HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Spännande besök på Systembolaget i oktober

En eldig spanjor, en kryddig fransos och en hyllad barolo. Nu har några riktigt spännande nyheter kommit till Systembolagets tillfälliga sortiment. Vi ger dig en snabbguide.

Det är höst och skördetiden är i full gång, årets kulinariska höjdpunkt. Och till höstens godsaker finns det alltid ett matchande rödvin. Den 20 oktober samlades nämligen en hel del goda och prisvärda viner i Systembolagets tillfälliga sortiment. Det tillfälliga sortimentet är perfekt för den som önskar ett smalare och mer exklusivt sortiment, ett begränsat antal drycker som lanseras nästan varje månad i ett antal butiker.

Låt oss presentera några av de bästa, tillfälliga nyheterna:

Paul Jaboulet Domaine de Thalabert Crozes Hermitage

Paul Jaboulet Domaine de Thalabert Crozes Hermitage 2019

Från Rhonedalen kommer en kryddig och smakrik syrah, med inslag av fat, björnbär, eneträ, plommon, skogshallon, färska örter, svarta oliver, lagerblad och viol.

Släkten Jaboulet har anor ända tillbaka till Napoleontiden då man vet att Antoine Jaboulet odlade vin i Rhônedalen. De första skriftliga beläggen för att han producerade vin är från 1834, men troligen var han redan då en etablerad vinmakare i trakten. Senare blev Paul Jaboulet en av de främsta producenterna i norra Rhône.
Art.nr: 95325 - Pris: 279 kr

Trediberri Barolo

Trediberri Barolo 2016

Titta hit, alla fantaster av barolo. Här är nämligen en hyllad goding. Trediberri betyder ”de tre från Berri” och Berri ligger den högst belägna orten i Barolo och är känd för sina utsökta och eleganta viner.

Vilka är de tre? Jo, pappa och son Frederico och Nicola Oberto tillsammans med vännen och bankiren Vladimiro Rambaldi som drog igång sin vinodling för 12 år sedan.
Art.nr: 95639 - Pris: 299 kr

Lalama Dominio do Bibei

Lalama Dominio do Bibei 2017

Från Galicien, Ribeira Sacra, kommer detta rödvin på Mencía-druvor som skördades för hand efter ett besvärligt år: vintern var väldigt kall och lång och sommaren varm och torr. Jäsningen genomfördes i öppna små kar (500 liter) och stora ekliggare – därefter lagrades vinet i använda franska ekfat i 14 månader följt av 7 månader i franska ekliggare för att avslutningsvis vila 12 månader på flaska innan lansering.

Lalama beskrivs som nyanserad, balanserad och med fatkaraktär, dessutom inslag av lavendel, plommon, skogshallon, körsbär, choklad, färska örter och björnbär.
Art.nr: 95221 - Pris: 209 kr


Du kanske även vill läsa dessa