HEM

Aktuellt

Nu har du råd med champagne varje dag – nästan

Nu har du råd att dricka champagne lite oftare – lagom till jul- och nyårsfirandet släpps en riktigt överkomlig flaska av den ädla drycken. Nyheten Pol Aimé Brut Reserve är Sveriges bäst prisade champagne just nu.

December är den tid på året då det säljs mest champagne i Sverige, med nyår som det riktiga crescendot.
Enligt Winston Churchill ska champagne vara ”kall, torr och gratis”, men det sistnämnda är oftast svårt att uppnå – men nu kommer en nyhet i Systembolagets beställningssortiment som gör champagnen mer överkomlig än på länge.

För de flesta kännetecknar champagne lyx och fest, och den ädla franska drycken låter sig inte bytas ut mot de trendiga alternativen cava och prosecco hur som helst. Nu lanseras Pol Aimé Brut Reserve i Sverige för endast 199 kr vilket gör den till bäst prisade champagnen på Systembolaget just nu.

Pol Aimé Brut Reserve beskrivs som en torr smakrik champagne med generös doft av citrusfrukt, gula äpplen och nougat. Smaken är frisk och balanserad med toner av citrus, gula äpplen och rostade nötter, med en rik och lång eftersmak som rundas av med en härlig pigg syra. Den är framställd på 70% Pinot Noir, 20% Pinot Meunier och 10% Chardonnay.

Champagne passar till det mesta, en fördrink som den är eller varför inte genom hela middagen. Vissa tycker den går bäst till fisk och skaldjur, men champagnen gör inte bort sig till en fin köttbit om du vill variera dig.

För att få använda den skyddade termen champagne så måste vinet vara ett mousserande vitt vin eller rosévin från distriktet Champagne i norra Frankrike. Endast vin från distriktet med samma namn och som har framställts enligt ”méthode champenoise” får lov att kallas champagne, eftersom detta är en skyddad ursprungsbeteckning. Metoden innebär att vinet får jäsa en andra gång på flaska, på så vis skapas kolsyran och de specifika brödiga aromerna. Vinet i flaskan vilar därefter på jästfällningen i minst 15 månader.

Pol Aimé Brut
Pol Aimé Brut
Frisk och balanserad med toner av citrus, gula äpplen och rostade nötter, med en rik och lång eftersmak som rundas av med en härlig pigg syra.
750 ml - 12% - Sockerhalt 0.5 g per 100 ml
239 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Fira Alla hjärtans dag – med bästa bubblet

Fira Alla hjärtans dag – med bästa bubblet

Bubbel, levande ljus, god mat och din kärlek. Det är vad Alla hjärtans dag handlar om. Har du inte hittat en passande flaska att dela med ditt livs kärlek? Lugn, här får du snabbhjälpen av Vinguiden..

Läs mer
Nu kan du fynda Churchill-champagnen

Nu kan du fynda Churchill-champagnen

Vad sägs att dricka en Pol Roger ”Sir Winston Churchill” från 1990? Systembolagets dryckesauktion är i full gång och du kan fynda några riktigt exklusiva flaskor bubbel. Att Storbritanni..

Läs mer
Varför är champagne godare än annat bubbel?

Varför är champagne godare än annat bubbel?

Många anser att champagne är lite godare än annat bubbel, men vad är egentligen skillnaden? Vinvärlden jobbar ofta utifrån tre olika komponenter – druvval, tillverkningsmetod och den geografis..

Läs mer
Konsten att dricka en champagne

Konsten att dricka en champagne

Champagnen på kylning, gästerna börjar anlända, nyårsraketerna i tryggt förvar. Vi plockar fram amusen på gåslever, kanske lite pata negra och löjrom på surdegsbröd. Och till sist serverar vi årgång..

Läs mer
Vi tipsar om Champagne – prisvärda & lyxiga alt..

Vi tipsar om Champagne – prisvärda & lyxiga alt..

Vi kan inte ge några nyårslöften. Men det vi kan göra är att hjälpa dig hitta en riktigt god Champagne att fylla glaset med, till en prislapp som passar dig! Riktig Champagne – vad är det? Till att ..

Läs mer
Lily Bollinger – kraftkvinnan som inte ens kriget ku..

Lily Bollinger – kraftkvinnan som inte ens kriget ku..

Lily Bollinger är kvinnan som aldrig gav upp. När maken dog i början av 1940-talet fortsatte hon på egen hand att driva och utveckla deras älskade vingård. Inte ens den tyska ockupationen av Frankri..

Läs mer