https://www.vinguiden.com/wp-content/themes/vinguiden
X

Sprite hyllar hiphoplegender med nya ”Obey Your Verse” – kollektionen

Sprite lanserar burkar med kända citat från rapartister som Drake, Nas, Rakim och Notorius B.I.G.
Startskottet för hip-hopsamarbeten var redan 1986 då man lanserade en reklamfilm för Sprite tillsammans med Kurtis Blow. Sprite Obey Your Verse Lyrical Collection är det allra senaste inom kategorin. Totalt sett har man låtit 16 olika citat från kända rap/hip-hoplåtar pryda Sprite’s förpackningar. Det är dock oklart om denna kampanj kommer att rulla utanför USA.

Källa

Lägg till nyheten som favorit »

Publicerad: 2015-06-17
Skrivet av: Hannah

MISSA INGET!

Prenumerera på våra nyhetsbrev. Senaste nytt, vintips, recept, webb-tvinslag m.m.

 • Namn
 • E-postadress
 • Mobilnummer (frivilligt)

Nyhetsarkiv

 • Klicka för att läsa mer

  Hantverksvin i lyxförpackning

  Visste ni att vi svenskar älskar prosecco? Inte mindre än 3,3 miljoner liter lyckas vi få i oss – per år! Bästsäljare brukar vara budgetviner som produceras i stora mängder. En trend som det italien..
 • Klicka för att läsa mer

  Nordic Kiwi Brewers

  Det blir inte alltid som man har tänkt sig. När Kerryn Beattie växte upp på Nya Zeeland hade han troligen inte en tanke på Sverige. Eller att han 2016 skulle ha ett eget mikrobryggeri ihop med lands..
 • Klicka för att läsa mer

  Med smak av USA

  Sommartid är grilltid. Få länder är så starkt förknippade med en äkta grillad hamburgare som USA och vad passar väl bättre än ett amerikanskt vin till den populära köttbiten. Vi bjuder på hemgrillad..
 • Klicka för att läsa mer

  Årets Sill 2016

  När skådespelaren Peter Harryson samlar ihop en jury bestående av kocken och krögaren Christian Hellberg, kocken och mångsysslaren Alexandra Zazzi, matbloggerskan Karin Högberg samt Sjöräddningssäll..
 • Klicka för att se klippet

  Rosévin – Världens dyraste rovsévin och NZ..

  Rosévin är populärare än någonsin och efterfrågan på torra, eleganta kvalitetsroséviner har inneburit att vi nu ser alltfler roséviner i högre prissegment än tidigare.
 • Klicka för att läsa mer

  Rosé & Romantik

  Försommaren har tagit oss i ett stadigt grepp nu och äntligen börjar värmen ”göra gott med oss människor”. Det här är också tiden då kärleken slår ut i blom på samma sätt som det knoppas bland buska..
 • Klicka för att läsa mer

  Norrbottens Bästa Drink

  När fem bartenders från krogarna i Norrbottens län gjorde upp om priset “Årets Drink” tog Signe Lindahl, bartender på Tapas de Papá i Luleå, hem segern. Hennes Sangri-La-drink föll juryn i smaken oc..
 • Klicka för att läsa mer

  Röda Bergens druvsaft

  “Sittandes vid mitt skrivbord, med utsikt över Paarl Valley och reflekterande över det förflutna, märkte jag en otrolig solnedgång som avtecknades på bergen. Och från ett ögonblick av tidlös skönhet..
 • Klicka för att läsa mer

  Sommarmingel på The Winery Hotel

  Mitten av maj tyckte Vinguiden.com kändes som en väl vald stund att fira in sommaren! Det gjordes i sällskap av 100 inbjudna VIP-gäster som bildade kö till The Winery Hotel på lördagseftermiddagen. ..
 • Klicka för att se klippet

  Coteaux du Layon vs Tokaj

  Det finns några metoder för att skapa söta viner. De vanligaste är att använda sent skördade druvor, att göra vin från druvor angripna av ädelröta samt eiswein. När druvorna mognar ökar koncentratio..
 • Klicka för att läsa mer

  Sommardrink med whiskybas

  Whisky är en favoritdryck för många, även vinälskare. De flesta föredrar sin on the rocks eller spädd med några droppar vatten. Det finns dock mängder med goda drinkar som har whisky i basen. Här är..
 • Klicka för att läsa mer

  Myt eller Fakta?

  Jag rotar i mailkorgen samtidigt som jag slänger ett getöga på den utmärkta filmen ”A year in Champagne” (finns på Netflix) och finner i frågefloran från er läsare ett återkommande tema som kort kan..
 • Klicka för att läsa mer

  Champagne på allas läppar

  Champagnedagen har nyligen ägt rum på Grand Hôtel i Stockholm. En spegelsal fylld av ädla drycker från jordens alla hörn, nästan, och intresset för dagen är imponerande stort. Många var vi som ville..
 • Klicka för att se klippet

  Albariño vs Godello

  Längst upp i det nordvästra hörnet av Spanien ligger den autonoma regionen Galicien. Regionen kallas ibland för ”the spanish green corner” och klimatet är uttalat maritimt och under stor påver..
 • Klicka för att läsa mer

  Glass i croissantstrut

  Semmelwrapen skapade rubriker och ringlande köer när Tössebageriet 2015 gjorde något nytt av något gammalt. Nu har Bageri Brillo i Stockholm lanserat croissantglassen. En glasstrut gjord av croissan..
 • Klicka för att läsa mer

  VIN & EUROVISION

  Eurovisioncirkusen har strött sina paljetter över Europa denna vecka, inte minst i Stockholm där staden pyntats upp i glitter, glamour, platå och det bjuds in till festligheter lite varstans. Det är..
 • Klicka för att läsa mer

  Schlager i glaset

  Ingen i detta land – eller i övriga Europa – har väl kunnat undgå den schlagerfeber som råder denna vecka. Hotellkedjan Scandic tar musik och underhållning på största allvar och har därför skapat en..
 • Klicka för att läsa mer

  Weekend på Häringe Slott

  År efter år har Askungen frågat sig själv “vad är väl en bal på slottet”. Vinguiden.com var mer nyfiken på ett dygn på slottet och sökte därför upp ett sådant i närområdet, närmare bestämt i Västerh..
 • Klicka för att se klippet

  Sicilien vs Piemonte

  Norditalien mot Syditalien. Barolo mot Etna. De flesta känner till det legendariska distriktet Barolo i Piemonte, där man producerar Italiens kanske finaste viner på druvan nebbiolo. Många känner do..
 • Klicka för att läsa mer

  Vin och Grill

  Våren visar sig just nu från sin bästa sida, temperaturen blir behagligare och kvällarna låter ljuset stanna kvar än fler timmar innan det är dags för refrängen. Ett bra kvitto på att vi officiellt ..
 • Klicka för att läsa mer

  Tap Room i 60-talstappning

  Clarion Hotel Amaranten på Kungsholmen i Stockholm har genomgått en total makeover. Nytt, fräscht och modernt men med originalkänslan kvar från sent sextiotal, när hotellet öppnade. Vinguiden.com va..
 • Klicka för att läsa mer

  GastroNord och Vinordic

  På GastroNord och Vinordic samlas och möts mat- och dryckesbranschen till Nordens största evenemang, på Stockholmsmässan i Älvsjö. Mässan arrangeras vartannat år och under fyra dagar har kockar, som..
 • Klicka för att se klippet

  Chablis – Petit Chablis vs Chablis Grand Cru

  Chablis är en by i norra Bourgogne där man producerar vita viner på druvan chardonnay. I Chablis produceras fyra nivåer av viner: petit chablis, chablis village, chablis premier cru och chablis gran..
 • Klicka för att läsa mer

  Bygga egen vinkällare?

  Tillbaka från trevliga dagar i solen på Mallorca innebär att vinförrådet fått nya ”inneboende”, det blir lätt så när besöken på bodegor och vinbutiker lockar med finfina dryckessouvenirer att ta med..
 • Klicka för att läsa mer

  En sydafrikan med anor

  Historien om Zonnebloem har alla inslag av en saga och en tragedi. Det är berättelsen om den växande familjen Furter som ägde gården Zonnebloem under en period av 113 år, med tre manliga vinmakare o..
 • Klicka för att läsa mer

  Premiär på Pontus in the Air

  Vinguiden.com har varit på Arlanda Terminal 5. Inte för att resa någonstans, utan för att hänga på låset till flygplatsens nya restaurang – Pontus in the Air. Det är krögaren Pontus Frithiof som sat..
 • Klicka för att läsa mer

  Vinordic Wine Challenge

  På tisdagsförmiddagen, öppningsdagen på GastroNord och Vinordic, avslöjades vinnarna i Vinordic Wine Challenge på Stockholmsmässan. De båda mässorna är norra Europas viktigaste fackmässor för hotell..
 • Klicka för att läsa mer

  27 and single

  Svenskarna kan skatta sig lyckliga när det gäller maltwhisky. Old Pulteney Distillery släpper väldigt få single casks per år och nu släpper destilleriet en 27-åring från 1988 till högprioriterade Sv..
 • Klicka för att se klippet

  Pinot Noir USA vs Nya Zeeland

  Pinot noir är en av världens mest omtyckta druvor och den röda bourgognedruvan nummer ett! Den odlas även framgångsrikt i nya världen, inte minst i USA och på Nya Zeeland. I veckans klonk pratar vi ..
 • Klicka för att läsa mer

