Abbotts & Delaunay Métayage Pinot Noir Abbotts & Delaunay Métayage Pinot Noir Abbotts & Delaunay Métayage Pinot Noir

Abbotts & Delaunay Métayage Pinot Noir

Vill du kolla om produkten redan finns på ditt systembolag?

  Abbotts & Delaunay Métayage Pinot Noir (750ml)

  Pris: 129 kr

  Abbotts & Delaunay Métayage Pinot Noir

  Abbotts & Delaunay är en välrenommerad producent med ett flertal utsökta och mycket eftertraktade viner i sin portfölj. Genom lanseringen av den ekologiska Métayage Pinot Noir vill de här bjuda oss de bästa av två världar, kopplingen till det burgundiska vinmakandet som är en central del av familjen Delaunays arv och historia samt den jordmån och altitud som druvan Pinot Noir fått växa på i Södra Frankrike Languedoc.

  Omkring de böljande kullarna i Limoux har druvorna fått frodas under kontrollerade former för att under en tidig morgon i augusti 2019 skördas med största varsamhet.

  Hälften av vinet har fått vila på franska ekfat under tio månader för att ge en subtil fatkaraktär utan att vara för övertagande mot den frukt som druvan visar på. Precis som varsamheten i skörden och den omsorg som producenten har för jorden de odlar på, är också elegansen vinerna får något som Abbotts & Delaunay gjort sig kända för världen över.

  Abbotts & Delaunay är familjen Delaunays andra vingård, ett litet vineri i södra Frankrike som specialiserat sig på kvalitetsviner från Languedoc- Roussillon. Laurent Delaunay som har sin bakgrund i den berömda regionen Bourgogne hade länge en dröm om att finna en plats i Languedoc som var tillräckligt svalt för att tillåta odling av den känsliga druvan Pinot Noir. Sagt och gjort, efter mycket letande fann han en plats strax intill den lilla byn Magrie där druvorna kan få växa på en högre höjd i en jord som Abbotts & Delaunay vårdar med största omsorg. Sedan starten har Laurent Delaunay präglats av ledorden perfektion, inspiration och grundlighet. Ledord som tillsammans med den finess de har för vinmakandet landat i den elegans som vinet Métayage Pinot Noir visar på.

   
  Abbotts & Delaunay Métayage Pinot Noir

  Abbotts & Delaunay Métayage Pinot Noir

  Om drycken
  Smak
  Passar till
  Land/region Frankrike, Languedoc-Roussillon, Pays d'Oc
  Årgång 2019
  Druvor Pinot Noir
  Producent Abbotts & Delaunay
  Art. nr 50507
  Produkttyp Rött vin
  Alkoholhalt 13.5%
  Antal ordrar 638
  Ekologisk Ja
  Sockerhalt 1,9 g/l
  Förpackning Flaska
  Pris 129 kr
  Volym 75 cl
  Importör Sigva AB

  Råvaror: Pinot Noir

  Doft: Fruktiga bäriga toner av hallon, körsbär och lingon med inslag av fat och florala toner

  Smak: Fruktig och kryddig smak med toner av solmogna hallon, körsbär, lingon, söta kryddor, fat, choklad och nötter. Matvänlig syra

  4
  Syra
  3
  Strävhet
  3
  Smakintensitet

  Passar till:


  Nöt

  Lamm

  Fläsk

  Vinguiden har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget utan tipsar endast om viner som finns i deras sortiment. All försäljning samt beställning sker på och genom Systembolaget.se

  Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här