Fonterutoli Fonterutoli Fonterutoli

Fonterutoli

Vill du kolla om produkten redan finns på ditt systembolag?

  Fonterutoli (750ml)

  Pris: 159 kr

  Fonterutoli

  Två klassiska och pålitliga ting – Toskana och Chianti. En region och ett distrikt som ligger många varmt om hjärtat.

  Säger man Italien, svarar de flesta Toskana och får något drömskt i blicken. Här breder cypresser ut sig. Överallt ser man kullar med vinfält, där den viktiga druvan sangiovese frodas. På trattorian serveras dignande fat med fiorentina och nyskuren chark. Hur kan man inte längta till Italien. Vi dövar längtan med frisk och rödsyrlig Chianti och mat med mycket amore.

  Hederligt och stabilt signaturvin från Chianti Classico, gjort på 90 procent sangiovese och resten merlot och malvasia nera bland annat. Italien och Chianti med sandelträ, ceder, lingon, tranbär, surkörsbär och hungrande tanniner.

  Vinproducenten Marchesi Mazzei har varit verksam i 600 år. Företaget drivs av bröderna Filippo och Francesco Mazzei som idag äger tre vinegendomar som är verksamma i den lilla byn Fonterutoli. I den ursprungliga gården i Chianti är 117 hektar planterade med vin varav 80 procent är sangiovese och resterande består av merlot, cabernet sauvignon och malvasia. Familjen äger också egendomar i Maremma samt på Sicilien. Vinmakare är Carlo Ferrini. Chianti Classico, strax söder om Florens i Toskana. Classico innebär att druvorna är odlade i de centrala delarna av området Chianti. Druvorna till detta vin kommer från fem olika vingårdslägen belägna på 220-550 meters höjd över havet.

   
  Fonterutoli

  Fonterutoli

  Om drycken
  Land/region Italien, Toscana, Chianti
  Årgång 2018
  Producent Marchesi Mazzei
  Art. nr 32229
  Produkttyp Rött vin, stramt och nyanserat
  Alkoholhalt 13.5%
  Antal ordrar 459
  Förpackning Flaska
  Förslutning Naturkork
  Pris 159 kr
  Volym 75 cl
  Importör Vintedge AB

  Vinguiden har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget utan tipsar endast om viner som finns i deras sortiment. All försäljning samt beställning sker på och genom Systembolaget.se