HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Vuxna glöggen för dig som vill ha mindre socker

Nu släpps årgångsglöggen med rekordlite socker. 2019 års Tegnér & Son Torr Glögg har mindre än en tredjedel så mycket socker som vanlig glögg.
– Vi har höga förväntningar på Torr Glögg, säger Jens Henricson Brand manager hos Galatea. Det känns som det här är glöggen som kunderna har frågat efter i alla år, fortsätter Jens.

Den 1 november släpper Galatea som vanligt under varumärket Tegnér & Son årets glögg på Systembolaget. 2019 års glögg är precis så traditionell i kryddningen som man kan förvänta sig av den mest svenska drycken av alla, men den är torr. Revolutionerande torr. Faktum är att den innehåller mindre än en tredjedel så mycket socker som majoriteten av glöggarna som säljs i Sverige. Inte ens skidåkarnas favoritvariant Gluhwein innehåller mindre socker än Tegnér & Son Torr Glögg.

– Vi har höga förväntningar på Torr Glögg, säger Jens Henricson Brand manager hos Galatea. Det känns som det här är glöggen som kunderna har
frågat efter i alla år, fortsätter Jens.

Tegnér & Son Torr Glögg är en ekologisk vinglögg som är gjord på ett vin av hög kvalitet av den spanska druvan tempranillo. Glöggen är gjord utan tillsatser och innehåller endast vin, kryddor och socker. Genast känner man igen de klassiska smakerna av kardemumma, kanel, kryddnejlika och pomerans i glöggen, men tack vare den mindre mängden socker kommer även vinets egen fräschör och stramt fruktiga toner av körsbär, mullbär och örter till tals.

– Vår tanke har varit att skapa en glögg med alla de traditionella smakerna som påminner oss svenskar om jul, men med en unik friskhet tack vare att vi använder så lite socker, säger glöggmästaren Sören Sörensen själv.


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa