HEM

Aktuellt

Vuxna glöggen för dig som vill ha mindre socker

Nu släpps årgångsglöggen med rekordlite socker. 2019 års Tegnér & Son Torr Glögg har mindre än en tredjedel så mycket socker som vanlig glögg.
– Vi har höga förväntningar på Torr Glögg, säger Jens Henricson Brand manager hos Galatea. Det känns som det här är glöggen som kunderna har frågat efter i alla år, fortsätter Jens.

Den 1 november släpper Galatea som vanligt under varumärket Tegnér & Son årets glögg på Systembolaget. 2019 års glögg är precis så traditionell i kryddningen som man kan förvänta sig av den mest svenska drycken av alla, men den är torr. Revolutionerande torr. Faktum är att den innehåller mindre än en tredjedel så mycket socker som majoriteten av glöggarna som säljs i Sverige. Inte ens skidåkarnas favoritvariant Gluhwein innehåller mindre socker än Tegnér & Son Torr Glögg.

– Vi har höga förväntningar på Torr Glögg, säger Jens Henricson Brand manager hos Galatea. Det känns som det här är glöggen som kunderna har
frågat efter i alla år, fortsätter Jens.

Tegnér & Son Torr Glögg är en ekologisk vinglögg som är gjord på ett vin av hög kvalitet av den spanska druvan tempranillo. Glöggen är gjord utan tillsatser och innehåller endast vin, kryddor och socker. Genast känner man igen de klassiska smakerna av kardemumma, kanel, kryddnejlika och pomerans i glöggen, men tack vare den mindre mängden socker kommer även vinets egen fräschör och stramt fruktiga toner av körsbär, mullbär och örter till tals.

– Vår tanke har varit att skapa en glögg med alla de traditionella smakerna som påminner oss svenskar om jul, men med en unik friskhet tack vare att vi använder så lite socker, säger glöggmästaren Sören Sörensen själv.


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Årets stora glöggnyhet är här: Blossa 21

Årets stora glöggnyhet är här: Blossa 21

Årets stora glöggnyhet är inspirerad av den spanska staden Valencia. Blossa 21 är en hyllning till solmogna apelsiner. Flaskan är härligt orange – smakmässigt gifter sig glöggkryddor med frisk och s..

Läs mer
Glöggen där du slipper sötchocken

Glöggen där du slipper sötchocken

Glögg och bubbel på samma gång verkar vara vinterns melodi. Efter Blossas mousserande kommer nu Glöet Sparkling tillbaka. Med Glöet ska du kunna dricka mer än en liten kopp utan att få sötchock. Glö..

Läs mer
Gör egen glögg till jul – 3 goda recept

Gör egen glögg till jul – 3 goda recept

Briljera med egen glögg i jul. Julbordet brukar ofta vara fullt av godsaker men en sak kommer garanterat stå ut om du gjort den själv – glöggen. Att göra sin egen glögg kan vara både enkelt eller li..

Läs mer
Läckra chokladglöggen från Italien gör comeback

Läckra chokladglöggen från Italien gör comeback

Chokladglöggen Lucia Choklad gör comeback på Systembolaget. Gjord på italienska viner och mörk choklad – en smakvinnare på många luciafester. Trött på den vanliga glöggen på din adventsfika el..

Läs mer
Årets glögg 2023 – här är de nya smakerna

Årets glögg 2023 – här är de nya smakerna

Årets glögg 2023 är här och nu avslöjar vi smakerna! Blossa och Saturnus har de senaste åren skapat kreativa och välsmakande drycker. Saturnus har ofta hittat inspiration i den nordiska naturen, med..

Läs mer
Ernsts vinsuccé – så många flaskor ökade tv-pr..

Ernsts vinsuccé – så många flaskor ökade tv-pr..

Trots glöggflaskor som exploderade inför julen gör programledaren Ernst Kirchsteiger ett rekordår. Efter att hans viner ökat till över 200 000 sålda flaskor slog tv-stjärnans bolag rekord ifjol. Vin..

Läs mer