HEM

Aktuellt

Efter succén kommer nu uppföljaren – MYTH White Blend

I höstas lanserades MYTH Red Blend – ett rött fruktigt italienskt vin i appassimento-stil. Med sin unika greppbara flaska blev den en omedelbar succé. Nu har det blivit dags för uppföljaren att ta plats: Myth White Blend. 

Årets mest unika vinflaska – nu även som vitt vin!

Myth White Blend är ett mycket friskt, fruktigt och generöst vitt vin med bra balans. I doft och smak hittar man toner av tropisk frukt med inslag av persika, päron, honungsmelon och citrus. Vinet är även något blommigt, med toner av fläder. En viss kryddighet kan också urskiljas. Avslutet är långt och balanserat.

Detta är ett välgjort och friskt vitt vin gjort på druvorna vermentino, viognier och muscat. Druvorna är plockade från kullarna i norra Italien, närmaste bestämt Piemonte, där klimatet är optimalt och bidrar till solmogna druvor fullsmockade med aromer och smak. Vinet är dessutom veganskt. 

Greppa årets mest unika vinflaska

Servera gärna Myth White Blend som sällskapsdryck till vegetarisk mat eller till rätter av fisk och skaldjur. Vinet gifter sig extra väl med lite kryddigare rätter av just fisk eller ljust kött med grillade grönsaker. Eftersom vinet har en fin, hög syra och rik frukt går det att matcha med många olika maträtter. Testa det till exempel med ett gäng olika finger foods och aptitretare!

Ta ett stadigt grepp om vårens festliga stunder med Myth White Blend! MYTH White Blend lanseras i Systembolagets beställningssortiment den 8 mars. 

Myth White Blend
Myth White Blend
Friskt, fruktigt och generöst vitt vin med toner av tropisk frukt, kryddighet, citrus och vita blommor. Persika, päron, fläder, honungsmelon, lime, äppelblommor och citrusskal.
750 ml - 12.5% - Sockerhalt 1.0 g per 100 ml
89 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Tommasis nya vita vin: ”Italiens dolda talang&..

Tommasis nya vita vin: ”Italiens dolda talang&..

Vi svenskar har en förkärlek för italienska viner, nästan en tredjedel av vinet vi köper på Systembolaget kommer nämligen från Italien. Och nu har vi en ny, spännande italienare att stifta bekantska..

Läs mer
Solaris – en druva för nordiskt klimat

Solaris – en druva för nordiskt klimat

Har du hört om Solaris? Kan Sverige bli ett vinland att räkna med i framtiden? Med tanke på den mångsidigt tåliga druvan Solaris går det faktiskt inte helt att räkna bort. Här har vi samlat allt du ..

Läs mer
Välj rätt vin till höstens skräckfilmer

Välj rätt vin till höstens skräckfilmer

Vin och skräckfilm – en oslagbar kombo, eller hur? Nu när hösten är här på riktigt. Under Alla Helgona går vi till graven och tänder ljus och sedan vill vi hem till tv-soffan för att njuta av en rik..

Läs mer
Anders Melldén tipsar: Vinnyheter på Systembolaget i..

Anders Melldén tipsar: Vinnyheter på Systembolaget i..

Hösten är kommen och det har blivit dags att titta på vinnyheter som släpps på Systembolaget under november månad. Det blir bjussigt och värmande med finbeaujolais, överraskande bubbel och egensinni..

Läs mer
Kocken & vinet: Chablis och skaldjur perfekta k..

Kocken & vinet: Chablis och skaldjur perfekta k..

Ny utmaning för Fredagskocken Mattias Larsson. Lättlagat och supergott.

Läs mer
Smaklös Chardonnay världens mest populära druva

Smaklös Chardonnay världens mest populära druva

Världens mest kända och kanske bästa vitvinsdruva har ingen smak. Ändå odlas den överallt där kvalitetsvin produceras. Och tokhyllas av en enig kritikerkår, i synnerhet vinerna från Bourgogne. Hur ä..

Läs mer