HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Världsrekord i champagneprovning

Vinguiden kommer hålla världens största champagneprovning. Den 28 oktober är det nämligen dags på Stockholm Waterfront då Vinguiden håller Master Class med efterföljande champagneprovning. Världens största.

TILL DIG SOM HAR KÖPT BILJETT:
PROVNINGEN HÅLLS KL 16.00 TILL 18.00.
INSLÄPP SKER FRÅN KL 15.00.
(Åldersgräns 18 år.)

PROVNINGEN ÄR ETT FULLBOKAT VÄRLDSREKORDFÖRSÖK OCH ALLA PLATSER SKA UTNYTTJAS. OM DU INTE KAN KOMMA – GE DIN BILJETT TILL EN VÄN SOM KAN DELTA I DITT STÄLLE. VÄLKOMMEN!

Sverige är en av världens tio viktigaste marknader för Champagne. Alltsedan millennieskiftet har konsumtionen av det nordfranska bubbelvinet stigit. Men vi konsumerar inte bara mer, utan betalar också gärna lite mer för det mousserande vinet. Dessutom har kunskapen skjutit i höjden.

Det vill vi på Vinguiden fira på vårt speciella sätt: Genom att arrangera världens största champagneprovning. Det gör vi på Stockholm Waterfront lördagen den 28 oktober. Alla som deltar på provningen får också ett diplom med sig hem som visar att man har varit med och satt världsrekord.

Det är inte bara en vanlig provning för att sätta världsrekord. Det är även en Master Class där vinutbildaren och Vinguidens Johan Franco Cereceda går igenom de olika champagnestilarna, blickar tillbaka på en spännande historia och tittar på de förutsättningar som finns i Champagne och det som gör vinet oomtvistat störst när det kommer till bubbelvin. För de är många – förutsättningarna.Champagne är ju inte bara ett riktigt bra vin tack vare jordmånen eller druvorna. Det är betydligt mer än så, det är traditioner, druvblandningar, stilar, läge på vingårdar, uppbindning av rankorna, när druvorna skördas, hur de skördas, lagring, stål eller ekfat, hur länge… Det är med andra ord en mängd olika parametrar som det tas hänsyn till för att göra ett stort vin.

Under Master Classen och provningen kommer även en representant från Guinness World Records att vara på plats. Dels för att räkna deltagare, dels för att se att provningen går rätt till. Det finns nämligen en rad kriterier för att Vinguidens event ska bli godkänt. Inte bara att antal besökare ska överstiga det tidigare rekordet, det måste provas champagne i tre stilar och inramningen ska vara seriös.

Vinguiden har alltså en rad spännande utmaningar att hantera. Logistiken med flaskor, glas och servering är en del, den andra att både föreläsning och provning ska vara tilltalande. Det handlar ju – trots allt – om att det ska vara intressant även när man sätter världsrekord.

Hitta tips inför eventet här!


Du kanske även vill läsa dessa