Casteloro Valpolicella Ripasso Organic Casteloro Valpolicella Ripasso Organic Casteloro Valpolicella Ripasso Organic

Casteloro Valpolicella Ripasso Organic

Casteloro Valpolicella Ripasso Organic (750ml)

Pris: 129 kr

 • Systembolag *
  • E-post *
  • Mobilnummer
  • Jag accepterar villkoren

  Casteloro Valpolicella Ripasso Organic

  Rik och kraftig Ripasso från ekologiska odlingar

  Casteloro Ripasso Superiore är ett rikt och fylligt vin med elegant framtoning. Vinet bjuder på en doft av mörka körsbär, torkade plommon, färska örter, choklad och fat. Smaken är generös och djup och har samtidigt en fräschör som gör vinet utmärkt till många olika sorters mat. Njut till höstens kötträtter och grytor på vilt med smakrika tillbehör eller din italienska favoritmat. De begynnande mognadstonerna i vinet passar särskilt bra till svamprätter, varför inte en kantarelltoast eller pasta med Karl-Johan? Passar även utmärkt till lagrade hårdostar som Parmigiano Reggiano.

  Casteloro Ripasso Superiore har fått fina recensioner av svensk vinpress.

  BRA KÖP! – Elin Börjesson, Vinbörsen, augusti 2021
  ”Maxa myset med en förförisk Ripasso! Mörkare kvällar och kallare grader kräver sitt vin. När vi nu äntrar årets mysigaste säsong är det dags att på allvar plocka fram rödpanget. Varför inte fira ”happy new höst” med en smarrig Ripasso? Tänd värmeljusen, ladda ostbrickan – och korka upp”!

  4,5 av 5 poäng, Boxtoppen, augusti 2021
  ”Denna ekologiska ripasso ur Casteloro-serien bjuder på fint fatkryddiga toner med mörk choklad, vanilj, körsbärspralin, tobak och läder samtidigt som det finns en strimma pomerans som lyfter vinets fräschör”.

  Casteloro Valpolicella Ripasso Superiore 2018

  Årgång 2018 erbjöd en varm och lång växtsäsong som gjorde att druvorna uppnådde perfekt mognad samtidigt som balansen mellan fruktmognad och fräschör bevarades. Druvorna är handplockade och kommer från utvalda vingårdar i Val di Negrar, en av 7 kommuner i Valpolicella som får producera Ripasso. Området kännetecknas av eleganta, strama och välstrukturerade viner.

  Vinet tillverkas av ekologiska druvor som får jäsa en andra gång med skalen från Amarone-vin för att ge ytterligare smak, fyllighet och kraft. Beteckningen Superiore innebär noga utvalda druvor med extra druvmognad i kombination med extra lång lagringstid. Vinet lagras hela 18 månader varar 12 månader på ekfat för att uppnå optimal balans. Ekologiska odlingar är sällsynta i Valpolicella på grund av det fuktiga bergsklimatet, därför är det extra exklusivt med ekologisk Ripasso Superiore som nu lanseras för svenska vinälskare.

  Valpolicella

  Namnet Valpolicella betyder ”dalen med många vinkällare” och vinmakar-traditionen i området sträcker sig tillbaka till antiken. Likt många andra områden i Italien, som Piemonte och Toscana, har även Valpolicella sina inhemska druvsorter – Corvina, Corvinone, Molinara, Rondinella, Oseleta mfl. Det är dock inte druvsorterna som gjort vinerna härifrån kända och uppskattade världen över (oftast skrivs de inte ens ut på etiketten) utan metoden att torka druvorna för extra smak och komplexitet – den så kallade appassimento-metoden. Appassimento-metoden går ut på att torka druvorna inomhus under 3 månader före de pressas för att på så sätt koncentrera vinerna och ge dem ytterligare komplexitet. De torkade druvorna tappar ungefär 40% av sin vätska under torkningstiden och används sedan för produktion av både Amarone och Ripasso.

   
  Casteloro Valpolicella Ripasso Organic

  Casteloro Valpolicella Ripasso Organic

  Om drycken
  Land/region Italien, Venetien, Valpolicella
  Årgång 2018
  Producent Fields Wine Company AB
  Art. nr 52568
  Produkttyp Rött
  Alkoholhalt 13.5%
  Antal ordrar 750
  Ekologisk Ja
  Förpackning Flaska
  Förslutning Naturkork
  Pris 129 kr
  Volym 75 cl
  Importör Fields Wine Company AB
   

  Vinguiden har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget utan tipsar endast om viner som finns i deras sortiment. All försäljning samt beställning sker på och genom Systembolaget.se

  Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här