HEM

Rött till kött – under 100 kronor

En del röda viner känns så sträva i munnen – måste det vara så?

Det är det där med proteinerna i köttet. När vi dricker ett rött vin kan det ibland kännas strävt på tungan. Det är tanninerna, eller garvsyran, som ger den sträva känslan.
Garvsyran ”attackerar” proteinerna som finns i saliven på tungan – och då känns vinet strävt i munnen.

Äter vi då kött samtidigt som vi dricker rött vin så ”angrips” proteinerna i köttet istället – och vi uppfattar vinet som mycket mjukare och lenare i munnen.

Här listar Vinguiden tre aktuella viner UNDER 100 kronor att beställa redan idag!

Domaine Laougué Les Passionnés

Domaine Laougué Les Passionnés 2016

Riktigt bra rött vin från Languedoc i södra Frankrike – mot spanska gränsen. Kraftfullt vin med behagliga tanniner – som rundas av fint till grillat nötkött.
Art.nr: 2397 - Pris: 99 kr

Vivanti Valpolicella Ripasso

Vivanti Valpolicella Ripasso 2017

Smakrikt med inslag av torkad frukt så som russin och fikon samt en fräsch ton av syrliga körsbär. Glazar du köttet innan grillning kan detta vin vara utmärkt som sällskap.
Art.nr: 70769 - Pris: 99 kr

Sun Gate Zinfandel

Sun Gate Zinfandel 2017

Amerikans Zinfandel är ett perfekt vin i sommar till all typ av grillat kött. Kostar flaskan endast 69 kronor menar jag vi kan beställa några till.
Art.nr: 71924 - Pris: 69 kr

Klicka för att dela på facebook

Du kanske även vill läsa dessa

Så här beställer du vin

Välj ditt vin och klicka Beställ. Vinet läggs i en varukorg hos Systembolaget, där du slutför beställningen. Du väljer i vilken butik du vill hämta och betala dina viner. Du kan även välja hemleverans. Enkelt, tryggt och fullständigt lagligt.