  Mallorca och Vin

  Sol, bad och god mat. Tre självklara ingredienser när ett semesterbesök på Mallorca står i kalendern. Hur är det då med vinet? Jodå – det produceras idag utmärkta viner på den baleariska pärla..
 • Klicka för att läsa mer

  En gubbe att älska

  Fresita är det spanska ordet för jordgubbe. En älskad gubbe som vi svenskar främst förknippar med sommar, semester, lov och tårtor. Den går också alldeles utmärkt att dricka, och vi kan tipsa om ett..
 • Klicka för att läsa mer

  Världens bästa sommelier

  Sverige har ännu en gång slagit världen med häpnad i gastronomiska sammanhang. Den segertippade Europamästaren från 2013 tog hem segern ikväll i en tuff fight med Julie Dupoy, från Irland och David ..
 • Klicka för att läsa mer

  Med känsla för rom

  Rombarer börjar bli en allt vanligare syn i den svenska krogfloran. Av den naturliga anledningen att rom ökar i popularitet och att användningsområdena på drycken är så variationsrika. Vi sökte upp ..
 • Klicka för att läsa mer

  Åka karusell och äta mat

  Vinguiden har varit på matpremiär på Gröna Lund. Sveriges äldsta tivoli storsatsar på nya matupplevelser och har till sin hjälp tagit den prisade och välmeriterade kocken Jonas Dahlbom. Han är deras..
 • Klicka för att läsa mer

  Ett glas vin

  Tänker man vin tänker man god mat – och glas. Spelar det egentligen någon roll vad för sorts glas man använder till det röda, vita, bubbliga eller rosafärgade vinet? Rent estetiskt gör det förstås i..
 • Klicka för att se klippet

  Chardonnay

  Chardonnay är en druva som har sitt ursprung i Bourgogne i Frankrike och är en blandning av pinot noir och gouias blanc. Chardonnay har länge varit en populära druva och den tävlar med riesling om a..
 • Klicka för att läsa mer

  Biologisk mångfald i vingården

  Boira´ är ett för många svenskar ett välkänt och omtyckt rött vin. Vinproducenten Cantine Volpi har fokuserat på att tillverka vin som är rent och utan tillsatser, odlat under så naturliga förutsätt..
 • Klicka för att läsa mer

  Viner att lagra?

  ”Kan alla viner lagras”? ”Finns det bra Bourgogne-viner att lagra som kostar under 500 kronor, eller måste de kosta över 1000 kronor flaskan”? ”Har du några bra tips på franska viner som hålle..
 • Klicka för att läsa mer

  Bubbla i champagnebad

  Har du alltid drömt om att få bada i champagne? Då kan du få den drömmen uppfylld nu, på Ulfsunda Slott i Bromma. Där erbjuder man bubbel både i badet och i glasen. Ulfsunda Slott låter champagnen ..
 • Klicka för att läsa mer

  Internationella GT-dagen

  Gin är en destillerad spritdryck, skapad i Nederländerna på 1600-talet, som är smaksatt med kryddor och det karakteristiska enbäret. Den användes från början i ett medicinskt syfte, men idag kopplar..
 • Klicka för att se klippet

  Syrah vs Shiraz

  Lär mer om syrah och shiraz i Veckans Klonk. Att syrah är det strama vinet med bra syra och strävhet och att shiraz är mer fruktdrivet och mindre strävt.
 • Klicka för att läsa mer

  Sommarlängtan…

  Äntligen står det april i våra kalendrar, och med dess intåg öppnar även semesterbanken upp sina dammluckor på vid gavel för att kittla alla sinnliga behov och njutningstriggar. Vi vinälskare reser ..
 • Klicka för att läsa mer

  Nyheter på Systembolaget

  8 april är det dags för nytt släpp i småpartisortimentet hos Systembolaget. Det finns all anledning att planera sina inköp då det erbjuds en hel del spännande viner sett till årgångar, stilar och pr..
 • Klicka för att läsa mer

  Rött på box och karaff

  Primitivo är druvan som ökat i popularitet och som har satt Apulien och den italienska klacken på kartan. Dess namn är hämtat från latinets “primitivus”, med betydelsen tidig mognad. En mognad som ä..
 • Klicka för att läsa mer

  Cocktails på tap

  Öl på kran är en självklarhet på puben och i baren. Nu hakar Sverige på en trend som växer raskt i de amerikanska barerna – cocktails på tap! Det är stjärnkocken Marcus Samuelsson som tagit hit feno..
 • Klicka för att se klippet

  Cava vs Crémant

  Mousserande vin är inte bara Champagne. Cava och crémant är två andra exempel som produceras på den traditionella metoden. Det är dock bara i distriktet Champagne som metoden får heta champagnemetod..
 • Klicka för att läsa mer

