HEM

Aktuellt

Påskens läckraste Prosecco-drink

Prosecco + Nutella = sant. Här är påskens läckraste drink.

Enkel och snabb att förbereda – här är drinken som kombinerar de härliga smakerna av Prosecco och Nutella i påsk. Den här drinken blir riktigt nötig och god med Nutella och hasselnötslikör tillsammans. Den kommer garanterat att göra succé hos de godissugna i påsk. Blir extra gott med den fräscha smaken av Prosecco, men det går fint med cava också.

Prosecco- och hasselnötsdrink

4 drinkar

4 msk Nutella
8 cl hasselnötslikör (Frangelico) – kall
En halv flaska Prosecco – kall
14 tsk limefruktsaft
Krossad is
Några myntablad på varje drink

Gör så här:
1. Häll den krossade isen, Nutella, limesaft och hasselnötslikör i en shaker och blanda väl, du kan också använda en mixer och tillsätta isen efteråt.

2. Dela upp blandningen i fyra cocktailglass och toppa sedan upp med en knapp deciliter Prosecco varje glas. Servera med några myntablad och njut.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Veckans drink: Villa Cardea Aperitivo

Veckans drink: Villa Cardea Aperitivo

Fräscha aperitifen Spritz har blivit mångas favorit. Med aperitivon Villa Cardea sätter du extra piff och får en solig en föraning av sommaren. Så här enkelt blandar du till en härligt aptitretande ..

Läs mer
4 tips som lyfter din grogg

4 tips som lyfter din grogg

En grogg är en oerhört enkel typ av drink som enbart består av två ingredienser. Det betyder att din klassiska rom och cola och gin och tonic är typiska groggar. Men det finns massor av bra sätt att..

Läs mer
3 vintips till Påsk

3 vintips till Påsk

Påsk är den stora högtiden i många katolska länder. Julen är en snabb historia innan nyår, midsommar är en typisk svensk grej. Men Påsk – då är det allvar. Men är den god, glad eller just allv..

Läs mer
Påsköl 2023 – här är sorterna du inte får missa

Påsköl 2023 – här är sorterna du inte får missa

Trött på påskmusten? Lägg alla ägg i en korg i år och gå all-in med ljuvlig öl istället. Påskharen står redo med en mängd fantastiska påsköl, som bara väntar på att få dina smaklökar att skutta av g..

Läs mer
Veckans drink: Pineapple Daiquiri

Veckans drink: Pineapple Daiquiri

Ta lite valfri frukt, krossad is och rom. Mer behövs egentligen inte för att skapa en av de godaste drinkarna som finns. Här ger vi dig historien om daiquiri, som faktiskt blev till av en slump på K..

Läs mer
Påskölet fyller 30 – fira med 75 sorter

Påskölet fyller 30 – fira med 75 sorter

Påsköl är en ung men kär tradition som många tagit till sina hjärtan.I år firar påskölen 30 år i Sverige. Du välja bland hela 75 olika sorter – 15 nationella och 60 lokala. Ägg, lax, sill, köttbull..

Läs mer