HEM

Aktuellt

Smarta idén: säljer prosecco-påskägg

Blir det här årets stora säljare i påsk? Ett chokladägg med prosecco och jordgubbsmjölk. Matkedjan Aldi har redan fått stor uppmärksamhet i europeiska tidningar för sin kreativitet.

För cirka 65 kronor kan man fira påskhelgen extra lyxigt om man är prosecco-älskare. Matkedjan Aldi finns i stora delar av Europa – men tyvärr inte i Sverige – och har nämligen kommit på den geniala idén inför påsken: att sälja chokladägg med prosecco. Dessutom kommer ett påskägg med gin – Greyson’s pink gin– att finnas i de flesta butiker för ungefär samma pris som prosecco-äggen.

I det här läget hade man som svensk hoppats att det går att beställa äggen på Aldis hemsida. Men tyvärr, Aldi förklarar att man måste besöka en fysisk butik. Om man är svensk och väldigt sugen på ett prosecco-ägg så är Aldi-butiker i Danmark att rekommendera. Det finns till exempel en butik på Gothersgade 52 i centrala Köpenhamn.

De engelska tidningarna har förstås uppmärksammat påskäggen – eftersom det finns 830 Aldi-butiker i Storbritannien – och man har även försökt ta reda på exakt hur mycket alkohol det är i choklad-äggen. Men än så länge har Aldi inte angett någon exakt procent.

Namnet Prosecco är militant skyddat och så sent som i fjol beslagtog italiensk polis tusentals chipspaket eftersom tillverkaren lanserade ett chips med prosecco-smak. Frågan är om Aldi-butikerna har tillstånd att sälja prosecco-ägg.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Sommarens bästa bubbel – i olika prisklasser

Sommarens bästa bubbel – i olika prisklasser

Vi svenskar fullkomligt älskar det här med bubbel. Nu ser vi fram emot en säsong sprängfylld av prosecco, cava och allt annat härligt bubbel som alltid gör sommaren lite soligare! Här kommer en list..

Läs mer
Juryns val: Här är årets bästa prosecco

Juryns val: Här är årets bästa prosecco

Världens mest känsliga smaklökar har gjort sitt val. Den internationella juryn under namnet Masters of Wine har smakat sig till årets bästa prosecco. – Vi tog vårt uppdrag på största allvar. Bland a..

Läs mer
Härliga nyheten: Då kan vi börja dricka rosé-prosecc..

Härliga nyheten: Då kan vi börja dricka rosé-prosecc..

De italienska myndigheterna har till slut gett sitt godkännande. Rosé-prosecco får produceras. Det betyder att vi kan njuta av det nya bubblet i början av nästa år. – Vi är tacksamma över att äntlig..

Läs mer
Bittra Prosecco-kriget mellan Italien och Australien

Bittra Prosecco-kriget mellan Italien och Australien

Är Prosecco en region eller bara en druvsort? Det är en fråga värd många miljarder, som EU nu vill lösa. Italienska vinmakare vill stoppa Australien från att använda namnet Prosecco. Prosecco har u..

Läs mer
Prosecco-dagen – fira med lite bubbel

Prosecco-dagen – fira med lite bubbel

Snart är det Prosecco-dagen. Imorgon den 13 augusti firas världens populäraste bubbel lite extra. Men visste du det här om Prosecco? Prosecco har de senaste åren blivit världens populäraste moussera..

Läs mer
Bästa proseccon

Bästa proseccon

Visst håller trenden i sig, proseccon i var mans bubbelglas. Men nu börjar vi – äntligen – ställa krav på bubblet. Inte lika sött, aningen mer friskhet och bort med piggelin-tonen… så blir det rikti..

Läs mer