HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Här kommer vin ut ur kökskranarna

Invånarna i den lilla italienska byn trodde inte sina ögon. Ur vattenkranarna kom faktiskt vin. Många passade snabbt på att bunkra upp den dyrbara drycken i kastruller och hinkar – och ta bilder på ”miraklet”. Senare bad myndigheterna om ursäkt – en läckande silo nära den lokala vinproducenten var orsaken bakom vinläckan.

Tidningen Gazzetta di Modena rapporterade igår om en rejäl överraskning för invånarna i den lilla byn Castelvetro, nära Modena i. norra Italien. När man vred om sin vattenkran i köket kom det en rosa vätska istället för vatten. Och den rosa vätskan var faktiskt det lokalt producerade vinet Lambrusco Grasparossa.

Många fann sig snabbt och tog alla tomma kärl man hade tillgängliga – kastruller, hinkar och flaskor – och fyllde snabbt upp med många liter gratis-vin. Enligt Gazzetta di Modena planerade de glada invånarna att spara vinet till en fest senare i veckan, några hade till och med börjat dricka gratis-vinet till lunchmåltiden.

Efter några timmar började dock vinet att sina i kranarna. Myndigheterna gick ut med beskedet att man lagat en läckande vattensilo nära den lokala vinproducenten. Och att man samtidigt hade hittat läckan som försåg alla invånare med vin.

”Jag vet inte om det här var ett allvarligt problem, eller en händelse som vi kommer att minnas med stor glädje i många år framöver” sa en invånare som tidningen pratade med.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Annorlunda bubblet som var Pavarottis favorit

Annorlunda bubblet som var Pavarottis favorit

Det var operasångaren Luciano Pavarottis favoritvin och har anor som går till romartiden. Nu har vi svenskar börjat uppskatta det röda bubblande vinet Lambrusco. Dags att prova en flaska på nyår, ka..

Läs mer
Webb-TV: Barolo i modern tappning

Webb-TV: Barolo i modern tappning

Klassiskt eller modernt, vad skiljer egentligen? Barolo presenterar två olika skolor.

Läs mer
Bittra Prosecco-kriget mellan Italien och Australien

Bittra Prosecco-kriget mellan Italien och Australien

Är Prosecco en region eller bara en druvsort? Det är en fråga värd många miljarder, som EU nu vill lösa. Italienska vinmakare vill stoppa Australien från att använda namnet Prosecco. Prosecco har u..

Läs mer
10 röda toppviner från Italien

10 röda toppviner från Italien

Italien är mer än amarone och prosecco. När det kommer till röda viner, är det inte ett dugg förvånande att landet intar tätpositionen på svenska marknaden. Det finns en enorm mångfald. Vinguiden ha..

Läs mer
Svenskens vinfavoriter sommaren 2017

Svenskens vinfavoriter sommaren 2017

Detta drack vi i Sverige sommaren 2017. Vinguiden har listan över de populäraste vinerna och inte överraskande är det Italien i fokus. Vinkonsumtionen förändras av förklarliga skäl under sommaren. E..

Läs mer
Vinländerna som ökar mest (men ingen hotar Italien)

Vinländerna som ökar mest (men ingen hotar Italien)

Svenskarnas kärlek till italienska viner fortsätter vara stark. Landet har över en fjärdedel av marknaden på det svenska monopolet då drygt 56 miljoner liter italienskt vin inhandlades på Systembola..

Läs mer