HEM

Château Bonnet Blanc

Från distriktet Entre-deux-Mers i Bordeaux, Frankrike, kommer Château Bonnet Blanc som är en utmärkt följeslagare till lite finare rätter av fisk och skaldjur. Eller bara i ett trevligt sällskap.

Château Bonnet kan det här med vin. Företaget grundades i slutet av 1800-talet och Mr Bordeaux – André Lurton – tog över ledarskapet 1956. Under hans tid i företaget har han revolutionerat vinifieringen av vin från Bordeaux och är både där och i övriga världen en levande legend. Hans och företagets produktionsfilosofi är att göra druvtypiska viner som bär karaktär av sitt ursprung. Samtidigt ska de vara moderna i stilen för att möta rådande förväntningar på både stil och kvalitet.

Trots att André nu är en av de största privata vingårdsägarna i Bordeaux bor han kvar i det rum där han föddes i Château Bonnet, och platsens viner ligger honom varmt om hjärtat.

Druvorna kommer från närmare 20 år gamla vinstockar och man planterar mellan 3000 och 5000 rankor per hektar i dubbel guyot. Vindruvorna skördas därefter både manuellt och maskinellt. Vinet jäses mellan 18 och 20°C under 10-15 dagar. Ingen malolaktisk jäsning sker för att bevara den friska och eleganta syran. Lagring sker därefter på rostfria tankar med jästfällningen i fyra månader.

Det vita vinet har en frisk ungdomlig doft av fläder, citrus, äpplen och svart vinbärsblad. Smaken är torr och frisk med lätt smak av krusbär, citron, fläder och svart vinbärsblad.

Finns i både hel- och halvflaska.

Land: Frankrike
Artikelnummer: 4151
Pris: 94 kronor för 75 cl och 54 kronor för 37,5 cl
Alkoholhalt: 12,5%
Druvor/råvaror: Sauvignon Blanc, Sémillon, Muscadelle

Klicka för att dela på facebook

Vinguiden
tipsar