HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Vårens stora guide till årets roséviner

Om vi säger sol, bad och ljusa nätter, vilket vin tänker du på då? Rosévin såklart! I denna guide får du koll på inte mindre än 15 olika roséviner som förgyller sommaren.

Det här franska rosévinet kommer från Rhônedalen och har en fruktig smak med inslag av granatäpplen, örter, körsbär, hallon, jordgubbar samt blodapelsin.
750 ml - 14% -
179 kr

Från Loiredalen i Frankrike kommer det här rosévinet som passar bra som sällskapsdryck eller till rätter av ljust kött och sallader. Det har en fruktig smak med inslag av vit persika, färska örter, jordgubbar, körsbär och blodgrapefrukt.
750 ml - 13% -
149 kr

Från den franska regionen Languedoc-Roussillon kommer Leif Mannerströms rosévin. Vinet har en fruktig smak med inslag av persika, örter, blodgrapefrukt och litchi. Det passar perfekt till fisk och skaldjur, vegetariska rätter eller sallader.
750 ml - 12.5% -
119 kr

Detta rosévin kommer från den kända vinregionen Rioja i Spanien. Vinet har en frisk och klar smak med inslag av citrus samt röda äpplen.
750 ml - 13.5% -
99 kr

Från Italienska Piemonte kommer det här rosévinet som har en bärig, mycket frisk smak med inslag av röda vinbär, vattenmelon, rosor, örter och blodgrapefrukt.
750 ml - 12% -
129 kr

Ett lätt och elegant naturvin från Katalonien i Spanien. Med toner av citrus, blommor och röda frukter lämnar vinet en frisk smak i munnen. Det passar därför bra till lättare rätter av fisk eller grönsaker.
750 ml - 11.5% -
179 kr

Även detta vin kommer från Languedoc-Roussillon i Frankrike. Vinet har en fyllig smak med inslag av hallon, röda vinbär, smultron, vit persika och rosor. Det passar bra som sällskapsvin eller prova gärna till kyckling, fisk och skaldjur eller vegetariskt.
750 ml - 12.5% - Sockerhalt 0.3 g per 100 ml
129 kr

Det här rosévinet kommer hela vägen från Gotland och har en bärig smak med inslag av röda vinbär, havtorn, gräs, hibiskus och torkade örter.
Vinet finns i Systembolagets sortiment för lokalt och småskaligt, med säljstart den 4 april.
750 ml - 11.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
158 kr

Detta vin kommer från regionen Mendoza i västra Argentina. Vinet har en frisk smak med inslag av smultron, jordgubbar, persika, blodgrapefrukt och örter. Det passar bra som sällskapsdryck, till sallader, fisk- eller skaldjursrätter.
750 ml - 12% -
149 kr

Från distriktet Swan Valley i Australien kommer det här fruktiga rosévinet. Med inslag av jordgubbar, hallon, färska örter och lingon passar det bra som aperitif eller till kallskuret.
Vinet finns i Systembolagets tillfälliga sortiment med säljstart den 1 april.
750 ml - 13% -
249 kr

Från nordvästra regionen Minho i Portugal kommer det här rosévinet som är ett Vinho Verde, ett ungt “grönt vin”. Vinet är aromatiskt och friskt med tydliga mineraltoner och en intensiv smak. Ett perfekt val som aperitif eller till sallad och fiskrätter.
750 ml - 11.5% -
149 kr

Från vingården i Provence, som ägs av Brad Pitt, kommer det här vinet som har smak av mogna röda bär och citrusfrukter. Prova gärna till skaldjur, sallader, fiskrätter eller som aperitif.
750 ml - 12.5% -
139 kr

Vinet, som kommer från Méditerranée i Frankrike, har en bärig smak med inslag av smultron, röda vinbär, blodgrapefrukt och färska örter. Den serveras väl kyld som sällskapsdryck samt till fisk- och kycklingrätter.
750 ml - 12.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
95 kr

Ett torrt, franskt rosévin som kommer från regionen Languedoc-Roussillon. Vinet har bland annat inslag av körsbär, citrus och hallon samt har en mineralig ton.
750 ml - 13% -
139 kr

Det här franska rosévinet från Côtes de Provence har en bärig, mycket frisk smak med inslag av smultron, persika, mineral, hallon, blodapelsin och färska örter. Passar som sällskapsdryck eller till rätter av fisk och kyckling.
750 ml - 12.5% -
169 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa