HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Glamour, glitter och bubblor till mors dag

Mors dag närmar sig, i år den 29 maj. Dags att lyfta på hatten för mamma och överraska henne med något riktigt fint. Högtiden har firats i Sverige sedan 1920-talet, alltid den sista söndagen i maj när allt blomstrar.

Hylla din mamma ordentligt i år och bjud henne på glamourös trerättersmiddag eller varför inte servera en lyxig champagnefrukost på sängen?

Här listar vi på Vinguiden fem viner som passar utmärkt på mors dag.

Aviva Pink Gold

Aviva Pink Gold

Vill du bjuda på något fruktigt och festligt? Det här lättvinet glittrar när man skakar flaskan och passar utmärkt som fördrink. Vinet har en söt, fruktig, pärlande och blommig smak med inslag av persika, mandarin, päron, rosor och fläder.
Art.nr: 77579 - Pris: 99 kr

Gato Negro Cabernet Sauvignon

Gato Negro Cabernet Sauvignon 2021

Det här rödvinet från Chile blir en bra måltidsdryck till en god middag. Överraska med en parmesangratinerad ostronskivling med rostad potatis och vit sparris. Gato Negro Cabernet Sauvignon har en fruktig och ungdomlig smak med toner av svarta vinbär, blåbär, skogshallon, fat och vanilj.
Art.nr: 7564 - Pris: 59 kr

André Clouet Grande Réserve

André Clouet Grande Réserve

En flaska äkta champagne blir en fin present på mors dag. Låt den franska skimrande drycken förgylla en picknick i solen eller njut av ett glas som aperitif. Vinet har nyanser av röda äpplen, rostat bröd, mineral, nötter och apelsin. Smaken är fruktig, mycket frisk och utvecklad.
Art.nr: 7686 - Pris: 329 kr

Martini Extra Dry

Martini Extra Dry

Denna torra vita Vermouth från Italien är en fin sällskapsdryck. Smaken är aromatisk och kryddig med inslag av malört, färska örter och citrusskal. Ta ett glas när ni lagar mat eller chillar på balkongen.
Art.nr: 8682 - Pris: 99 kr

Varm & Kall Äppelvin

Varm & Kall Äppelvin

Tycker din mamma om äpple och kanel ska du absolut bjuda henne på äppelvin från Simrishamn. Drycken har en kryddig, söt och fruktig smak med inslag av äpple, kanel, citrus och vanilj. Vinet passar utmärkt till exempelvis kanderade sötmandlar.
Art.nr: 2423 - Pris: 49 kr


Du kanske även vill läsa dessa