HEM

På jakt efter sveriges bästa kebab?

Som inflyttad kan jag ödmjukt konstatera att den typiska stockholmskebaben inte alla gånger smakar som ”riktig” kebab. Det är något med kryddningen, såserna och brödet som inte riktigt stämmer överens med det som många av oss ute i stugorna suktar efter när vi tagit vårt pick och pack och dragit till huvudstaden. Som tur är  kanske vi inte behöver vänta så mycket längre.

Jiray Seropian är hjärnan bakom @kebabspotting på Instagram och nu även M.O.A.S (Meat On A Stick) – något som kanske kan komma att bli det bästa kebabhaket stockholmarna (och kanske hela landet) har skådat. Jiray har tidigare aldrig arbetat som kock, men har fått ordentligt med pepp från familj och vänner för att våga ta sig in branschen och fortsätta mot sitt mål att skapa den perfekta kebaben. I och med ovannämnda Instagramkontot har han hunnit såga de flesta kebaber i landet, vilket gör att hans smakminne är enormt och pressen likaså.

– Det här är prestige för mig. Jag har sågat i princip varenda ställe i hela Sverige, så om jag inte levererar finns det nog en hel del som vill ge igen, säger han med glimten i ögat.

M.O.A.S kommer att ha plats för ca 30 sittande gäster, och tanken är att man ska kunna sitta kvar, ta ett glas vin och hänga ett tag. Det är inte riktigt bestämt när ännu, men inom en snar framtid slår krogen upp portarna på Roslagsgatan 6 i Vasastan, och vi är så peppade!

Meatonastick.se