  VÅGA FRÅGA

  Om man inte vågar fråga får man heller inga svar, brukar det heta… Vilket vin passar bäst till sommarbuffé? Vilket vin ska jag välja som husvin? Har du ett bra tips på ett allroundvin, det vill säga..
 • Klicka för att läsa mer

  Sydafrikanskt i ny kostym

  Sydafrikanska Mandala, från producenten Stellar Winery, är ekologiskt, certifierat IMO Fair for Life och veganvänligt, det vill säga inga animaliska produkter har använts vid framställningen av vine..
 • Klicka för att läsa mer

  Öl- och lakritsprovning

  Nu är det snart dags för en av årets svartaste helger – Lakritsfestivalen! Världens största lakritsfest äger rum i Stockholm för åttonde året och några av de stora dragplåstren är alla provningar på..
 • Klicka för att läsa mer

  Våffeldag och Långfredag

  Våffeldagen infaller den 25 mars varje år. Just i år på samma dag som Långfredagen, vilket ju är en dubbel anledning att fira! Här är ett matigare recept på våfflor med grahamsmjöl och spenat. Gott ..
 • Klicka för att se klippet

  Rioja vs Ribero del Duero

  Tempranillo är Spaniens viktigaste druva och den odlas i de båda klassiska distrikten Rioja och Ribera del Duero. Men vad skiljer dem åt och vad är skillnaden mellan traditionell stil och modern sti..
 • Klicka för att läsa mer

  Italienskt till hamburgaren

  Gillar du italienska viner men favoriserar den amerikanska Zinfandel-druvan? Då är den röda italienaren Vivati Zinfandel ditt optimala dryckesval! Att Primitivo och Zinfandel är samma druva är sedan..
 • Klicka för att läsa mer

  Château Bonnet Blanc

  Från distriktet Entre-deux-Mers i Bordeaux, Frankrike, kommer Château Bonnet Blanc som är en utmärkt följeslagare till lite finare rätter av fisk och skaldjur. Eller bara i ett trevligt sällskap. C..
 • Klicka för att läsa mer

  Réserve de Bonnet Rosé

  Från slottet Château Bonnet i vinmeckat Bordeaux kommer det friska rosévinet Réserve de Bonnet Rosé. Mr Bordeaux, eller André Lurton som han heter, är skaparen av vinet – som är ett av Systembolaget..
 • Klicka för att läsa mer

  Sill + Vin = Kärlek eller Skräck?

  Det råder påsktider, vilket innebär att de flesta av oss på ett eller annat sätt sätter oss till bords med vänner och familj. Vi tycker om att fira när det kommer till storhelger och självklart så e..
 • Klicka för att läsa mer

  Snapsen då, nu och till sillen

  Vi svenskar är ett folk av traditioner. Högtider är förknippade med många mat- och dryckesmåsten och påsken vill inte vara sämre. En för många viktig ingrediens på middagsbordet under påskhelgen är ..
 • Klicka för att läsa mer

  Bröd på längden och tvären

  Familjeföretaget Polarbröd, som drivs av femte generationen bagarbarn, har funnits i mer än 135 år. Vinguiden var nyligen med på deras invigning av världens största tunnbrödsbageri i Bredbyn i Väste..
 • Klicka för att se klippet

  Zinfandel vs Primitivo

  Zinfandel är kanske den mest kända ”amerikanska” druvan, men visste ni att det är samma druva som den italienska Primitivo? Och att den egentligen är varken amerikansk eller italiensk ut..
 • Klicka för att läsa mer

  Nyheter på Systembolaget

  Exklusivt i små partier Den 18 mars släpps i kategorin ”små partier” några väl utvalda viner som det kan löna sig att investera i. En del för omgående avnjutning, andra för att lägga undan till sena..
 • Klicka för att läsa mer

  The perfect match

  Kan man säga att vin och fotboll hör ihop? Krävs det samma precision i ett vinmakeri som i att genomföra en vältajmad frisparksvariant? Försvar och anfallsstrategier, fungerar det på samma sätt när ..
 • Klicka för att läsa mer

  Saint Patrick´s Day

  Den 17 mars firar Irland sin nationaldag – St Patrick´s Day. En familjehögtid som firas av drygt 60 miljoner människor världen över. I flera länder färgas både människor och floder gröna men vi nöje..
 • Klicka för att läsa mer

  Mycket bubblor för pengarna

  När väderprognoserna visar på värmerekord och våren står för dörren sneglar många på sällskapsdrycker med lite mer bubbel än de “vanliga vintermiddagsvinerna”. En crémant de bourgogne är framställd ..
 • Klicka för att se klippet

