HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Nu har du råd med champagne varje dag – nästan

Nu har du råd att dricka champagne lite oftare – lagom till jul- och nyårsfirandet släpps en riktigt överkomlig flaska av den ädla drycken. Nyheten Pol Aimé Brut Reserve är Sveriges bäst prisade champagne just nu.

December är den tid på året då det säljs mest champagne i Sverige, med nyår som det riktiga crescendot.
Enligt Winston Churchill ska champagne vara ”kall, torr och gratis”, men det sistnämnda är oftast svårt att uppnå – men nu kommer en nyhet i Systembolagets beställningssortiment som gör champagnen mer överkomlig än på länge.

För de flesta kännetecknar champagne lyx och fest, och den ädla franska drycken låter sig inte bytas ut mot de trendiga alternativen cava och prosecco hur som helst. Nu lanseras Pol Aimé Brut Reserve i Sverige för endast 199 kr vilket gör den till bäst prisade champagnen på Systembolaget just nu.

Pol Aimé Brut Reserve beskrivs som en torr smakrik champagne med generös doft av citrusfrukt, gula äpplen och nougat. Smaken är frisk och balanserad med toner av citrus, gula äpplen och rostade nötter, med en rik och lång eftersmak som rundas av med en härlig pigg syra. Den är framställd på 70% Pinot Noir, 20% Pinot Meunier och 10% Chardonnay.

Champagne passar till det mesta, en fördrink som den är eller varför inte genom hela middagen. Vissa tycker den går bäst till fisk och skaldjur, men champagnen gör inte bort sig till en fin köttbit om du vill variera dig.

För att få använda den skyddade termen champagne så måste vinet vara ett mousserande vitt vin eller rosévin från distriktet Champagne i norra Frankrike. Endast vin från distriktet med samma namn och som har framställts enligt ”méthode champenoise” får lov att kallas champagne, eftersom detta är en skyddad ursprungsbeteckning. Metoden innebär att vinet får jäsa en andra gång på flaska, på så vis skapas kolsyran och de specifika brödiga aromerna. Vinet i flaskan vilar därefter på jästfällningen i minst 15 månader.

Pol Aimé Brut
Pol Aimé Brut
Frisk och balanserad med toner av citrus, gula äpplen och rostade nötter, med en rik och lång eftersmak som rundas av med en härlig pigg syra.
750 ml - 12% - Sockerhalt 0.5 g per 100 ml
239 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Rätt vin till dejten – vi guidar dig

Rätt vin till dejten – vi guidar dig

Har du en romantisk middag med musik och tända ljus inplanerad och behöver dejtvin? Det löser vi! Här har vi listat våra favoritviner till dejten.  Att dejta ska vara spännande och kul, oavsett om d..

Läs mer
Vinguiden besöker Taittinger

Vinguiden besöker Taittinger

Taittinger är Champagnes största familjeägda producent, med 6,5-7 miljoner sålda flaskor champagne per år. Champagnehuset drivs idag av fjärde generationens vinmakare och förfogar över enorma odling..

Läs mer
Le Taittinger

Le Taittinger

Vinguiden hade äran att få bli inbjudna till en middag signerad av Desirée Jaks, Head Chef på restaurang Spesso,som kommer att representera och tävla för Sverige och får chansen att mäta sina prakti..

Läs mer
Viner som hyllar kvinnor

Viner som hyllar kvinnor

Över hela världens uppmärksammas kvinnor på Internationella kvinnodagen den 8 mars. Dagen är till för att hylla alla fantastiska kvinnor, och vad passar då inte bättre än några viner med riktiga pow..

Läs mer
10 mest prisvärda champagnerna på Systembolaget

10 mest prisvärda champagnerna på Systembolaget

Det finns över 800 champagner på Systembolaget. Många bra, andra mycket bra. Vi tipsar om de 10 bästa just nu. [product]6792|Fruktig, frisk ton med inslag av gröna äpplen, gyllenbär, rostade inslag,..

Läs mer
Vinguiden besöker Champagne Barons de Rothschild

Vinguiden besöker Champagne Barons de Rothschild

Namnet Barons de Rothschild är ett mycket välkänt och respekterat namn, som producerar ikoniska premiumviner i flera världsdelar. Vem har inte hört talas om exempelvis Chateau Lafite, Mouton Cadet, ..

Läs mer