HEM

Aktuellt

5 dryckestips för att fira Spaniens nationaldag

Var med och fira Spaniens nationaldag den 12 oktober med våra spännande dryckestips. Fem goda tips som alla klär i rött. Fiesta Nacional de España!

I Madrid överfylls gatorna snart av förväntansfulla och ivriga folkskaror. Alla väntar på den årliga militärparaden. Till orkesterns mäktiga toner uppmärksammar de uniformsklädda tillsammans med Madrids invånare landets nationaldag. Ja, hela Spanien gungar med i både glädje och stolthet.

Ekologisk nyhet!

Isla Oro Garnacha är ett nytt och fräscht ekologiskt rött från Kastilien. Flaskans innehåll kommer helt och hållet från den blå druvan Garnacha. Druvan som många menar härstammar från just Spanien och dess östra delar.

Isla Oro Garnacha Ecologico
2021
Isla Oro Garnacha Ecologico
Den fruktiga och ungdomliga smaken är klädd i dräkten av friska skogshallon, blodröda körsbär, örter och superlila viol. Att allt detta goda även ryms i en förpackning med riktigt lågt klimatavtryck gör det naturligtvis inte sämre. Salud!
750 ml - 14% -
61 kr

Fruktigt rosé från Rioja

Från Spaniens absolut mest kända vinregion Rioja kommer detta mysiga rosévin. Bara flaskan i sig är värd ett par glas med sin stilrena etikett.

Monte Araya Rosé
2021
Monte Araya Rosé
För ett riktigt förmånligt pris får du i Monte Araya ett smakrikt rosévin som förutom trevliga körsbär och granatäpplen bjuder på söta geléhallon samt rivet apelsinskal.
750 ml - 13.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
79 kr

Söt romlikör från kanarieöarna

Arehucas Guanche Ron Miel Honungslikör
Arehucas Guanche Ron Miel Honungslikör
Med nyanserad doft och mycket söt smak passar honungsromen Arehucas Guanche perfekt som avec. Servera den ordentligt kyld och njut av mjuk honung, pomerans, vaniljstång och en alldeles perfekt mix av kryddor.
700 ml - 20% - Sockerhalt 31.2 g per 100 ml
270 kr

Glutenfri lager

Daura Damm Gluten-free
Daura Damm Gluten-free
Denna ljusa lager kommer med maltig citrussmak. Se till att den är kall. Sen kan du njuta av den bara som den är. Till middagen går den riktigt bra ihop med fisk- eller kycklingmenyn.
330 ml - 5.4% -
18.20 kr

Anno 1877

Dry Sack
Dry Sack
Denna sherry kommer från producenten Williams & Humbert som grundades redan 1877. Innanför väggarna på sherryhuset i Jerez de la Frontera finns det alltså inte bara på kunskap utan även ordentligt med erfarenhet. Sherryn Dry Sack är lagrad på ekfat enligt ett särskilt fatmönster som ligger bakom dryckens unika komplexitet. Låt väl smaka.
750 ml - 15% - Sockerhalt 4.4 g per 100 ml
129 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Into Tinto the Grape Collective – en hyllning ..

Into Tinto the Grape Collective – en hyllning ..

Lagom till sommarens alla grillfester lanseras nu det ekologiska Into Tinto The Grape Collective i Systembolagets beställningssortiment. Into Tinto är gjort på ekologiskt odlad garnacha, cabernet sa..

Läs mer
”Brangelina” ska göra unik rosé-champagn..

”Brangelina” ska göra unik rosé-champagn..

De slåss om sina barn och om pengar. Men när det gamla Hollywoodparet Brad Pitt och Angelina Jolie ska ge ut en ny champagne kan de faktiskt samsas. – Vi har kombinerat kunskapen från Provence med c..

Läs mer
Välkomna sommaren med National Rosé Day

Välkomna sommaren med National Rosé Day

Andra lördagen i juni infaller årligen National Rosé Day. Firandet spåras tillbaka till 2014 då Bodvár House of Rosés – världens första vinhus specialiserat på just rosévin, etablerade dagen. Det ä..

Läs mer
Bästa av två världar: Vin och choklad

Bästa av två världar: Vin och choklad

Varför nöja sig med bara vin när man dränka flaskorna i choklad? Nu har den lilla amerikanska butiken gjort succé i USA och öppnat nätbutik för att klara efterfrågan. Kunderna vill uppleva det bästa..

Läs mer
Rekordturism i Rioja

Rekordturism i Rioja

Nu åker turister till Rioja inte bara för vinets skull, utan även för arkitekturen. Här hittar vi nämligen några av världens mest spektakulära bodegor. Den har blivit närmast ikonisk. Och kanske den..

Läs mer
Världens sötaste vin

Världens sötaste vin

Söt, sötare, PX. PX som i Pedro Ximénez, druvan som odlas i Jerez som också är ett vin, världens sötaste och ett av de mest smakintensiva. Galet gott är det men är det ett vin till mat? Druvan Pedro..

Läs mer