  Sauvignon Blanc

  Sauvignon Blanc är en älskad druva med ursprung i områden som Sancerre och Pouilly Fumé i Loiredalen i Frankrike. De senaste decennierna har den dock nått stor ryktbarhet med väldigt aromatiska och ..
 • Klicka för att läsa mer

  Ekologisk italienare på box

  Ekologiska viner ökar i popularitet. För att ett vin ska få kallas ekologiskt ställs det krav på tillverkning och odling av vindruvorna, bland annat gällande användningen av kemiska bekämpningsmedel..
 • Klicka för att läsa mer

  Vin & Vernissage

  Vin är konst, konst är vin. Jag besökte Fotografiska i Stockholm nu i helgen för att titta på Erik Johanssons fantastiska fotokonst i utställningen ”Imagine: Created Reality”. Fotografiska har rusta..
 • Klicka för att läsa mer

  Sveriges Bästa Restauranger

  Vinguiden besökte årets White Guide Gala, där Sveriges Bästa Restauranger koras varje år. De två tyngsta priserna, Årets Gastronomi och Årets Restaurang, gick till Esperanto respektive Fäviken Magas..
 • Klicka för att läsa mer

  Citronmarinerade räkor och Brut

  När den senaste upplagan av Fine Wine Producer of the Year, den årliga blindprovningen av fine wines, nyligen gick av stapeln blev Årets vinnare för Champagnemetoden Pongrácz Brut. Pongrácz Brut är..
 • Klicka för att läsa mer

  Idre bjuder på fjällgott

  Sportlovet pågår ännu i delar av landet och många skidanläggningar laddar för nästa högsäsong – påsken. Vi har haffat kökschefen på Pernilla Wiberg Hotel i Idre Fjäll, Tobias Jacobsen, och fått smak..
 • Klicka för att läsa mer

  Ett äpple som förhöjer smaken

  Dessertvinet med det kanadensiska ursprunget produceras i Västerbotten och nu har Brännland Iscider samarbetat med den svenska formgivaren och krukmakaren Ingegerd Råman. Det har resulterat i glaset..
 • Klicka för att se klippet

  Châteauneuf du Pape vs Gigondas

  Châteauneuf-du-Pape och Gigondas är två områden i södra Rhônedalen där man gör GSM-baserade viner. Och vad är GSM? Se veckans avsnitt av Veckans Klonk!
 • Klicka för att läsa mer

  Vin + Film = Sant

  I dessa dagar då vi fortfarande är berusade av Alicia Vikanders Oscarsvinst så är det fullt naturligt att veckans VGSOMM handlar om vin & film. I takt med dokumentärfilmens stigande popularitet..
 • Klicka för att läsa mer

  Nyheter på Systembolaget

  4 mars släpps lite nyheter i småpartier på Systembolaget. I utbudet hittar vi rött, vitt, mousserande, öl och whisky denna gång. Här nedan några fina vintips och kanske en anledning att lägga några..
 • Klicka för att läsa mer

  Nytt och vitt från Torres

  Torres Sweden lanserar en nyhet i sitt sortiment. Det är en vit bourgogne, Rully Premier Cru Les Grésigny 2014 – ett vitt, ungt vin med mild, frisk och citrusstänkt doft. Rully Premier Cru Les Grési..
 • Klicka för att läsa mer

  Franskt, friskt och fruktigt i box

  Stora delar av Mellansverige har sportlov och solen flödar. Då kommer känslan av vår allt närmare och Systembolagets hyllrader fylls med roséviner. En nyhet på hyllan är boxversionen av Les Fumées B..
 • Klicka för att se klippet

  Amarone vs Governo

  Amarone – Governo. Vin på torkade druvor har man gjort på en rad olika ställen. Vi tar oss en titt på två populära sorter: amarone och governo.
 • Klicka för att läsa mer

  Nyheter på Systembolaget

  Den 1 mars är det dags för fler spännande nyheter i det ordinarie sortimentet hos Systembolaget. Dessa finns tillgängliga i minst 6 månader. Blandad kompott av röda och vita viner, öl, whiskey och a..
 • Klicka för att läsa mer

  Farina – en överlägsen vinvinnare

  Farina stod för en utklassningsseger när 2012 års Amarone-årgångar presenterades på Anteprima Amarone! Man skulle kunna kalla eventet för Amarone-förhandsvisning, där Valpolicella-producenter presen..
 • Klicka för att läsa mer

  Socker vs Sötma

  Svensken är hälsomedveten, trendkänslig och … okunnig. Eller kanske är det mer rättvist att säga frågvis när det gäller att komma åt sanningen. Idag är jakten på socker i våra livsmedelsprodukter me..
 • Klicka för att läsa mer

