HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Nu släpps Sveriges billigaste champagne

Visst blir allt lite festligare med en flaska champagne? Men det behöver faktiskt inte kosta skjortan. Nu släpps den smakrika Champagne Debuchy, en Blanc de Noirs. Utan att tumma på vare sig kvalitet eller smak tar den positionen som Sveriges billigaste champagne.

Fler tillfällen, små som stora, borde få njutas med en frisk och smakrik champagne. Är det för mycket begärt? Kanske förr, men inte nu längre. Nya Champagne Debuchy är Systembolagets billigaste Champagne. Det handlar om en kvalitetschampagne utan att det kostar skjortan. En flaska Champagne Debuchy blir din för 195 kr.

I samarbete med Didier Chopin har Enjoy Wine & Spirits tagit fram Champagne Debuchy – en torr, frisk och smakrik Blanc de Noirs. Blanc de Noirs innebär att saften inte haft någon kontakt med druvskalen vid pressningen, vilket ger en härligt mjuk champagne.

”Den passar för alla festliga tillfällen och är generös och elegant, med en klassisk champagnekaraktär av aprikos, mogna äpplen, brioche och nougat med en mineralkrämig mousse.” Så beskriver Wilhelm Schultz, Owner & Portfolio Manager på Enjoy Wine & Spirits, den nya Blanc de Noirs som har tagits fram i samarbete med champagnehuset Didier Chopin. Ett utmärkt val för den som vill få mycket champagne för pengarna, utan att gå miste om vare sig kvalitet eller smak.

Druvorna till champagnen kommer från byarna Cuchery, Faverolles och Serzy et Prin i Vallèe de la Marne. Cuvéen består av 60 procent pinot meunier och 40 procent pinot noir. Champagnen har legat tre år på sin jästfällning innan degorgering, vilket är betydligt längre än den lagstadgade minimitiden för en icke årgångschampagne.

Didier Chopin grundade sitt champagnehus 1989 och har tidigare ett förflutet som konsult åt mindre champagneodlare. Didier startade då med att köpa en halv hektar vingård och har genom åren fortsatt att utöka sin areal och äger idag 12 hektar, där majoriteten ligger i byar i Vallée de la Marne. I dag drivs Champagne Didier Chopin tillsammans med hustrun Karine och deras son. De producerar varje år en miljon flaskor från dels köpta druvor och egna vingårdar.

Debuchy Brut Réserve

Debuchy Brut Réserve

Champagne Debuchy är torr, frisk och smakrik med fin mousse och bra balans med inslag av gula och röda äpplen, brioche, mineraler och mogen citrus. Eftersmaken är lång och elegant med ett läskande avslut. Den långa lagringstiden på jästfällningen ger en djup brödighet och toner av nougat i det färdiga vinet.
Art.nr: 51619 - Pris: 195 kr


Du kanske även vill läsa dessa