Terroir Sauvage Terroir Sauvage Terroir Sauvage

Terroir Sauvage Blanc

Terroir Sauvage Blanc (750ml)

Pris: 119 kr

 • Systembolag *
  • E-post *
  • Mobilnummer
  • Jag accepterar villkoren

  Terroir Sauvage

  Terroir Sauvage – en vinupplevelse som verkligen sticker ut!

  Ny släpps den mycket spännande nyheten Terroir Sauvage, ett franskt vitt vin med stor potential att kunna bli en kommande klassiker. Har du mot förmodan redan provat vinet, då vet du vad det handlar om!

  Terroir Sauvage är ett vin som utmanar både presentationsmässigt och smakmässigt, där vinmakaren inte sparat på krutet i någon ände och det märks! Gillar du torra, friska och uttrycksfulla vita viner från Frankrike med en personlig prägel så har du sannolikt här ett vin helt i din stil.

  Till skillnad från de flesta vinerna som tillverkas i dag så använder man endast den vilda jästen från druvan för alkoholjäsningen, detta sätter en unik prägel på vinet samt ger ett uttryck som bara den specifika odlingsplatsen kan frambringa.

  Resultatet är ett mycket generöst och otroligt smakintensivt vin där samspelet mellan druvorna Vermentino, Viognier och Roussane ger ett elegant vin med härliga inslag av citrus, aprikos, päron och mineral. Servera vinet till smakrika rätter på fisk & skaldjur, asiatisk mat eller till en grillad kalventrecote.

  Terroir Sauvage, lägg det namnet på minnet. Vinet är ett s.k naturvin som är ekologiskt och odlat efter biodynamiska principer. Denna nyhet hittar du inte på Systembolagets hyllor utan den är en beställningsvara, således en lite svårfångad udda fågel.

  Vinet finner du i Systembolagets beställningssortiment.

   
  Terroir Sauvage Blanc

  Terroir Sauvage Blanc

  Om drycken
  Smak
  Passar till
  Land/region Frankrike,
  Årgång 2020
  Producent The Company of Urban wines And Other Liquids Sweden AB
  Art. nr 53098
  Produkttyp Vitt
  Alkoholhalt 14%
  Antal ordrar 409
  Ekologisk Ja
  Förpackning Flaska
  Pris 119 kr
  Volym 75 cl
  Importör The Company of Urban wines&Other Liquids Sweden
   

  Råvaror: Roussanne, Vermentino, Viognier

  Doft: Aromatiskt och uttrycksfullt vin med med inslag av citrus, aprikos, päron och mineral.

  Smak: Mycket personligt och uttrycksfullt vin där Vermentino, Viognier och Roussane ger ett smakrikt och torrt vin med inslag av citrus, aprikos, päron och mineral.

  3
  Syra
  1
  Torrt - Sött
  4
  Smakintensitet

  Passar till:


  Fisk

  Fågel

  Vegetariskt

  Vinguiden har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget utan tipsar endast om viner som finns i deras sortiment. All försäljning samt beställning sker på och genom Systembolaget.se

  Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här