HEM

Aktuellt

Världsrekord i champagneprovning

Vinguiden kommer hålla världens största champagneprovning. Den 28 oktober är det nämligen dags på Stockholm Waterfront då Vinguiden håller Master Class med efterföljande champagneprovning. Världens största.

TILL DIG SOM HAR KÖPT BILJETT:
PROVNINGEN HÅLLS KL 16.00 TILL 18.00.
INSLÄPP SKER FRÅN KL 15.00.
(Åldersgräns 18 år.)

PROVNINGEN ÄR ETT FULLBOKAT VÄRLDSREKORDFÖRSÖK OCH ALLA PLATSER SKA UTNYTTJAS. OM DU INTE KAN KOMMA – GE DIN BILJETT TILL EN VÄN SOM KAN DELTA I DITT STÄLLE. VÄLKOMMEN!

Sverige är en av världens tio viktigaste marknader för Champagne. Alltsedan millennieskiftet har konsumtionen av det nordfranska bubbelvinet stigit. Men vi konsumerar inte bara mer, utan betalar också gärna lite mer för det mousserande vinet. Dessutom har kunskapen skjutit i höjden.

Det vill vi på Vinguiden fira på vårt speciella sätt: Genom att arrangera världens största champagneprovning. Det gör vi på Stockholm Waterfront lördagen den 28 oktober. Alla som deltar på provningen får också ett diplom med sig hem som visar att man har varit med och satt världsrekord.

Det är inte bara en vanlig provning för att sätta världsrekord. Det är även en Master Class där vinutbildaren och Vinguidens Johan Franco Cereceda går igenom de olika champagnestilarna, blickar tillbaka på en spännande historia och tittar på de förutsättningar som finns i Champagne och det som gör vinet oomtvistat störst när det kommer till bubbelvin. För de är många – förutsättningarna.Champagne är ju inte bara ett riktigt bra vin tack vare jordmånen eller druvorna. Det är betydligt mer än så, det är traditioner, druvblandningar, stilar, läge på vingårdar, uppbindning av rankorna, när druvorna skördas, hur de skördas, lagring, stål eller ekfat, hur länge… Det är med andra ord en mängd olika parametrar som det tas hänsyn till för att göra ett stort vin.

Under Master Classen och provningen kommer även en representant från Guinness World Records att vara på plats. Dels för att räkna deltagare, dels för att se att provningen går rätt till. Det finns nämligen en rad kriterier för att Vinguidens event ska bli godkänt. Inte bara att antal besökare ska överstiga det tidigare rekordet, det måste provas champagne i tre stilar och inramningen ska vara seriös.

Vinguiden har alltså en rad spännande utmaningar att hantera. Logistiken med flaskor, glas och servering är en del, den andra att både föreläsning och provning ska vara tilltalande. Det handlar ju – trots allt – om att det ska vara intressant även när man sätter världsrekord.

Hitta tips inför eventet här!


Johan Franco Cereceda

Du kanske även vill läsa dessa

Vårnyheten: ”En fulländad roséchampagne”

Vårnyheten: ”En fulländad roséchampagne”

Alldeles lagom till att vårkänslorna börjar sätta in kommer en rosa bubblande nyhet. Utmärkelserna haglar över Beaumont des Crayéres Grand Rosé trots det sansade priset. – Beaumont des Crayéres Gran..

Läs mer
Sommarens bästa bubbel – i olika prisklasser

Sommarens bästa bubbel – i olika prisklasser

Vi svenskar fullkomligt älskar det här med bubbel. Nu ser vi fram emot en säsong sprängfylld av prosecco, cava och allt annat härligt bubbel som alltid gör sommaren lite soligare! Här kommer en list..

Läs mer
Köp exklusiva vinet – och få middag + hotellna..

Köp exklusiva vinet – och få middag + hotellna..

Château Mouton Rothschild från 1991, Château Lafite från 1995 och Château Haut Brion från 1996. Det är bara några av de viner som The Winery Hotel lägger ut till försäljning. – Vissa årgångar är jus..

Läs mer
French 75 – årets festligaste drink

French 75 – årets festligaste drink

Champagne är för många den ultimata drycken till nyår – men går det att göra bubbel ännu festligare? Javisst! Om du inte har provat en French 75 ännu är den ett riktigt kanonförslag på en drink att ..

Läs mer
Vinterns hetaste champagner

Vinterns hetaste champagner

Aldrig har väl behovet av att sätta guldkant på tillvaron och få lite extra lyx varit större än nu. Och vad passar bättre än ett glas utsökt champagne under jul- och nyårshelgerna? Vinguiden har spa..

Läs mer
Kännarbubbel

Kännarbubbel

Lite så har det blivit, att champagnen Krug lovordas av de som i alla fall anser sig vara vinkännare. Men vi andra kan också älska bubblet. Oavsett pris. Och bli lite av vinsnobbar på köpet. Få varu..

Läs mer