HEM

Aktuellt

Glamour, glitter och bubblor till mors dag

Mors dag närmar sig, i år den 29 maj. Dags att lyfta på hatten för mamma och överraska henne med något riktigt fint. Högtiden har firats i Sverige sedan 1920-talet, alltid den sista söndagen i maj när allt blomstrar.

Hylla din mamma ordentligt i år och bjud henne på glamourös trerättersmiddag eller varför inte servera en lyxig champagnefrukost på sängen?

Här listar vi på Vinguiden fem viner som passar utmärkt på mors dag.

Aviva Pink Gold
Aviva Pink Gold
Vill du bjuda på något fruktigt och festligt? Det här lättvinet glittrar när man skakar flaskan och passar utmärkt som fördrink. Vinet har en söt, fruktig, pärlande och blommig smak med inslag av persika, mandarin, päron, rosor och fläder.
750 ml - 5.5% - Sockerhalt 7.3 g per 100 ml
99 kr

Gato Negro Cabernet Sauvignon
2022
Gato Negro Cabernet Sauvignon
Det här rödvinet från Chile blir en bra måltidsdryck till en god middag. Överraska med en parmesangratinerad ostronskivling med rostad potatis och vit sparris. Gato Negro Cabernet Sauvignon har en fruktig och ungdomlig smak med toner av svarta vinbär, blåbär, skogshallon, fat och vanilj.
750 ml - 13% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
65 kr

André Clouet Grande Réserve
André Clouet Grande Réserve
En flaska äkta champagne blir en fin present på mors dag. Låt den franska skimrande drycken förgylla en picknick i solen eller njut av ett glas som aperitif. Vinet har nyanser av röda äpplen, rostat bröd, mineral, nötter och apelsin. Smaken är fruktig, mycket frisk och utvecklad.
750 ml - 12% - Sockerhalt 0.6 g per 100 ml
349 kr

Martini Extra Dry
Martini Extra Dry
Denna torra vita Vermouth från Italien är en fin sällskapsdryck. Smaken är aromatisk och kryddig med inslag av malört, färska örter och citrusskal. Ta ett glas när ni lagar mat eller chillar på balkongen.
750 ml - 15% - Sockerhalt 2.7 g per 100 ml
104 kr

Varm & Kall Äppelvin
Varm & Kall Äppelvin
Tycker din mamma om äpple och kanel ska du absolut bjuda henne på äppelvin från Simrishamn. Drycken har en kryddig, söt och fruktig smak med inslag av äpple, kanel, citrus och vanilj. Vinet passar utmärkt till exempelvis kanderade sötmandlar.
750 ml - 7% - Sockerhalt 10.8 g per 100 ml
55 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Konsten att dricka en champagne

Konsten att dricka en champagne

Champagnen på kylning, gästerna börjar anlända, nyårsraketerna i tryggt förvar. Vi plockar fram amusen på gåslever, kanske lite pata negra och löjrom på surdegsbröd. Och till sist serverar vi årgång..

Läs mer
Vinguiden löser bubbelpaniken

Vinguiden löser bubbelpaniken

Bubbelpanik? Lugn, vi löser det. Vinguiden rekommenderar fem av de bästa champagnerna som finns i Systembolagets fasta sortiment. Men skynda, snart tar året slut. Visst ska det drickas bubbel när kl..

Läs mer
5 bubblare till sommaren

5 bubblare till sommaren

Aldrig är det väl godare med friska bubblor än på en varm sommardag! Här kommer alla Vinguidens favoriter för stunden. Hur många av dessa har du hunnit testa? Vi svenskar har lärt oss älska bubbland..

Läs mer
Bästa proseccon

Bästa proseccon

Visst håller trenden i sig, proseccon i var mans bubbelglas. Men nu börjar vi – äntligen – ställa krav på bubblet. Inte lika sött, aningen mer friskhet och bort med piggelin-tonen… så blir det rikti..

Läs mer
Podd: Vi pratar champagne med Martin Gilck

Podd: Vi pratar champagne med Martin Gilck

Ett bord för två – Michael Anderquim gästas av mannen bakom Champagne Sweden.

Läs mer
Podd: Resan till Cava

Podd: Resan till Cava

Michael Anderquim och Johan Franco Cereceda packade i februari väskorna och tog flyget till Barcelona för att sedan bege sig till Penèdes för besök hos olika cavaproducenter.

Läs mer