HEM

Aktuellt

5 dryckestips för att fira Spaniens nationaldag

Var med och fira Spaniens nationaldag den 12 oktober med våra spännande dryckestips. Fem goda tips som alla klär i rött. Fiesta Nacional de España!

I Madrid överfylls gatorna snart av förväntansfulla och ivriga folkskaror. Alla väntar på den årliga militärparaden. Till orkesterns mäktiga toner uppmärksammar de uniformsklädda tillsammans med Madrids invånare landets nationaldag. Ja, hela Spanien gungar med i både glädje och stolthet.

Ekologisk nyhet!

Isla Oro Garnacha är ett nytt och fräscht ekologiskt rött från Kastilien. Flaskans innehåll kommer helt och hållet från den blå druvan Garnacha. Druvan som många menar härstammar från just Spanien och dess östra delar.

Isla Oro Garnacha Ecologico
2021
Isla Oro Garnacha Ecologico
Den fruktiga och ungdomliga smaken är klädd i dräkten av friska skogshallon, blodröda körsbär, örter och superlila viol. Att allt detta goda även ryms i en förpackning med riktigt lågt klimatavtryck gör det naturligtvis inte sämre. Salud!
750 ml - 14% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
89 kr

Fruktigt rosé från Rioja

Från Spaniens absolut mest kända vinregion Rioja kommer detta mysiga rosévin. Bara flaskan i sig är värd ett par glas med sin stilrena etikett.

Monte Araya Rosé
2021
Monte Araya Rosé
För ett riktigt förmånligt pris får du i Monte Araya ett smakrikt rosévin som förutom trevliga körsbär och granatäpplen bjuder på söta geléhallon samt rivet apelsinskal.
750 ml - 13.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
79 kr

Söt romlikör från kanarieöarna

Arehucas Guanche Ron Miel Honungsrom
Arehucas Guanche Ron Miel Honungsrom
Med nyanserad doft och mycket söt smak passar honungsromen Arehucas Guanche perfekt som avec. Servera den ordentligt kyld och njut av mjuk honung, pomerans, vaniljstång och en alldeles perfekt mix av kryddor.
700 ml - 20% - Sockerhalt 31.2 g per 100 ml
269 kr

Glutenfri lager

Daura Damm Gluten-free
Daura Damm Gluten-free
Denna ljusa lager kommer med maltig citrussmak. Se till att den är kall. Sen kan du njuta av den bara som den är. Till middagen går den riktigt bra ihop med fisk- eller kycklingmenyn.
330 ml - 5.4% -
17.20 kr

Anno 1877

Dry Sack
Dry Sack
Denna sherry kommer från producenten Williams & Humbert som grundades redan 1877. Innanför väggarna på sherryhuset i Jerez de la Frontera finns det alltså inte bara på kunskap utan även ordentligt med erfarenhet. Sherryn Dry Sack är lagrad på ekfat enligt ett särskilt fatmönster som ligger bakom dryckens unika komplexitet. Låt väl smaka.
750 ml - 15% - Sockerhalt 4.4 g per 100 ml
119 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Bästa cava över 100 kronor

Bästa cava över 100 kronor

Cava är långt ifrån budgetbubbel. Det finns en rad spännande, komplexa viner. Och det blir bara bättre och bättre. Vi har provat och tipsar om de bästa cavorna på Systembolaget. [product]38016|Diskr..

Läs mer
MYTH Red Blend – gripande god röd italienare

MYTH Red Blend – gripande god röd italienare

Nu lanseras MYTH Red Blend i Systembolagets beställningssortiment. Förpackad i en flaska helt unik i sitt slag kommer detta vin att bli höstens stora samtalsämne. The wine. The myth. The legend! Gr..

Läs mer
Mendoza – där torka och höjd gör vinodlingen unik

Mendoza – där torka och höjd gör vinodlingen unik

Regionen som stoltserar med den fantastiska druvan Malbec. I västra Argentina, i höjd med Buenos Aires, ligger regionen Mendoza som är Argentinas viktigaste vinregion. Härifrån kommer närmare 70 pro..

Läs mer
David Beckhams nya passion: rosévin

David Beckhams nya passion: rosévin

Rosétrenden växer sig allt starkare i USA – efter att ha setts som skräpvin. En rad amerikanska vinhus lanserar sina egna roséer. Och fotbollsstjärnan David Beckham har outat sig som älskare ..

Läs mer
3 goda tips på ljus sommar-öl

3 goda tips på ljus sommar-öl

Ljus lager behöver inte vara blaskig eller sakna karaktär. Här har du en italienare, en tysk och en svensk som vågar sticka ut. Läs Vinguidens tips på tre spännande sommar-öl. Lager är världens över..

Läs mer
10 fantastiska viner till sommarens grillfester

10 fantastiska viner till sommarens grillfester

När solen strålar är det dags att ta fram grillen och bjuda på en härlig smakfest. För att matcha matens rökiga toner har vi tagit fram 10 perfekta “grillviner” som du bara måste testa. Vinerna funk..

Läs mer