HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Nya monstervinet – en riesling som vibrerar av syra

Ekologiska ”monstervinet” Riesling Returns The Grape Collective har en etikett som verkligen sticker ut. Även innehållet i flaskan är något utöver det vanliga. Vinet har en krispig spets och vibrerande syra som passar perfekt med heta smaker eller som aperitif.

Ledorden är: Inget fusk och inget snobberi. The Grape Collective är ett nytt projekt inom Spring Wine & Spirits. Första vinet som släppts är en ekologiska riesling som tagits fram av Weingut Mehrlein. Det nya vinet beskrivs som en ”Riesling to die for”.

Ja, nya vinet Riesling Returns The Grape Collective väcker verkligen uppmärksamhet direkt med sin oortodoxa monsteretikett. Vinet beskrivs som en stram, läskande och ekologisk riesling med krispig spets.

När Grape Collective och Weingut Mehrlein tog fram vinet ville de skapa ett torrt, mineraldrivet och ekologiskt rieslingvin som fullkomligt vibrerade av syra. Och visst verkar de ha lyckats. Det är en läskande pjäs med härlig syra, stolt ryggrad kombinerat med kittlande frukt.

Vinet har en härligt ung och druvtypisk doft i en pigg och fruktig stil. Du anar toner av mogen citrus, mineral, rosa stenfrukt, gröna päron, ananas, mango och vita blommor. Smaken går i samma stil och är fruktig med en fräsch, knastrande torrhet och frisk, läskande syra. Det finns toner av både mineral och solmogen stenfrukt. Avslutet är torrt, rent och stramt.

Riesling Returns The Grape Collective finns i Systembolagets beställningssortiment och passar både som aperitif och tillsammans med mat. Vinet är underbart tillsammans med färska skaldjur, till exempel ostron, havskräftor och räkor. Den syrliga och fruktiga smaken är perfekt tillsammans med lite hetare asiatiska rätter. Eller varför inte prova riselingen tillsammans med vårens primörsparris, en tysk klassiker.

Druvorna till Riesling Returns The Grape Collective skördades i början av september 2019. För att bevara fräschör och fruktighet fick juicen jäsa på temperaturkontrollerade ståltankar som höll 18°C. Vinet fick sedan vila på jästfällningen under tre månader för att utveckla djup och komplexitet.

Riesling Returns The Grape Collective
2021
Riesling Returns The Grape Collective
Ett fruktigt vin med läskande syra. Torr med fräscha toner av mineral och tropisk frukt. Långt och fint avslut.
750 ml - 12.5% - Sockerhalt 0.5 g per 100 ml
132 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Hyllade tyska vinet fyller 586 år

Hyllade tyska vinet fyller 586 år

Rieslingviner är mångas favorit – och nu fyller rieslingdruvan 586 år. Här är den spännande historien bakom druvan. Extra bra gifter sig vinet till vårens primörer som färsk sparris. Riesling..

Läs mer
Riesling – druvan på allas läppar!

Riesling – druvan på allas läppar!

Få druvor hyllas så som riesling. En mångsidig grön druva som skapar viner med härlig syra, med eller helt utan sötma. Här får alla sitt lystmäte, oavsett om man älskar torra viner eller söta viner...

Läs mer
Moselland – rieslingen som passar perfekt till..

Moselland – rieslingen som passar perfekt till..

Härligt fruktig och krispig riesling från hjärtat av vackra Moseldalen. De prisvärda kvalitetsvinerna från Moselland gifter sig perfekt med asiatisk mat, rökt lax och skaldjur. – Druvorna växer i br..

Läs mer
Tre av varje på Tysklands nationaldag

Tre av varje på Tysklands nationaldag

Vi vill uppmärksamma att Tyskland firar sin nationaldag den 3 oktober. Därför passar vi på att bjuda på några riktigt spännande tyska viner och tyska öl. Här ger vi dig våra favoriter – tre av..

Läs mer
Tareq Taylor Riesling – Ett friskt vin som gör..

Tareq Taylor Riesling – Ett friskt vin som gör..

Den folkkära stjärnkocken Tareq Taylor har skrivit flera kokböcker med sina specialiteter. Matprofilen har även lanserat en egen gin, som smaksatts med myskmadra. Nu lanserar han även ett vitt vin p..

Läs mer
Möt våren med sparris och riesling

Möt våren med sparris och riesling

Äntligen – nu är sparristiden här. Och många av oss väljer en speciell dryck att skölja ner ”grönsakspinnen” med: riseling. Här är tre tips på riktigt prisvärd riesling – och..

Läs mer