HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Här kommer vin ut ur kökskranarna

Invånarna i den lilla italienska byn trodde inte sina ögon. Ur vattenkranarna kom faktiskt vin. Många passade snabbt på att bunkra upp den dyrbara drycken i kastruller och hinkar – och ta bilder på ”miraklet”. Senare bad myndigheterna om ursäkt – en läckande silo nära den lokala vinproducenten var orsaken bakom vinläckan.

Tidningen Gazzetta di Modena rapporterade igår om en rejäl överraskning för invånarna i den lilla byn Castelvetro, nära Modena i. norra Italien. När man vred om sin vattenkran i köket kom det en rosa vätska istället för vatten. Och den rosa vätskan var faktiskt det lokalt producerade vinet Lambrusco Grasparossa.

Många fann sig snabbt och tog alla tomma kärl man hade tillgängliga – kastruller, hinkar och flaskor – och fyllde snabbt upp med många liter gratis-vin. Enligt Gazzetta di Modena planerade de glada invånarna att spara vinet till en fest senare i veckan, några hade till och med börjat dricka gratis-vinet till lunchmåltiden.

Efter några timmar började dock vinet att sina i kranarna. Myndigheterna gick ut med beskedet att man lagat en läckande vattensilo nära den lokala vinproducenten. Och att man samtidigt hade hittat läckan som försåg alla invånare med vin.

”Jag vet inte om det här var ett allvarligt problem, eller en händelse som vi kommer att minnas med stor glädje i många år framöver” sa en invånare som tidningen pratade med.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa