Ernst Billgren En Räv i Toscana Ernst Billgren En Räv i Toscana Ernst Billgren En Räv i Toscana

Ernst Billgren En Räv i Toscana

Ernst Billgren En Räv i Toscana (3000ml)

Pris: 289 kr

 • Systembolag *
  • E-post *
  • Mobilnummer
  • Jag accepterar villkoren

  Ernst Billgren En Räv i Toscana

  Har du sett En Räv i Toscana?

  Konstnären Ernst Billgren och sommelier Maya Samuelsson har i ett unikt samarbete tagit fram det röda vinet En Räv i Toscana – en hyllning till vin, konst och Toscana.

  Ernst Billgren har genom sin konst blivit känd både nationellt och internationellt. Hans unika uttryck lämnar ingen oberörd och speglar ofta svensk flora och fauna. I detta vin har sommelier och tv-kändisen Maya Samuelsson försökt fånga essensen i Ernsts konst. Tillsammans har de arbetat fram ett vin som inte bara håller hög kvalitet – utan även är smakrikt och mångfacetterat.

  Njutning för både ögat och munnen

  Boxens innehåll har givetvis stått i centrum, men även utsidan är ett noga framarbetat konstverk. Alla sex sidor är en del i Ernsts tavelduk, där element från Toscana och Sverige samsas. Detaljrikedomen gör att du ständigt kan hitta nya guldkorn så att både ögat och gommen får njuta.
  Vinet är gjort på 60 procent Sangiovese, 30 procent Merlot och 10 procent Syrah. Alla druvor är vanliga i Toscana och kombinationen ger vinet både fyllighet och djup. Sangiovese är Toscanas viktigaste druva och bidrar med körsbärs-syrligheten medan Merlot ger den runda fruktsötman. Syrah ger en fyllighet och toner av björnbär och lakrits. I kombination får vinet en komplex helhet som ändå är lättdrucken.

  Sveriges mest provade vin?

  Maya och Ernst har varit noga med att vinet inte ska ha något tillsatt socker och att det ska finnas ett hållbarhetsperspektiv genom hela processen. Flera sommelierer och vinälskare har provat vinet för att bidra med tankar kring hur det kan förfinas ytterligare.

  – Jag har varit i flera liknande projekt och har aldrig varit med om ett så genomarbetat vin. Så det känns fantastiskt roligt att kunna erbjuda en så kvalitetssäkrad produkt, säger Per Norin på importföretaget Art Wines som bistått i arbetet med att få in vinet till den svenska marknaden.

  Vinet fångar verkligen den toskanska själen – till utseende och innehåll. Vill du uppleva Toscana på håll ska du prova “En Räv i Toscana”.

   

  Ernst Billgren En Räv i Toscana

  Om drycken
  Smak
  Passar till
  Land/region Italien, Toscana
  Årgång 2021
  Producent Castelli del Grevepesa
  Art. nr 50483
  Produkttyp Rött vin
  Alkoholhalt 13%
  Antal ordrar 1334
  Förpackning Box
  Förslutning Tappkran vinge
  Pris 289 kr
  Volym 300 cl
  Importör Art Wines Sweden AB
   

  Råvaror: Sangiovese, Merlot, Syrah

  Doft: Fruktig doft med inslag av mogna körsbär, björnbär. torkade frukter, vitpeppar, gröna örter och lakrits.

  Smak: Fruktig smak av syrliga körsbär med inslag av solmogna björnbär, plommon tobak och lakrits. Angenäm strävhet och matvänlig syra. Frisk eftersmak.

  3
  Syra
  2
  Strävhet
  3
  Smakintensitet

  Passar till:

  Nöt
  Lamm
  Fläsk

  Vinguiden har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget utan tipsar endast om viner som finns i deras sortiment. All försäljning samt beställning sker på och genom Systembolaget.se

  Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här