  Fira Oscarsgalan med champagne

  Champagnehuset Piper-Heidsieck, champagnepartner till den Internationella filmfestivalen i Cannes och Oscarsgalan, uppdaterar nu sin design genom en begränsad upplaga kopplad till filmens värld; Gra..
 • Klicka för att läsa mer

  100% Fürst von Metternich

  Fürst von Metternich Riesling Trocken är något så ovanligt som ett mousserande vin av 100 procent Riesling. Verklighetens von Metternich var under närmare 40 år en tung makthavare inom stormakten Ös..
 • Klicka för att läsa mer

  Pontus in the Air

  Krögaren Pontus Frithiof öppnar ny restaurang på Arlanda – Pontus in the Air. Från och med april kommer flygresenärerna på terminal 5 att erbjudas förstklassig mat, dryck och hög service, signerad P..
 • Klicka för att se klippet

  Alsace vs Rheingau

  Alsace och Rheingau. Frankrike och Tyskland. Två närliggande områden med en gemensam och våldsam historia, men också två områden som anses vara ursprungliga för rieslingdruvan. Häng med till Veckans..
 • Klicka för att läsa mer

  Nyheter på Systembolaget

  Dags igen för släpp av tillfälliga nyheter på Systembolaget, 19 februari är datumet vi skriver in i kalendern och den här gången finns det en hel del fynd att göra – både när det kommer till k..
 • Klicka för att läsa mer

  Spara? Lagra? Samla?

  Är det någon skillnad på att spara, lagra eller samla vin? Jag menar, var går gränsen? Att spara innebär oftast ”i väntan på det perfekta tillfället”… med risken att det tillfället aldrig kommer. At..
 • Klicka för att läsa mer

  Ltd Edition från Argentina

  Matias Riccitelli är en av Argentinas nya, heta vinmakare. Nu kommer hans vin till Sverige. Den 19 februari lanseras Republica del Malbec i det exklusiva sortimentet på Systembolaget. 240 flaskor ko..
 • Klicka för att se klippet

  Vinets Värld – Ekologiska viner, avsnitt 4

  I den fjärde och sista episoden av Vinets Värld träffar vi Maya Samuelsson, som år 2014 vann ”Årets Lilly” och kom med i det svenska sommelierlandslaget. Annars känner nog många igen Maya som p..
 • Klicka för att läsa mer

  För alla ostälskare

  Ostintresset i Sverige bara ökar, inte minst vad gäller den svensktillverkade osten från små tillverkare. För tredje året i rad har Ostfestivalen arrangerats på Nordiska museet i Stockholm, och vi ..
 • Klicka för att läsa mer

  Nytt och vitt från Österrike

  Vingården Weingut Leth ligger i Fels am Wagram i Österrike och har etablerat sig väl i Sverige, med tre vita viner i det fasta sortimentet på Systembolaget. Leth Duett, Leth Grüner Veltliner och Let..
 • Klicka för att se klippet

  Premiär för Veckans Klonk!

  Om vi säger dikotomier så kanske ni säger vaddå? Vi har fokuserat på innebörden av ordet, samma men olika, och tänkte förklara och belysa likheter likväl som olikheter med de franska storheterna Bor..
 • Klicka för att läsa mer

  Årets Kock 2016

  Jimmi Eriksson från den hyllade Stockholmskrogen Lilla Ego stod som slutsegrare när finalen i Årets Kock ägde rum för 33:e gången. Hans framgångsrecept bestod av hälleflundra, kungskrabba och sotat ..
 • Klicka för att läsa mer

  Fira Alla Hjärtans Dag

  Vinguiden presenterar en kärleksfull meny som vi hoppas ska tilltala den nyförälskade, det gifta paret, de goda vännerna eller den älskade familjemedlemmen. Till varje rätt får ni spännande vintips ..
 • Klicka för att läsa mer

  Låt oss tala om mod

  Mod för mig är att utmana det jag kanske innerst inne inte vågar. Mod kan också vara att gå mot strömmen eller plötsligt välja ett helt annat spår än det jag tidigare skapat som vana och rutin. Mod ..
 • Klicka för att se klippet

  Vinets Värld – Mousserande viner, avsnitt 3

  I episoden om de mousserande vinerna gästas Jamie Sallmén av Daniella Lundh Egenäs, en relativt nybliven sommelier med skyhöga krav på sig själv. Förutom att blogga på Allt om Vin, hålla fö..
 • Klicka för att läsa mer

  Flytande viner och bubbel

  Att Viking Line är en av Nordens största återförsäljare av vin kanske inte alla känner till. 2015 såldes mer än tre miljoner liter vin på båtarna, med rödvin som den främsta storsäljaren. Nu present..
 • Klicka för att läsa mer

