HEM

Perfekta semestermålet för dig som älskar vin

La Cité du Vin i Bordeaux är en hel nöjespark med vin. Du kan glömma bergochdalbana – men i stället finns 800 vinsorter.

En nöjespark för vuxna – och det är billigare än att gå på Liseberg. För 24 euro kan du få en heldagsupplevelse med vin på La Cité du Vin i Bordeaux.

Bordeaux har blivit en av Frankrikes hetaste turistdestinationer de senaste åren, och staden har lyft sig rejält och den som inte varit där på länge kommer knappt att känna igen sig.

Ett av de roligaste turistmålen är vinparken, La Cité du Vin, som bjuder på en mängd attraktioner. Du kan bland annat njuta av arkitektur i världsklass, med en fasad gjord av vinglas och ett utseende som ska påminna om vin i ett glas.

Du kan också göra en smakresa bland viner i alla dess former och från olika håll. Och om du blir sugen på att dricka ett glas så finns det en fantastisk vinbar, gjord som ett bibliotek med viner från över 70 länder, totalt 800 märken och 14000 flaskor.

Börjar magen att kurra så finns en restaurang som fått goda betyg av gästerna.

Klicka för att dela på facebook

Du kanske även vill läsa dessa

Så här beställer du vin

Välj ditt vin och klicka Beställ. Vinet läggs i en varukorg hos Systembolaget, där du slutför beställningen. Du väljer i vilken butik du vill hämta och betala dina viner. Du kan även välja hemleverans. Enkelt, tryggt och fullständigt lagligt.