Vinguiden har alltså en rad spännande utmaningar att hantera. Logistiken med flaskor, glas och servering är en del, den andra att både föreläsning och provning ska vara tilltalande. Det handlar ju – trots allt – om att det ska vara intressant även när man slår världsrekord.

Hitta tips inför eventet här!

Klicka för att dela på facebook

Så här beställer du vin

Välj dina viner och klicka beställ, så läggs de i varukorgen. Härifrån kommer du vidare till Systembolaget där du slutför din beställning. Du väljer i vilken butik du vill hämta och betala dina viner. Du kan även välja hemleverans. Enkelt, tryggt och fullständigt lagligt.

  • Sök, hitta och välj ditt vin

  • Lägg i korgen och beställ

  • Hämta och betala på valt systembolag

Anmäl dig till Vinguidens nyhetsbrev!

Anmäl dig här.
Få gratis vintips ur Systembolagets hela sortiment.