  Gamla plommon i begränsad upplaga

  Joseph Cartron är ett familjeföretag i Bourgogne som har utvecklat fruktkonjak och fruktlikör sedan 1882. Fruktkonjak eller Eaux de vie – som betyder livets vatten – är gjort på de finaste frukterna..
 • Klicka för att läsa mer

  Nyheter på Systembolaget

  Fredag 5 feb är det dags för Systembolaget att släppa viner under kategorin ”tillfälliga små partier”, och det är onekligen en hel del guldkorn som gömmer sig bland de mousserande, vita och röda vi..
 • Klicka för att läsa mer

  Premiär! VinguidenSommelieren

  Välkommen till Vinguidens nya forum VGSOMM där jag Michael Anderquim varje onsdag kommer ge dig olika tips på viner utifrån vad jag tycker är gott, prisvärt, spännande, intressant och kanske annorlu..
 • Klicka för att läsa mer

  Kärlek, vin och Valentin

  Kär dag har många namn. Vi svenskar kallar den oftast Alla hjärtans dag men andra populära benämningar är Valentine, Valentindagen eller Sankt Valentins dag. Alla har de två saker gemensamt – kärlek..
 • Klicka för att läsa mer

  Bubblor på hög höjd

  En högtflygande nyhet är SAS nya samarbete med Charles Heidsieck Brut NV. Det innebär att du som reser i business class numera kan njuta av en elegant champagne som är både generös och omfångsrik. O..
 • Klicka för att läsa mer

  Fem goda skäl att dricka rosé på vintern

  Vitt, rött och mousserande är givna drycker året runt. Det allt populärare rosévinet har länge fått vara sommarens favorit, men är idag ett lika självklart dryckesval alla övriga årstider. Ett av de..
 • Klicka för att läsa mer

  Vin i flera former från Formex

  Vill man ha koll på nuvarande och framför allt kommande trender är Formex-mässan i Stockholm rätt mötesplats – dessutom den största för nordisk inredningsdesign. Vi hittade många spännande nyheter o..
 • Klicka för att läsa mer

  Vinets Dag

  Det firas “National Wine Day” vid flera olika tillfällen världen över. Svenska Vinakademien har en önskan om att lyfta Sveriges vinkultur och uppmuntra till att dricka bättre viner, inte mer. Sedan ..
 • Klicka för att läsa mer

  En hyllning till den moderna gentlemannen

  I en undersökning som genomförts på uppdrag av Lindeman’s, visar det sig att svenska kvinnor anser att ridderligheten hos dagens män är obefintlig. Av dessa kvinnor önskar hela 80 procent att deras ..
 • Klicka för att läsa mer

  Nygammal champagnejubilar

  Det var en gång en soldat som under första världskriget varit förlagd på slottet Château de la Marquetterie vid Épernay, som då var franskt högkvarter. Soldaten hette Pierre Taittinger och många år ..
 • Klicka för att läsa mer

  The Winery Hotel

  Nedräkningen har börjat. Sverige välkomnar sitt första urbana hotell med egen vintillverkning i samma byggnad, The Winery Hotel. Tanken bakom skapelsen är ett helt nytt sätt att bo, njuta och mötas ..
 • Klicka för att läsa mer

  Motörhead Shiraz

  ”My advise is — approach it with caution. I mean, wine is deceptive, anything can happen.” Lemmy Kilmister, basist och sångare i Motörhead. Heavy metal-bandet Motörhead har förlorat sin..
 • Klicka för att läsa mer

  Schibsted köper Vinguiden

  Schibsted Sverige investerar i Vinguiden.com, som de ser som en ledande guidetjänst för vinintresserade konsumenter. Entreprenören och grundaren Magnus Bergqvist äger lika stor del av Vin & Co..
 • Klicka för att läsa mer

  CAROLINA GYNNING LANSERAR VIN MED DESIGN

  Carolina Gynning har många strängar på sin lyra. Nu har hon precis lanserat två sorters vin med sin egen karakteristiska design, Viva! och Besos, och Vinguiden passade på att ställa några frågor. D..
 • Klicka för att läsa mer

  Skåla in nyåret med Veuve Clicquot Vintage

  Du som planerar nyårssupén och inte har bestämt drycken än – ta en titt på Veuve Clicquot Vintage Rosé 2008. Passar utmärkt till fisk- och skaldjursanrättningar. Veuve Clicquot Vintage Rosé 2..
 • Klicka för att läsa mer

  Masi Amarone toppar Wine Spectator’s lista över ..

