HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Perfekta semestermålet för dig som älskar vin

La Cité du Vin i Bordeaux är en hel nöjespark med vin. Du kan glömma bergochdalbana – men i stället finns 800 vinsorter.

En nöjespark för vuxna – och det är billigare än att gå på Liseberg. För 24 euro kan du få en heldagsupplevelse med vin på La Cité du Vin i Bordeaux.

Bordeaux har blivit en av Frankrikes hetaste turistdestinationer de senaste åren, och staden har lyft sig rejält och den som inte varit där på länge kommer knappt att känna igen sig.

Ett av de roligaste turistmålen är vinparken, La Cité du Vin, som bjuder på en mängd attraktioner. Du kan bland annat njuta av arkitektur i världsklass, med en fasad gjord av vinglas och ett utseende som ska påminna om vin i ett glas.

Du kan också göra en smakresa bland viner i alla dess former och från olika håll. Och om du blir sugen på att dricka ett glas så finns det en fantastisk vinbar, gjord som ett bibliotek med viner från över 70 länder, totalt 800 märken och 14000 flaskor.

Börjar magen att kurra så finns en restaurang som fått goda betyg av gästerna.


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Vin och whisky kan vara tryggare än börsen

Vin och whisky kan vara tryggare än börsen

När börsen faller kan vin och whisky vara en säker investering. Champagne och fina italienska viner ökade med 6-8 procent förra året, medan whisky klättrade fem procent. – Trots en långsammare öknin..

Läs mer
Fab five i Bordeaux

Fab five i Bordeaux

Fab five kommer i många skepnader. Men när det kommer till vin då är det rött vin som gäller. Och inte ett dugg oväntat, från Bordeaux, väster om inloppet Gironde, världens främsta vinområde. Visst ..

Läs mer
Bordeaux – Vad är det egentligen?

Bordeaux – Vad är det egentligen?

Slott och koja Bordeaux är ett av världens mest kända vinområden. Här hittar man ofta ordet “Chateau” på vinernas etiketter som hänvisar till en egendom, ett så kallat vinslott (som i ärlighetens na..

Läs mer
Klassisk klassificering fortfarande kontroversiell

Klassisk klassificering fortfarande kontroversiell

Redan 1855 kom klassificeringen över delar av vin från Bordeaux. Än i dag är den kontroversiell, inte minst med tanke på att vinvärlden ser helt annorlunda ut i dag än vad den gjorde då. Eller? Ving..

Läs mer
Bordeauxs jättetapp: 133 miljoner flaskor

Bordeauxs jättetapp: 133 miljoner flaskor

Ett av vinvärldens starkaste varumärken tycks ha tappat lite av sin lyskraft. De klassiska Bordeaux-vinerna har fallit 20 procent i försäljning på bara ett år. – Bordeaux lider just nu, säger Bernar..

Läs mer
Kyparens misstag kostade 52.000 kr

Kyparens misstag kostade 52.000 kr

Ibland kan det vara svårt att skilja på vinflaskor. Det fick en stackars kypare på den brittiska restaurangen Hawksmoor bittert erfara häromkvällen. Under den stressiga kvällen bad en middagsgäst om..

Läs mer