HEM

Aktuellt

Perfekta semestermålet för dig som älskar vin

La Cité du Vin i Bordeaux är en hel nöjespark med vin. Du kan glömma bergochdalbana – men i stället finns 800 vinsorter.

En nöjespark för vuxna – och det är billigare än att gå på Liseberg. För 24 euro kan du få en heldagsupplevelse med vin på La Cité du Vin i Bordeaux.

Bordeaux har blivit en av Frankrikes hetaste turistdestinationer de senaste åren, och staden har lyft sig rejält och den som inte varit där på länge kommer knappt att känna igen sig.

Ett av de roligaste turistmålen är vinparken, La Cité du Vin, som bjuder på en mängd attraktioner. Du kan bland annat njuta av arkitektur i världsklass, med en fasad gjord av vinglas och ett utseende som ska påminna om vin i ett glas.

Du kan också göra en smakresa bland viner i alla dess former och från olika håll. Och om du blir sugen på att dricka ett glas så finns det en fantastisk vinbar, gjord som ett bibliotek med viner från över 70 länder, totalt 800 märken och 14000 flaskor.

Börjar magen att kurra så finns en restaurang som fått goda betyg av gästerna.


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Vill sälja vin som lagrats i rymden

Vill sälja vin som lagrats i rymden

Sugen på rymdlagrat rödvin? Förhoppningsvis kan du beställa det i framtiden. NASA har nämligen skickat upp 12 flaskor Bordeaux i en obemannad rymdfarkost i ett första test för att se hur vin åldras ..

Läs mer
Bäst i rödvinsklassen

Bäst i rödvinsklassen

Bordeaux är för många synonymt med röda, kraftiga viner med lång lagringsbarhet. Men det finns även annat rött vin, vin som inte behöver placeras i vinkällaren i decennier. Vinguiden har provat och ..

Läs mer
Sötsugen i Sauternes

Sötsugen i Sauternes

Inte bara högklassigt rött eller sommelierfavoriter i vitt, utan också sött. Bordeauxvinerna vinner i mångfald och när det kommer till söta, ädelrötade viner är det få som slår även dessa viner. Men..

Läs mer
Bordeauxs jättetapp: 133 miljoner flaskor

Bordeauxs jättetapp: 133 miljoner flaskor

Ett av vinvärldens starkaste varumärken tycks ha tappat lite av sin lyskraft. De klassiska Bordeaux-vinerna har fallit 20 procent i försäljning på bara ett år. – Bordeaux lider just nu, säger Bernar..

Läs mer
Bordeaux vindistrikt – världens mest kända vin..

Bordeaux vindistrikt – världens mest kända vin..

Ett av världens i särklass mest kända vindistrikt är Bordeaux i Frankrike och du har säkert druckit något av deras berömda viner. Den bördiga jorden, det opålitliga klimatet och en kontroversiell kl..

Läs mer
Bordeaux äger 1855

Bordeaux äger 1855

Sedan en tid har vinodlarna i Bordeaux ensamrätt om att använda begreppet 1855. Årtalet är främst känt för att vara det år den berömda vinklassificeringen gjordes, då bland annat fyra vinslott i Bor..

Läs mer