HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Stora guiden till höstens dryckesmässor 2022

Under hösten är det späckat med dryckesmässor, från Helsingborg till Umeå. Här har vi samlat några av de bästa som du absolut inte får missa.

26-27/8
Helsingborgs Dryckesmässa

På Helsingborg Arena äger denna intima dryckesmässa rum. Här får du som besökare möjlighet att prata med utställarna om öl, vin och destillerade drycker. Passa på att få nya kontakter och lär dig mer om alla varianter.
Läs mer HÄR

16-17/9
Örebro Vinmässa

Denna vinmässa sker på Conventum Arena i Örebro. Här får du möjligheten att utforska både små och stora importörer av vin, ost, choklad och andra delikatesser – från olika delar av världen. Unna dig själv ett besök för att både provsmaka och lära känna nya favoriter.
Läs mer HÄR

23-24/9
Vin i Västerås

På centralt belägna Hotel Plaza sker denna vinmässa som vänder sig till både erfarna och oerfarna dryckeskännare. Med fokus på läran om ädla drycker och tillhörande delikatesser får du dofta, smaka och uppleva på allt som erbjuds.
Läs mer HÄR

24/9
Falkenberg Dryckesfestival

Hallands största dryckesmässa sker på Falkhallen. Här provsmakar du allt från öl och whisky till vin, rom, gin, vodka och självklart delikatesser.
Läs mer HÄR

29/9-1/10
Stockholm Beer & Whisky Festival

En av Sveriges mest besökta dryckesmässor är Stockholm Beer & Whisky Festival som håller till på Nackastrandsmässan. Här finns möjlighet att smaka på öl, whisky, cider, vin, champagne, calvados, rom, tequila, cognac och avec. Om du är i Stockholm den här dagen så måste du besöka mässan som alla pratar om.
Läs mer HÄR

14-15/10
Vin i Linköping

På Linköping Konsert & Kongress hålls denna vinmässa med målet att sprida kunskap och inspirera besökarna till att upptäcka nya smaker och vinproducenter.
Läs mer HÄR

21-22/10
Sparkling Göteborg

Efter ett besök på Clarion Hotel Post denna helg kommer du garanterat få nya perspektiv på champagne, cava och andra mousserande viner. Provsmaka både gamla och nya favoriter tillsammans med andra vinentusiaster.
Läs mer HÄR

11-13/11
Sthlm Food & Wine

På Stockholmsmässan sker Nordens största konsumentmässa inom mat, vin, dryck och köksutrustning. Botanisera bland 250+ utställare som alla har en passion för mat och dryck.
Läs mer HÄR

11-12/11
Avskalat Stockholm – Naturvin & Ciderfestival

Samma helg som Sthlm Food & Wine sker även denna mer nischade dryckesmässa på Münchenbryggeriet. Här ligger fokus på naturvin och cider samt en rad olika delikatesser. Det finns även ett omfattande scenprogram med föreläsningar och debatter.
Läs mer HÄR

18-19/11
Sparkling & Wine Malmö

Denna nya mässa med fokus på bubbel, vin och sprit sker på Slagthuset i Malmö. Här får du möta en rad utställare som erbjuder såväl provningar som kunskap. Ta med vännerna och visa upp dina vinkunskaper.
Läs mer HÄR

3/12
Vin i Umeå

Sist ut för året är Vin i Umeå som hålls på Umeå Folkets Hus. Det är vinmässan för dig som vill lära dig mer, dofta och upptäcka viner från världens alla hörn.
Läs mer HÄR


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

7 bästa vinerna till midsommar 2022

7 bästa vinerna till midsommar 2022

På midsommarafton ska man ju hoppa över sju gärdsgårdar och plocka sju sorters blommor att lägga under huvudkudden. Frågan är om man även ska dricka sju sorters vin för att garantera drömmar om sin ..

Läs mer
11 spännande vinnyheter på Systembolaget

11 spännande vinnyheter på Systembolaget

Nyheterna duggar tätt på Systembolaget inför hösten. Nu gör 69 nya drycker entré i det fasta sortimentet. Vad sägs om en liten burk vin för 29 kronor? Flera av de nya vinerna som släpptes 1 septemb..

Läs mer
Den 22/1 är det dags att fira Vinets dag

Den 22/1 är det dags att fira Vinets dag

Firandet av vinets dag instiftades i Sverige år 2014 och har sedan dess blivit en tradition. Dagen i sig handlar inte om själva vindrickandet utan snarare om vinodlingen och tillverkningen. De som v..

Läs mer
De kan vinna på Stellagalan 2021

De kan vinna på Stellagalan 2021

Stellagalan lyfter fram kvinnliga förebilder för att främja en mer jämställd gastronomi i Sverige. Nu är de nominerade till 2021 års gala klara och 21 superproffs slåss om priserna. Den 11 oktober k..

Läs mer
Hunden som levererar vin till hemmen

Hunden som levererar vin till hemmen

I coronakris och krav på social distansering avstår många äldre att gå ut och handla. En vinbutik i Maryland, USA, ville lösa problemet med annorlunda hemleverans av vin. – Våra kunder älskar ..

Läs mer
Ostarna som gör vinet ÄNNU godare

Ostarna som gör vinet ÄNNU godare

Brie, parmesan, cheddar och camembert…eller varför inte en svensk Västerbottensost? I smaklökarnas värld är det ingen nyhet att god ost blir ännu godare i kombination med ett gott vin. Ostar h..

Läs mer