Gérard Bertrand Picpoul de Pinet Gérard Bertrand Picpoul de Pinet Gérard Bertrand Picpoul de Pinet

Gérard Bertrand Picpoul de Pinet

Gérard Bertrand Picpoul de Pinet (750ml)

Pris: 109 kr

 • Systembolag *
  • E-post *
  • Mobilnummer
  • Jag accepterar villkoren

  Gérard Bertrand Picpoul de Pinet

  Ny årgång utav skaldjursfavoriten Gérard Bertrand Picpoul de Pinet

  Gérard Bertrand Picpoul de Pinet ett torrt, friskt och mineraldrivet vin och nya årgången 2020 bjuder på såväl elegans som balans. Vinet har livlig och fyllig smak med en krispig friskhet, intensiv, komplex doft av citrusfrukt, aprikos, honung och vita blommor – passar lika bra innan maten, som till den!

  Picpoul de Pinet är en appellation i det mer välkända Languedoc-Roussillon. Druvan picpoul har en historia som går långt tillbaka och var förr en av de vanligaste druvsorterna i området. Nästan all picpoul i Frankrike odlas söder om Montpellier, precis vid den mäktiga Thau-lagunen som är något av landets ostronbank.

  Med fräsch personlighet och finstämd syra är Picpoul de Pinet ett vin för många smaker, olika tillfällen och passar utmärkt till härligheter från havet som havskräftor, ostron och olika typer av fiskrätter. Serveras med fördel till vegetariska rätter, en härlig sallad eller en klassisk toast skagen.

  Gérard Bertrand är en välrenommerad familjeägd vinproducent med sitt hjärta i Languedoc-Roussillon. Sedan 2002 har vinhuset arbetat målmedvetet med hållbarhet i vingårdarna och idag odlas samtliga 15 egendomar med totalt 920 hektar helt biodynamiskt. Gérard Bertrand är en starkt lysande ledstjärna i Languedoc-Roussillon för att framhäva de unika druvsorterna, de regionala vinstilarna och för att främja kvalitet framför kvantitet i området.

   
  Gérard Bertrand Picpoul de Pinet

  Gérard Bertrand Picpoul de Pinet

  Om drycken
  Smak
  Passar till
  Land/region Frankrike, Languedoc-Roussillon, Coteaux du Languedoc
  Årgång 2020
  Druvor Picpoul
  Producent Gérard Bertrand
  Art. nr 79175
  Produkttyp Vitt vin
  Alkoholhalt 12.5%
  Antal ordrar 1813
  Förpackning Flaska
  Förslutning Skruvkapsyl
  Pris 109 kr
  Volym 75 cl
  Importör Ward Wines AB
   

  Råvaror: Picpoul

  Doft: Fruktig, mogna krusbär, citrus, päron, liten gräsig ton, rabarber, vit persika.

  Smak: Frisk, medelfyllig, aningen kryddig, mogna krusbär, vinbär, stenfrukter, inslag av mineral, balanserad, matvänlig syra.

  3
  Syra
  1
  Torrt - Sött
  3
  Smakintensitet

  Passar till:


  Fisk

  Skaldjur

  Vinguiden har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget utan tipsar endast om viner som finns i deras sortiment. All försäljning samt beställning sker på och genom Systembolaget.se

  Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här