HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Hemkört överallt via Systembolaget

Snart kan du få ditt vin hemkört av Systembolaget. Ja, hem till dörren alltså. För nu får hela landet tillgång till Systemets leveransservice. Men för att fortsätta vara relevanta måste också Systembolaget utvecklas, det gör vi nu genom att permanente hemleveranser, säger socialminister Lena Hallengren i ett uttalande.

Redan i dag finns det en försöksverksamhet där du kan få hemkörning av alkoholhaltiga drycker via Systembolaget. Via ett nytt avtal blir det en del av ordinarie verksamhet och hela landet får tillgång till tjänsten.

– Svenskarna gillar Systembolagets breda utbud och service, och Sveriges restriktiva alkoholpolitik har ett brett stöd. Men för att
fortsätta vara relevanta måste också Systembolaget utvecklas, det gör vi nu genom att permanente hemleveranser. Så ser vi till att alkoholmonopolet fortsätter att fungera lika bra som idag, säger socialminister Lena Hallengren.

Konsumenternas inköpsmönster har ändrats de senaste åren, och fler och fler handlar via nätet. Regeringen vill att Systembolaget följer
konsumenternas nya inköpsmönster. Därför blir det hemleverans i hela landet. Ett uppdaterat avtal med staten gör det möjligt.

Redan från 1 juli i år börjar hemleverans att rullas ut på fler orter än där det pågått försök. I dag utgör e-handeln bara några få procent av Systembolagets omsättning.


Du kanske även vill läsa dessa