HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Fira Argentinas nationaldag med en flaska Malbec

Den tredje måndagen i juni firas ‘Dia de la Bandera de la Argentina’ – den argentinska flaggans dag. Officiellt sett infaller den här nationaldagen den 20 juni till minne av Manuel Belgrano som skapade flaggan. Då argentinarna gärna vill njuta av en långhelg sker det faktiska firandet på den tredje måndagen.

I Argentina firas dagen med tal från presidenten, parader och fartfyllda fester. Här i Sverige firar vi den bäst med ett riktigt gott Malbec.

Idag produceras hela 75 procent av all Malbec i Argentina. Där odlas de blå druvorna på en hög höjd vilket bidrar till den något syrliga karaktären. Till det hör smaker av örter och mörka frukter såsom plommon samt körsbär. Vinerna som ofta är fruktiga och smakrika med en rökig eftersmak passar alldeles utmärkt till en grillad köttbit.

Då grillat nötkött, kallat asado i Argentina, är landets nationalrätt rekommenderar vi varmt att para just detta med ett fylligt Malbecvin. Avsluta sedan middagen på topp med en bit mörk choklad som perfekt balanserar de sista dropparna i vinglaset.

Tre fantastiska Malbecviner

Detta hållbara, ekologiska vin har fruktiga inslag av björnbär, blåbär, lakrits, fat och vanilj.
750 ml - 13% - Sockerhalt 0.5 g per 100 ml
79 kr

Till en bit grillat mörkt kött passar detta smakrika rödvin med rostad fatkaraktär utmärkt. Vinet har inslag av svarta vinbär, blåbär, plommon, lavendel, vanilj, kaffe och mörk choklad.
750 ml - 14% -
139 kr

Ett fruktigt och smakrikt vin som kommer från vingårdar som ligger på 900 och 1200 meters höjd över havet. Vinet bjuder på smaker av bland annat björnbär, färska örter, mörka körsbär, plommon och mörk choklad.
750 ml - 14% - Sockerhalt 0.4 g per 100 ml
119 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa