HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Nu släpps ”världens bästa öl”

Den har kallats världens bästa öl och vinner årligen nya priser och hyllas unisont runt om i hela världen av ölälskare. Idag, 11 augusti, släpps 10 000 flaskor av det exklusiva syrliga belgiska ölet Rodenbach Caractère Rouge på Systembolaget.

Rodenbach Caractère Rouge togs ursprungligen fram som ett testprojekt tillsammans med den hyllade Michelinkocken Viki Geunes. Det unika ölet blev snabbt en succé för sin smak och numera gläds ölälskare runt om i världen så snart det belgiska bryggeriet släpper en ny batch.  Nu är det dags igen, för ölet som skördades  i höstas. Vid tillverkningen av Rodenbach Caractère Rouge lagras ölet först i två år på bryggeriets gigantiska ekfat. Därefter macereras färska körsbär, hallon och tranbär i det under sex månader. Resultatet är ett fantastiskt öl med en mycket fruktig, komplex och vinös karaktär.

Rodenbach Caractère Rouge har en bärig doft av hallon, körsbär, tranbär, citrus och örter med inslag av karamell. Smaken är härligt syrlig med tydlig karaktär av bär och en lång eftersmak. Bakom ölet ligger bryggeriet Brouwereij Rodenbach som i närmare 200 år tillverkat sin unika flamländska ale.

I Systembolagets fasta sortiment finner du Rodenbach Alexander. En öl gjord på ett likande sätt och som smaksatts med körsbär.

Nyanserad, mycket syrlig smak med inslag av fat, mogna jordgubbar, ljus sirap, hallonvinäger, mandel, blodgrapefrukt och körsbär.
750 ml - 7% -
119 kr

Nyanserad, syrlig smak med sötma, inslag av fat, körsbär, blodapelsin, mandelmassa, hallon, nötter och balsamvinäger.
750 ml - 5.6% -
99 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa