HEM

Aktuellt

Perfekta semestermålet för dig som älskar vin

La Cité du Vin i Bordeaux är en hel nöjespark med vin. Du kan glömma bergochdalbana – men i stället finns 800 vinsorter.

En nöjespark för vuxna – och det är billigare än att gå på Liseberg. För 24 euro kan du få en heldagsupplevelse med vin på La Cité du Vin i Bordeaux.

Bordeaux har blivit en av Frankrikes hetaste turistdestinationer de senaste åren, och staden har lyft sig rejält och den som inte varit där på länge kommer knappt att känna igen sig.

Ett av de roligaste turistmålen är vinparken, La Cité du Vin, som bjuder på en mängd attraktioner. Du kan bland annat njuta av arkitektur i världsklass, med en fasad gjord av vinglas och ett utseende som ska påminna om vin i ett glas.

Du kan också göra en smakresa bland viner i alla dess former och från olika håll. Och om du blir sugen på att dricka ett glas så finns det en fantastisk vinbar, gjord som ett bibliotek med viner från över 70 länder, totalt 800 märken och 14000 flaskor.

Börjar magen att kurra så finns en restaurang som fått goda betyg av gästerna.


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Bordeaux äger 1855

Bordeaux äger 1855

Sedan en tid har vinodlarna i Bordeaux ensamrätt om att använda begreppet 1855. Årtalet är främst känt för att vara det år den berömda vinklassificeringen gjordes, då bland annat fyra vinslott i Bor..

Läs mer
Bordeaux – Vad är det egentligen?

Bordeaux – Vad är det egentligen?

Slott och koja Bordeaux är ett av världens mest kända vinområden. Här hittar man ofta ordet “Chateau” på vinernas etiketter som hänvisar till en egendom, ett så kallat vinslott (som i ärlighetens na..

Läs mer
Kalifornisk Cabernet sätter trenden

Kalifornisk Cabernet sätter trenden

Cabernet Sauvignon och Kalifornien är en närmast optimal kombo, som har satt trenden för hur ett riktigt spännande vin på den forna druvan från Bordeaux ska smaka. Vinguiden gav druvan ytterligare e..

Läs mer
Vill sälja vin som lagrats i rymden

Vill sälja vin som lagrats i rymden

Sugen på rymdlagrat rödvin? Förhoppningsvis kan du beställa det i framtiden. NASA har nämligen skickat upp 12 flaskor Bordeaux i en obemannad rymdfarkost i ett första test för att se hur vin åldras ..

Läs mer
Bordeaux

Bordeaux

Det franska vindistriktet Bordeaux är tveklöst världens mest kända. Med sina rödviner slår området årgång efter årgång världen med häpnad. Men är Bordeaux verkligen också det bästa? Det bästa sättet..

Läs mer
Kyparens misstag kostade 52.000 kr

Kyparens misstag kostade 52.000 kr

Ibland kan det vara svårt att skilja på vinflaskor. Det fick en stackars kypare på den brittiska restaurangen Hawksmoor bittert erfara häromkvällen. Under den stressiga kvällen bad en middagsgäst om..

Läs mer