Il Capolavoro Appassimento Rosso Il Capolavoro Appassimento Rosso Il Capolavoro Appassimento Rosso

Il Capolavoro Appassimento Rosso

Il Capolavoro Appassimento Rosso (750ml)

Pris: 69 kr

 • Systembolag *
  • E-post *
  • Yes
  • Mobilnummer
  • +46
  • När du klickar på knappen ovan accepterar du Vinguidens allmänna villkor och du blir epost- och SMS-prenumerant på våra tjänster. Dina angivna uppgifter hanteras enligt Integritetspolicy.

  Il Capolavoro Appassimento Rosso

  Lagom till vinterns intåg lanseras det röda vinet Il Capolavoro Appassimento från ett av världens främsta vinländer, Italien. Nationen toppar försäljningsstatistiken av vin på Systembolaget vilket är ett bevis på att vi i vårt avlånga land hyser en stark förkärlek till stövellandet. Den här nyheten är gjord enligt appassimentometoden vilket resulterat i ett kraftfullt och fylligt vin med en tydlig fruktighet.

  Italien är utan tvekan världens mest varierade vinnation och hemvist för fantastiska vinregioner och druvsorter. Här finns det en tradition av att producera riktigt bra viner till rimliga priser vilket är en av anledningarna till att vi svenskar fullkomligt älskar landet och dess drycker.

  Il Capolavoro, som på svenska betyder mästerverk, kommer från Apulien beläget på Italiens klack. Regionen är en skattkammare när det gäller vinproduktion tack vare de gynnsamma odlingsförhållandena som gör att druvorna här ger bättre skörd än på många andra platser. Vinet är en blend framställd av flertalet blå druvsorter från regionen och som var och en bidrar till vinets karaktär. Appassimento är en produktionsmetod där druvorna får hänga på vinstockarna väldigt länge under säsongen. I det varma och soliga klimatet erhåller druvorna då en hög koncentration av socker vilket medför fyllighet och en hög alkohol i det färdiga vinet.

  Både doft och smak kännetecknas av sol och värme och bjuder på en generös fruktighet med inslag av färska röda bär såsom skogshallon och jordgubbar kombinerat med toner av choklad och torkad frukt. Finstämda toner av fat tillsammans med en behaglig örtighet kompletterar den angenäma fruktigheten i det inbjudande violfärgade vinet som även besitter en liten restsötma.

  – Il Capolavoro Appassimento är ett fylligt vin med attityd från en fantastisk region. Det är otroligt kul att kunna erbjuda den svenska konsumenten ett vin som trots sin blygsamma prislapp har en bred palett av smaker och inte tummar på kvalitén. Det här är utan tvekan mycket vin för pengarna, säger Monia Jensen, Brand Manager på Anora.

   
  Il Capolavoro Appassimento Rosso

  Il Capolavoro Appassimento Rosso

  Om drycken
  Smak
  Passar till
  Land/region Italien, Apulien, Puglia Rosso Passito
  Årgång 2021
  Druvor Primitivo
  Producent Globus Wine
  Art. nr 58643
  Produkttyp Rött vin
  Alkoholhalt 14.5%
  Antal ordrar 3609
  Sockerhalt 11
  Förpackning Flaska
  Pris 69 kr
  Volym 75 cl
  Importör Anora Sweden AB
   

  Råvaror: Primitivo

  Doft: Fruktig doft med tydliga inslag av mörka körsbär, torkad frukt, fat och vanilj

  Smak: Fruktig smak med inslag av mogna mörka bär, vanilj, syltade körsbär, fat, choklad och torkad frukt.

  2
  Syra
  2
  Strävhet
  4
  Smakintensitet

  Passar till:

  Nöt
  Lamm
  Fläsk

  Vinguiden har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget utan tipsar endast om viner som finns i deras sortiment. All försäljning samt beställning sker på och genom Systembolaget.se