MYTH White Blend MYTH White Blend MYTH White Blend

Myth White Blend

Myth White Blend (750ml)

Pris: 119 kr

 • Systembolag *
  • E-post *
  • Yes
  • Mobilnummer
  • +46
  • När du klickar på knappen ovan accepterar du Vinguidens allmänna villkor och du blir epost- och SMS-prenumerant på våra tjänster. Dina angivna uppgifter hanteras enligt Integritetspolicy.

  MYTH White Blend

  Greppa årets mest unika vinflaska!
  Nu även som vitt vin.

  Efter höstens stora succélansering av MYTH Red Blend kommer nu en vit smakrik uppföljare som även den har den mest greppvänliga och sensationella flaskan i sitt slag. Låt oss presentera MYTH White Blend som lanseras i Systembolagets beställningssortiment den 8 mars – en unik vinflaska som tar ett stadigt grepp om vårens alla fina stunder.

  MYTH White Blend är ett välgjort och friskt vitt vin gjort på druvorna vermentino, viognier och muscat. Druvorna är plockade från kullarna i norra Italien, närmare bestämt Piemonte, där klimatet är optimalt och bidrar till solmogna druvor fullsmockade med aromer och smak. Vinet, som dessutom är veganskt, finns just nu att tillgå i Systembolagets beställningssortiment för 119 kr.

  Banbrytande MYTH Red Blend var ett av förra årets mest lyckade lanseringar på Systembolaget. Den stora efterfrågan från konsumenter resulterade i en bred distribution och vinet finns nu att tillgå i över 300 Systembolagsbutiker under hela 2023. Nu kommer den vita uppföljaren som passar som ”handen i flaskan” till vårens alla tillfällen.

  MYTH White Blend är ett mycket friskt, fruktigt och generöst vitt vin med bra balans. I doft och smak hittar man toner av tropisk frukt, kryddighet, citrus och vita blommor. Persika, päron, fläder, honungsmelon, lime, äppelblommor och citrusskal. Avslutet är långt och balanserat.

  Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck till vegetariskt eller till rätter av fisk eller skaldjur eller soppor och sallader. Gärna till exotiskt kryddade rätter av fisk eller ljust kött med grillade grönsaker. Vinet har en hög syra och rik frukt, vilket gör att det går att matcha med mycket, även till lite smakrikare rätter. Gärna till fingerfoods!

   
  Myth White Blend

  Myth White Blend

  Om drycken
  Smak
  Passar till
  Land/region Italien,
  Producent Providential Wines & Spirits AB
  Art. nr 50876
  Produkttyp Vitt vin
  Alkoholhalt 12.5%
  Antal ordrar 1101
  Sockerhalt 10
  Förpackning Flaska
  Pris 119 kr
  Volym 75 cl
  Importör Providential Wines & Spirits AB

  Råvaror: Vermentino, Muscat, Viognier

  Doft: Aromatisk fruktig doft med inslag av krusbär, gröna päron, honung och blommor.

  Smak: Aromatisk fruktig smak med inslag av krusbär, gröna päron, fläder, passionsfrukt, honung, vita blommor och en diskret kryddighet.

  3
  Syra
  1
  Torrt - Sött
  4
  Smakintensitet

  Passar till:

  Fågel
  Fisk
  Skaldjur

  Vinguiden har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget utan tipsar endast om viner som finns i deras sortiment. All försäljning samt beställning sker på och genom Systembolaget.se