  Vaio Armaron Serego Alighieri 2008 från Masi hamnar på en 8:e plats i årets upplaga av Wine Spectator’s ärofyllda lista  ”Top 10 Best Wines in the World”.  För första gången någonsin hamnar et..
 • Klicka för att läsa mer

  Mystik på låda

  Så länge de värmande höstgrytorna ännu puttrar finns nu chansen att njuta ett rödvin som fokuserar på upplevelsen. Sydafrikanska Inception består av mogna druvor av Shiraz, Petit Verdot och Mourvedr..
 • Klicka för att läsa mer

  Bollinger 007 Limited Edition

  Har du cirka 50 000 kronor över och gillar James Bond? Då har du chansen att via Stockholms Auktionsverk komma över ett exklusivt exemplar av Bollinger Spectre Crystal Set. I slutet av oktober släpp..
 • Klicka för att läsa mer

  Åtta nyanser av sherry

  Tillhör du också skaran som tror att sherry är sött och lämpar sig bäst till kaffet och desserten? Fel, fel, fel, som Brasse i ”Fem myror är fler än fyra elefanter” skulle ha sagt. Vi ha..
 • Klicka för att se klippet

  Patchwork Fairtrade-projekt

  Detta Fairtrade-märkta Patchwork-vin kommer från Fairhills, ett av världens mest lyckade Fairtrade-projekt inom vin. Fairtrade innebär förbättrade ekonomiska villkor för arbetarna och deras familjer..
 • Klicka för att läsa mer

  Mitt Kök – Vinistella Appassimento plockade hem ..

    Guld till Vinistella Appassimento och Silver till Cigarra Gran Passo i Folkets Val 2015 på Mitt Kök-mässan. Av alla 100-tals viner som presenterades på Mitt Kök som gick i helgen på Stockhol..
 • Klicka för att läsa mer

  Bollinger 007 Limited Edition släpps 30 Oktober

  Nu är det svenska releasedatumet äntligen här. Den 30 oktober, i samband med att premiären av senaste Bond-filmen ”Spectre”, lanserar champagnehuset Bollinger en Bollinger 007 Limited Edition i Syst..
 • Klicka för att läsa mer

  Penfolds öppnar pop-up bar

  Den 15 oktober ägde världslanseringen av The Penfolds Collection 2015 rum. Kollektionen består av det australiensiska vinhusets främsta årgångsviner och tillgången är mycket begränsad. I samband med..
 • Klicka för att läsa mer

  Sverige kammar hem brons i VM i blindprovning

  I lördags, den 17 Oktober, hölls den tredje upplagan av den internationella tävlingen Championnat du Monde de Dégustation. VM i blindprovning alltså. Tjugo lag deltog i tävlingen, som i år hölls i ..
 • Klicka för att läsa mer

  Vi testar 4 röda viner med ekostämpel

  Eftersom KRAV kör Miljövänliga Veckan denna vecka har vi valt att testa ekologiska viner. Vi har slumpmässigt valt ut 4 röda viner från olika delar av världen, alla med en prislapp på under 150kr. O..
 • Klicka för att läsa mer

  Miljövänliga veckan – vi testar vita ekoviner

  I samband med Miljövänliga Veckan har vi valt att prova ekologiska viner för att välja ut en favorit. Vi har slumpmässigt valt ut 4 vita viner från olika delar av världen, alla med en prislapp på un..
 • Klicka för att se klippet

  Vinguiden besöker Schloss Johannisberg

  Vinguiden har besökt underbara Rheingau och världens äldsta rieslingproducent, Schloss Johannisberg
 • Klicka för att läsa mer

  Prestigefull nominering till Marilisa Allegrini

  Den amerikanska tidskriften Wine Enthusiast har offentliggjort sina nomineringar för kommande upplaga av sina eftertraktade Wine Star Awards (årligen utdelas de för att fira internationell excellens..
 • Klicka för att läsa mer

  Grattis Sofia! – Sveriges bästa kvinnliga sommel..

  Sofia Castensson vann den 13:e upplagan av Lily Bollinger Award, instiftat av champagnehuset med samma namn och den svenska importören Arvid Nordquist. Själva syftet med tävlingen är att hedra en av..
 • Klicka för att se klippet

  Årets Blossa smakar Earl Grey

  Med årets smak av Earl Grey bjuder Blossa15 bjuder in till Afternoon Glögg. I detta klipp får vi följa hur Blossa’s Chief Blender, Åsa Ornsvärn, går tillväga när det är dags att ta fram en ny ..
 • Klicka för att läsa mer

  Vin för katter? Inga konstigheter i Japan

  I dagarna börjar den första ”årgången” av ett vin speciellt framtaget för katter att säljas i Japan. Jodå, detta är helt sant. Djurmatstillverkaren B&H Lifes lanserar “Nyan Nyan Nove..
 • Klicka för att läsa mer

  Sakebryggning i Kyoto

  Matsumoto Sake Brewing Co, Ltd grundades i Yasaka, Kyoto 1791 och har sedan dess specialiserat sig på att brygga japansk sake. I denna minst sagt snygga film försöker de skildra den kreativitet och ..