HEM

Boxnyheter på systemet

Fyra nya bag-in-box-viner släpps nu i det ordinarie sortimentet. Nykomlingarna kommer från Ungern, USA, Frankrike och Sydafrika. Sydafrikanen KWV var ett av de första vinerna som släpptes från landet efter handelsembargot.

I början av september är det dags för en rad nya produktlanseringar i det ordinarie sortiment. Klassiker som ölen Bitburger och Hobgoblin blir nu lättare att hitta i butikerna. För oss vinälskare är det kanske lite mer spännande med tre nya tre liters bag-in-box-viner som gör sin entré i det ordinarie sortimentet.

Cuvée Blanc låter franskklingande, men det handlar om ett ungerskt vin som producerats i Tokaj-distriktet. Vinet är placerat i den lägre prisklassen med 199 kronor. Det passar bra till sallader, fisk, skaldjur och grönsaker.

Cuvée Blanc Grand Selection

Cuvée Blanc Grand Selection 2018

Art.nr: 2136 - Pris: 195 kr

En gammal bekant som nu dyker upp som boxvin är KWV. Samma vin på flaska var faktiskt ett av de allra första Sydafrikanska vinerna som lanserades i Sverige efter att handelsembargot lyftes i början av 90-talet.

Den Sauvignon Blanc som nu lanseras kommer i huvudsak från vingårdar i litet svalare lägen i Robertson och Swartland. Årgång 2019 var ur ett volymperspektiv historiskt liten i Sydafrika, till stor del beroende på tidigare års extrema torka. Kvaliteten blev däremot mycket bra med små, aromrika bär. Detta gäller särskilt tidigt mognade sorter som Sauvignon Blanc, från början av mars blev vädret mera blandat och skörden mera ojämn något som huvudsakligen drabbade de röda vinerna. Vinet är certifierat av WIETA, den Sydafrikanska vinnäringens egna rättvisemärkning som garanterar bättre arbetsvillkor och boende på vingårdarna.

KWV Sauvignon Blanc

KWV Sauvignon Blanc 2020

Art.nr: 5626 - Pris: 219 kr

För dig som gillar rött vin så kommer ett spännande nytillskott från Kalifornien. Röda lådan Lynx Pinot Noir kommer från Kalifornien och passar bra till lättare kötträtter och vegetariskt.

Det här handlar om en ganska fruktig pinot noir med toner av jordgubbar, björnbär och färska örter. Pinot Noir är en av de äldsta druvsorterna som människan har odlat och har anor från 2000 år tillbaka. Druvorna till Lynx kommer främst från områden kring Lodi i Kalifornien. Lådan är lite högre prissatt med 289:-.

Lynx Pinot Noir

Lynx Pinot Noir 2019

Art.nr: 2452 - Pris: 289 kr

Ett nytt Beaujolais-vin dyker också upp bland de ordinarie lådorna. Det handlar om Maison Louis Max Grande Cuvée 2018.

Maison Louis Max startades redan 1859 av Evgueni Louis Max och har stora anor att falla tillbaka på. Grande Cuvée Rouge handlar om ett vin med druvor från utvalda vingårdar i hjärtat av Beaujolais. 2018 var en smått legendarisk årgång i Beaujolais och ingen kommer bli besviken på denna låda för 289 kr.

Maison Louis Max Grande Cuvée

Maison Louis Max Grande Cuvée 2018

Art.nr: 2417 - Pris: 289 kr


Du kanske även vill läsa dessa