HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

5 dryckestips för att fira Spaniens nationaldag

Var med och fira Spaniens nationaldag den 12 oktober med våra spännande dryckestips. Fem goda tips som alla klär i rött. Fiesta Nacional de España!

I Madrid överfylls gatorna snart av förväntansfulla och ivriga folkskaror. Alla väntar på den årliga militärparaden. Till orkesterns mäktiga toner uppmärksammar de uniformsklädda tillsammans med Madrids invånare landets nationaldag. Ja, hela Spanien gungar med i både glädje och stolthet.

Ekologisk nyhet!

Isla Oro Garnacha är ett nytt och fräscht ekologiskt rött från Kastilien. Flaskans innehåll kommer helt och hållet från den blå druvan Garnacha. Druvan som många menar härstammar från just Spanien och dess östra delar.

Isla Oro Garnacha Ecologico
2021
Isla Oro Garnacha Ecologico
Den fruktiga och ungdomliga smaken är klädd i dräkten av friska skogshallon, blodröda körsbär, örter och superlila viol. Att allt detta goda även ryms i en förpackning med riktigt lågt klimatavtryck gör det naturligtvis inte sämre. Salud!
750 ml - 14% -
90 kr

Fruktigt rosé från Rioja

Från Spaniens absolut mest kända vinregion Rioja kommer detta mysiga rosévin. Bara flaskan i sig är värd ett par glas med sin stilrena etikett.

Monte Araya Rosé
2021
Monte Araya Rosé
För ett riktigt förmånligt pris får du i Monte Araya ett smakrikt rosévin som förutom trevliga körsbär och granatäpplen bjuder på söta geléhallon samt rivet apelsinskal.
750 ml - 13.5% -
79 kr

Söt romlikör från kanarieöarna

Arehucas Guanche Ron Miel Honungsrom
Arehucas Guanche Ron Miel Honungsrom
Med nyanserad doft och mycket söt smak passar honungsromen Arehucas Guanche perfekt som avec. Servera den ordentligt kyld och njut av mjuk honung, pomerans, vaniljstång och en alldeles perfekt mix av kryddor.
700 ml - 20% - Sockerhalt 29.5 g per 100 ml
259 kr

Glutenfri lager

Daura Damm Gluten-free
Daura Damm Gluten-free
Denna ljusa lager kommer med maltig citrussmak. Se till att den är kall. Sen kan du njuta av den bara som den är. Till middagen går den riktigt bra ihop med fisk- eller kycklingmenyn.
330 ml - 5.4% -
17 kr

Anno 1877

Dry Sack
Dry Sack
Denna sherry kommer från producenten Williams & Humbert som grundades redan 1877. Innanför väggarna på sherryhuset i Jerez de la Frontera finns det alltså inte bara på kunskap utan även ordentligt med erfarenhet. Sherryn Dry Sack är lagrad på ekfat enligt ett särskilt fatmönster som ligger bakom dryckens unika komplexitet. Låt väl smaka.
750 ml - 15% - Sockerhalt 4.4 g per 100 ml
109 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Vinflaska såldes för 127.000 kr i Sverige

Vinflaska såldes för 127.000 kr i Sverige

En av de dyraste vinflaskor som sålts i Sverige gick nyligen på Bukowskis dryckesauktion. Det handlar om en enda flaska 2016 Romanée-Conti som klubbades för 127.000 kr. – Romanée-Conti är ett mycket..

Läs mer
Cava får ny spännande kvalitetsklass

Cava får ny spännande kvalitetsklass

Länge var cava ett slags budgetalternativ till champagne. Nu tar det spanska bubbelvinet emellertid ett mycket efterlängtat kliv mot kvalitet med lanseringen av vingårdscavor, det mest intressanta s..

Läs mer
Mytomspunnet vin ger Jerez kultstatus

Mytomspunnet vin ger Jerez kultstatus

Det finns mycket märkliga viner världen över… och så finns det Palo Cortado. Ett starkvin, alltså en sherry, sprunget ur staden Jerez och något så ovanligt som ett vin som tillverkar sig självt. Näs..

Läs mer
Karl H Johners känsla för rött

Karl H Johners känsla för rött

Halvsött vitt vin av flexibel kvalitet? Tysk vinindustri har sannerligen profilerat sig. Men nu är det slut på tramset. Kvaliteten skjuter inte bara i höjden, utan även det röda vinet går mot världs..

Läs mer
Vinet avslöjar din personlighet

Vinet avslöjar din personlighet

Ditt val av vin avslöjar din personlighet. Vitvinsälskare är nattugglor som gillar katter. De som gillar rött är morgonpigga hundmänniskor. Är du mest förtjust i rött eller vitt vin? En ny undersökn..

Läs mer
Vi listar bästa dryckerna till julbordet

Vi listar bästa dryckerna till julbordet

Här listar vi de bästa dryckerna till julbordet. Decembermörkret har smugit sig in i varenda liten vrå och julen står för dörren. Planerar du för ett traditionellt julbord på julafton? Låt oss hjälp..

Läs mer