HEM

Retro Café i Boden

Befinner du dig i norra Sverige, gillar nostalgi och känner dig fikasugen – då rekommenderar vi ett besök på Retro Café i Boden! Där, bakom stadens gamla artilleriregemente A 8, ligger en riktig liten pärla för nostalgiker – med tyngdpunkten på 50- och 60-talet. Och hembakat kaffebröd.

Retro Café började som ett intresse. Ett stort intresse för 50- och 60-talet, vilket makarna Lena och Göran Eriksson i Boden delade. För sisådär åtta år sedan letade paret ett ledigt garage för sina veteranbilar. För att få hyra lokalen de fann krävdes det att de drev ett företag, så Lena och Göran registrerade en kanske inte helt självklar kaféverksamhet. Båda två hade noll erferenheter av kafé och jobbade heltid med annat. Men det var ju trevligt att bjuda vänner på kaffe och idéerna om ett fik tog fart.

Kaffe och radiokaka

Huvudbyggnaden rymmer idag själva kaféet med allt från mjuka och hårda kakor till husmanskost. Det är hembakat, ibland efter tidsenliga recept, och betalar gör man med kontanter. Inredningen är extremt tidstypisk, med lite olika teman i olika rum. Paret Eriksson har bidragit med en stor del egna prylar och möbler, och mycket har tillkommit via entusiaster, vänner och besökare.

Retro-kaffebrod-686

Ytterligare ett kaféhus finns på gården, med försäljning av hundratals prylar på bottenvåningen och ett större utrymme för exempelvis konferenser och bokade födelsedagskalas på övervåningen. Det finns även en grillvagn där man kan köpa hamburgare. Eller glass.
Garaget är fyllt med fordon från samma tidsepok som resten av området. Ett himmelrike och mötesplats för motorentusiaster, och sommartid anordnas bil- och motorcykelträffar en gång i veckan.

Ruter Retro Café är öppet året om och lockar både gammal och ung till en nostalgisk mix av kafé och museum. Läs gärna mer om retrocafe.se här.

Retro-car-686

Retro-car-seat-686

Retro-cafe-prylar-686

Retro-Coke-bike-686

Retro-garage-686

Klicka för att dela på facebook